Na winst op Otterlo heeft Unicum nog één punt nodig voor de titel

13 Mei, 2018 12:12

v.v. Unicum - s.v. Otterlo stond zaterdag 12 mei op  het programma. De thuisploeg was op voorhand op zijn hoede want in de uitwedstrijd werd er maar ternauwernood gewonnen en een portie geluk en puik keeperswerk van doelman Mike resulteerde in een 0-1 uitslag.

Op het eigen sportpark heeft Unicum dit seizoen nog geen punt verloren dus stapte de mannen van trainer van Ankeren met zelfvertrouwen het veld op. Door het veel te vroeg overlijden van Unicum lid  Marc Eigenbrood werd er voor de wedstrijd één minuut stilte in acht genomen. Marc werd maar 42 jaar laat naast zijn vrouw ook een zoon en dochter achter. Het bestuur en leden van v.v. Unicum wensen hen veel sterkte toe.

Unicum begon gelijk sterk aan de wedstrijd. Veel balbezit en een goede passing zorgde direct voor veel overwicht. Na 11 minuten sloeg de schrik er bijna in toen een aanvaller van s.v. Otterlo rakelings voorlangs schoot. De gasten probeerde vroeg druk te zetten maar over het algemeen voetbalde Unicum zich daar vrij makkelijk onderuit. MItchell speelde werkelijk geweldig en strooide met passes als of het snoepgoed was. Melvin die voor de zoveelste keer op een andere positie moest spelen had het lastig met zijn directe tegenstander en kwam als rechtsbuiten niet super uit de verf. Maar zijn werklust is geweldig waardoor hij voor het team toch weer belangrijk was. Jammer dat hij onze topscoorder Cees niet in stelling kon brengen.

Aan de andere kant voelde Marvin en Neville elkaar dit keer goed aan. Neville werd vaak door Mitchell gestuurd om de Marvin en stelling te brengen, dat lukte regelmatig en Marvin passeerde meerdere malen zijn directe tegenstander als of hij er niet stond. Helaas bleef het bij super veel dreiging maar weinig kansen. Hoewel Marvin een teruggetrokken bal uit de draai wel op goal kon schieten maar de keeper van Otterlo pareerde bekwaam.

In de 35 minuut kreeg Unicum de zoveelste corner, Mitchell nam hem kort Sven die na zijn schorsing weer in de basis stond kaatste terug en vanaf de zijkant krulde hij de met links heerlijk in de verre hoek (zie voor de wereld goal https://www.omroepflevoland.nl/sport/159961/unicum-bijna-zeker-van-kampioenschap-derde-klasse) 1-0. Inmiddels was Otterlo gestopt met druk zetten en werd er alleen nog verdedigd. Opnieuw een corner in de 42 minuut bracht bijna de 2-0 op het bord maar de kopbal van Melvin viel net aan de verkeerde kant van de paal. 

Na de pauze was het alleen maar Unicum wat de klok sloeg. Spelend naar de eigen supporters,die zich op bordes opperbest vermaakte, werd er nog een tandje bijgezet. Dit resulteerde in een paar prima mogelijkheden maar met kunst en vliegwerk bleef de Otterlo verdediging overeind.  na een minuut of 70 vloeide de kracht een beetje weg en werd het overwicht van de thuisploeg iets minder. In het laatste kwartier kwam Mario voor Melvin en Emre voor Marvin. Emre was direct gevaarlijk, maar alleen op de keeper af werd hij onterecht terug gefloten voor buitenspel. In de absolute slotfase moest Mike nog twee keer aan de bak, eerst moest hij een schot van een meter of 20 tot corner verwerken en een foutje van Neville dwong Mike om één op één redding te brengen op een laag schot. 

Na het fluitsignaal kon helaas de titel nog niet gevierd worden, Terschuurse Boys won op eigen veld met 2-1 van Teuge waardoor het gat weliswaar 6 punten blijft met nog twee wedstrijden te spelen is Unicum qua punten niet meer in te halen, het doelsaldo is beter en ook het onderling resultaat is in het voordeel van de Lelystedelingen. Maar formeel bestaat er een kleine mogelijkheid dat Turschuur op doelsaldo boven Unicum kan eindigen hierdoor kon de titel officieel nog niet gevierd worden. 

Maar als de ploeg zo gedisciplineerd speelt als tegen Otterlo dan is de titel volgende week een feit. 

Volgende week vertrekt de bus rond 12 uur vanaf het sportpark de Schouw. Wilt u mee laat het dan even weten aan Dirk of Willem want er zijn twee bussen besteld. We willen met zoveel mogelijk supporters richting Teuge reizen.


< Unicum JO10-1 seizoen 2017/2018 Unicum JO11-5 plaats zich voor bekerfinale >