Moeizame maar zeer terechte overwinning Unicum1

4 Februari, 2018 01:07

Iets later dan gepland floot scheidsrechter Jansen voor het begin signaal van de wedstrijd. De gasten uit Hulshorst waren maar voor één ding gekomen "de schade zo beperkt mogelijk houden" en ondanks het grote overwicht had de thuisploeg daar best wel problemen mee. Maar uiteindelijk stond er een terechte einduitslag van 1-0 op het scorebord.

De gasten uit Hulshorst, een is een dorp in de gemeente Nunspeet, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het kent 1988 inwoners.

Het dorp ligt ten zuiden van Nunspeet en ten noorden van Harderwijk en Hierden aan de Harderwijkerweg, vroeger de Zuiderzeestraatweg genaamd. Deze weg vormt ongeveer de grens tussen het Veluwemassief en de agrarische gronden langs het Veluwemeer. In Hulshorst zijn enkele landgoederen, waaronder dat van voormalig landhuis Hulshorst, Huize Groeneveld en BarrebosKasteel De Essenburgh lag oorspronkelijk in Hulshorst, maar sinds de gemeentelijke herindeling in 1972 valt dit kasteel onder Hierden. Hulshorst heeft een molen met de naam De Maagd en een eigen voetbalvereniging (VV Hulshorst). Het voormalige NS-station Hulshorst is onderwerp van een gedicht van de dichter Gerrit Achterberg.Het station, dat in de tweede helft van de twintigste eeuw vooral gebruikt werd door recreanten, is in 1987 buiten gebruik gesteld. Een bekende inwoner van Hulshorst was de voormalige PvdA-coryfee Marcel van Dam.

Maar goed de geschiedenis zorgt niet automatisch voor een goede wedstrijd. Unicum begon in nagenoeg de zelfde opstelling als vorige week tegen Batavia. Mariio Schelfaut was door zijn 5e gele kaart geschorst en Mario Gomes was logischerwijs zijn vervanger. Mitchel Kappenberg was door de medische staf op gekalefaat en dus in staat om aan de aftrap te verschijnen. Acheraf kunnen we een eenvoudige conclusie trekken. Een niet meer dan terechte 1-0 overwinning op een ploeg die naar Lelystad kwam om de schade zo beperkt mogelijk te houden.

Unicum begon scherp aan de wedstrijd. In een redelijk hoog tempo werd de bal rondgespeeld en beide buitenspelers werden aan het werk gezet om de bezoekers gek te spelen. Toch waren de bezoekers in de 18e minuut dicht bij een verassing, Uit het niets kwam de rechtsbuiten via een counter in bal bezit. Doelman Mike kwam ver uit zijn goal en werd bijna verschalkt. Gelukkig stond de rest verdediging als een huis en was het gevaat geweken. Unicum probeerde verzorgd te voetballen maar de bezoekers waren maar voor één ding gekomen. "met zo min mogelijke risico een zo goed mogelijk resultaat halen" wat achteraf door de technische staf als een laf gelijkspel met hoop op meer werd betiteld. Maar daar kon koploper Unicum niets van zeggen. 

Hulshorst verkocht haar huid zo duur als het kon en de thuisploeg kon haar stempel niet echt drukken. In de 29e minuut werd een puike aanval bijna afgerond door Nejim maar zijn kopbal na een goed voorzet van "man of the Match"Sven ging net over. Unicum was daarna nog een aantal keer gevaarlijk maar de 2e keeper van Hulshorst (10 minuten voor aanvang van de wedstrijd moest hij na het afvallen van de 1e doelman kreeg hij te horen dat hij moest spelen) stond uitstekend te keepen en dus op zijn post.  In de 43e minuut was hij echter kansloos. Een puike voorzet van wie anders dan Sven werd bij de tweede paal binnen gekopt door Cees Toet. Een heerlijke opsteker voor de thuisploeg.

Na de pauze begon Unicum in een hoger tempo en dat resulteerde al na na twee minuten in een goede kop kans voor Cees, maar zijn timing was net niet goed genoeg om direct de 2-0 nul binnen te knikken. In het vervolg van de tweede helft wilde Unicum wel doordrukken maar kon het haar stempel niet dusdanig op wedstrijd drukken dat Hulshorst onder de druk bezweek. Er was echter maar één ploeg die recht had op de overwinning en dat was de thuisploeg. Toch duurde het tot de 80e minuut voordat Unicum weer echt gevaarlijk werd. Een heerlijke aanval kwam over drie schijven voor de voeten van Cees, in plaats van direct af te ronden werd hij in zijn aanname licht uit balans gebracht waardoor zijn inzet net naast de paal rolde. Nog geen twee minuten later kwam Cees na weer een goed voorzet een teenlengte te kort om zijn tweede goal binnen te tikken.

De slotfase kenmerkte zich door een Hulshorst die geloofde in een stunt. Opportunistisch spel van de bezoekers resulteerde niet in een gewenste goal. Al met al kijkt Unicum terug op een aardige weedstrijd waarin het goed begon maar moeite had om het niveau over de hele wedstrijd vast te houden. Toch heerste er na afloop tevredenheid over het resultaat en is een compliment voor de bezoekers op zijn plaatst. 

"man of the match" Sven Onclin

Wedstrijdbal werd aangeboden door "Staalbedrijf Lelystad"

 


< Mededeling van het bestuur Batavia wint van ons aller Unicum >