Lekkere overwinning Unicum 1

16 December, 2018 11:35

Unicum heeft zichzelf gisteren een goede dienst bewezen. In de laatste wedstrijd werd Valleivogels over de knie gelegd. De uitslag van 6-1 was gezien het wedstrijdbeeld enigszins geflatteerd maar desalniettemin meer dan  verdiend.

De ploeg van trainer Maurice Ligeon begon gisteren in de volgende opstelling;

MIke, Darshan, Mariom Raydell, Melvin, Arthur, Wesley, Ben, Marwin, Sam en Cees. Valleivogels was met een grote groep mensen naar Lelystad afgereisd. De wedstrijd stond namelijk als topper van de week geprogrammeerd. Valleivogels kwam als nummer 2 van de ranglijst op bezoek bij de nummer 3. Het verschil bedroeg maar 1 punt. In de bestuurskamer vooraf ging het uiteraard over de Unicum topscoorder Cees Toet. De voormalig laatste man ontpopt zich tot een fenomeen in de spits.

Om klokslag 15:00 uur floot de goed leidende scheidsrechter Bas Steinhauser voor de start van de wedstrijd. Nog geen vijf minuten later werd een simpele voorzet door Cees persoonlijk tot kans gecreëerd., goed voor zijn man komend kopte hij de paal uiterst secuur in de hoek. Een droomstart voor Unicum. Maar in de ijzige kou langs veld werd het al snel duidelijk dat Unicum geen echte vuist kon maken. Er werd te voorzichtig gespeeld. Vooral de backs Darshan en Melvin speelde de bal veel te vaak terug op onze doelman Mike. Hierdoor werd de lange bal veel te vaak gebruikt. De bezoekers wisten hier wel raad mee en schoten een paar minuten na de openingsgoal bijna de gelijkmaker binnen. Maar Mike stond op zijn post en redde met zijn voeten bekwaam.

Valleivogels speelde verzorgd combinatievoetbal, keurig van achteruit opbouwend hadden de bezoekers het lichte overwicht, zonder dat dit grote kansen opleverde. Unicum kwam naarmate de eerste helft vorderde wel iets beter in het spel. Sam die uitstekend aan de wedstrijd was begonnen kwam regelmatig door maar zijn voorzetten kwamen niet niet aan. Wesley kreeg na door koppen van Cees ook nog een aardige mogelijkheid maar gleed in het vijf meter gebied helaas uit. Met een 1-0 stand op het bord zochten de team de kleedkamer op.

Na de pauze gingen de bezoekers door maar het zoeken naar de gelijkmaker. Unicum kwam nog steeds niet lekker in het spel, de trainer Rob van den Broek trok het spel naar zich toe, dit leverde in de 58e minuut een grote kans op maar met meer geluk de wijsheid kreeg Mike de bal op z'n been waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.  In de 65e minuut werd er een diepe bal richting Cees gespeeld, hij liep eigenlijk buitenspel maar slim liet hij Marwin de diepte inlopen die plots oog in oog met de Valleivogels doelman stond. Zijn afronding leek weergaloos maar verdween volgens de verslaggever met enig fortuin via de onderkant van de lat in de  goal. 2-0. Dat was de bevrijdende treffer voor Unicum. Eindelijk werd het voetballend beter, vooral omdat de ruimtes groter werden. De bezoekers wilde snel terug komen in de wedstrijd maar speelde daardoor minder georganiseerd. De kwaliteit van de Unicum selectie is dan van dusdanige aard dat het een kwestie van tijd is dat er meer goals gaan vallen. In de 68e minuut Was Wesley scherp op een afgeslagen bal en uit dee draai schoot het de 3-0 binnen. Tussen de 60e en de 80 minuut kreeg Unicum nog behoorlijk wat mogelijkheden maar de bal vloog er niet in. Maar in de 80e minuut was het een fantastische actie van Sam (directe tegenstander werd schitterend het bos in gestuurd) voorzet was zoals Cees hem graag ziet waardoor hij bij de 2e paal tegendraads inkopte 4-0.

Direct na de goals werd een klein slippertje van Melvin afgestraft en kreeg Valleivogels de ere treffer in de schoor geworpen (overigens hard, diagonaal en zuiver ingeschoten). In de 86e minuut zette Wesley een combinatie op met de ingevallen Jeroen van der Wielen, op 25 meter zag hij de keeper voor de goal staan en stiftte de bal heerlijk in de goal. 5-1. In de slot minuut knikte de kleinste man van het veld, Ben, uit een voorzet van Jeremy de 6-1 binnen.

Maurice wisselde in de laatste 20 minuten nog drie keer - Sven kwam na weken blessureleed in de ploeg voor Mario - Jeremy verving Marwin en Cees kreeg een publieks wissel en werd vervangen door Jeroen.

Al met al een lekker afsluiten voor we aan de 2e helft van het seizoen gaan beginnen. Unicum staat op de 2e plaatst met de koploper Woudenberg op 4 punten. Met nog 14 wedstrijden te gaan is de race om de titel volledig open. 

 

< NIEUWJAARS-WENS 2019 Prijsuitreiking Grote Clubactie 2018 >