JO19 pakken belangrijke overwinning

8 April, 2018 09:00

Vv Unicum JO19-1 – vv Zeewolde JO19-1           3-2

 7 april, Sportpark de Schouw en een eerste heerlijke lentedag met een aardig briesje, voor onze jongens een belangrijke wedstrijd om mee te blijven doen voor promotie/kampioenschap, onze tegenstander vv Zeewolde kennen wij natuurlijk al van voor de winterstop en is altijd een lastige tegenstander.

Om 15:00 uur de aanvang van de wedstrijd, en of het door het warme weer kwam…..?, of dat er met nonchalance van ons team aan deze wedstrijd begonnen was…., in ieder geval sloom, traag voetbal, geen baltempo en geen volle inzet.

Daarentegen, vv Zeewolde met vechtlust, en zo nu en dan bikkelhard spel, een overhand in de spelverhouding, veelvuldig op de helft van Unicum en kansen ten over. Een vrije schop op zo een 30-35 meter van ons doel en de speler van Zeewolde wilde een voorzet geven maar het briesje nam de weg van de bal over en met geluk zeilt deze over onze keeper in de uiterste verre hoek, 0-1. Dan denk je toch dat ons team wakker is geworden en gas gaat geven, nou mooi niet! Nog steeds hetzelfde, sloom en traag. Een corner van Zeewolde, geklungel in de 5 meter, 0-2. Sjonge jonge, deprimerend. We gaan de rust in en onze trainer geeft een tirade in de kleedkamer met de wetenschap dat dit in de 2e helft voor ommekeer moet gaan zorgen. En zo geschiede het, een opgepept Unicum op het veld met vechtlust van leeuwen(burgh), Zeewolde angstig, met antivoetbal, tijdrekkend, theater van de bovenste plank en… het onderspit delvend want al gauw wordt het 1-2 door Kenzo, dat was de vonk voor meer vuur bij onze jongens, niet veel later 2-2 door Dion, ja hoor het hek van de dam, harde overtredingen van Zeewolde op onze jongens, Tim per brancard van het veld en doordat Zeewolde zoveel tijd gerekt had ging dat hun nu opbreken, in de laatste minuten van de wedstrijd, weer Kenzo, 3-2……….jongens echt verdiend, laat dit een les zijn!

Volgende week vv Berkum, en dan kunnen we niet aan die wedstrijd beginnen zoals vandaag, daar moeten we vanaf het begin vlammen. CHAPEAU voor onze jongens en onze trainer!!

< Unicum komt goed weg in Elspeet maar wint weer DRINGENDE OPROEP VOOR MEER KANTINE-VRIJWILLIGERS >