Kampioenkoorts nekt v.v. Unicum

29 April, 2018 10:37

Zaterdag 28 april.      Zwart Wit '63 - v.v. Unicum

Op de prachtige accommodatie van de Harderwijkers trad Unicum in een gehavende opstelling aan tegen Zwart Wit. Sven was geschorst, Mike en Quincy beide geblesseerd en Mitchell en Raydel kampen beide met knie klachten maar na de warming-up stonden beide toch aan de aftrap. De wedstrijd begon gelijk lekker voor de bezoekers. Na ruim twee minuten besloot Arthur op goal te schieten, zijn schot werd door de keeper van Zwart Wit slecht verwerkt en wie anders dan Cees was er als de kippen bij om zijn 28e treffer van de competitie binnen te knallen. een heerlijke opsteker voor onze jongens. Toch werd het voetbal daarna rap minder. Melvin, die eigenlijk altijd een goede voldoende speelt, was niet in goede doen en dat gold ook voor onze ander back Neville. OOk onze buitenspelers kwamen er niet echt aan te pas waardoor Unicum geen echte druk kon ontwikkelen. Resultaat was dat het meer en meer een rommelige wedstrijd werd. Tot overmaat van ramp moest Mitchell er na een half uur toch geblesseerd af. 

De thuisploeg ging er meer en meer in geloven. Want zij begonnen ook vlak aan de wedstrijd. Maar langzaam werden speldenprikjes omgezet in kansen. Net toen Unicum dacht om de voorsprong mee de rust in te gaan sloeg het noodlot toe. Uit een ingooi die eigenlijk voor Unicum was ging de gevaarlijke buitenspeler twee man voorbij zijn slappe voorzet werd op waarde geschat en het geproduceerde rolletje was zeker houdbaar maar Shirwan leek op het verkeerde been te staan waardoor de 1-1 achter hem lag.

Na de pauze verwachtte het volop meegereisde publiek een veel feller Unicum maar die kwamen bedrogen uit. De stress van het pakken van de titel werkt blijkbaar behoorlijk verlammend. Binnen vier minuten keek Unicum dan ook tegen een 2-1 achterstand aan. Neville stond aan de verkeerde kant te dekken gaf zijn tegenstander de kans om bij hem weg te draaien en binnen te schuiven. een Domper!!

Na 10 minuten leek Unicum zich te herpakken Arthur nam de ploeg op sleeptouw, in deze vorm zou er er gewoon nog lekker een jaartje aan vast moeten plakken, met een paar splijtende steekballen zetten hij onze buitenspelers aan het werk. Eerst werd een puike voorzet van Nejim door iedereen voorbij gelopen en even later schoot Marvin te gehaast helemaal vrij bij de tweede paal over. In de 65e minuut sneed dezelfde Marvin de 16 in, hij werd gehaakt en tot grote verbazing van iedereen die blauw-wit was werd er een vrije trap in plaats van een penalty gegeven. Daarnaast verzuimde de scheids om de overtreding te bestraffen met minimaal geel (2e) daar het een doorgebroken speler betrof. De toegekende vrije trap werd slap ingeschoten.

in de 73e minuut stond Unicum plots in overtal toen één van de drie Zwart Wit verdedigers zijn 2e geel pakte. Het overwicht was gelijk duidelijk maar lang mochten de bezoekers daar niet van genieten. Arthur werd op het middenveld behoorlijk aangepakt en in al zijn emotie nam hij direct revanche. De schieds kon niet anders dan direct rood trekken. Hoewel het wel raar was dat hij voor de Zwart Wit speler de kaarten  op zak hield.

Zonder dat Unicum nog echt grote kansen kreeg (kopballen van Cees en Melvin) naderde de wedstrijd met veel emotie het einde. Unicum kon het alleen zich zelf verwijten om tegen punt verlies aan te lopen.  Eindstand 2-1. Volgende week wordt er niet gevoetbald door de schouwbewoners, dat geeft in ieder geval even ruimte voor de geblesseerde spelers om zich wat langer te laten behandelen.  Geluk bij een ongeluk was dat Terschuur niet won van Vios waardoor het gaat met nog 3 wedstrijden te spelen nog 9 punten bedraagt. Terschuursche boys moet op 5 mei nog wel een inhaal wedstrijd spelen.

< Unicum JO9-1 door naar de bekerfinale Unicum 1 loopt tegen een zeperd op >