Opnieuw 5 goals voor Unicum - ESC simpel aan de kant gezet

28 Oktober, 2018 08:07

Unicum 1 - Elburger Sportclub 1 was zaterdag 27 oktober de wedstrijd van de twee promovendi, beide ploegen werden kampioen in hun 3e klasse. Het verschil was echter erg groot. Unicum heeft zich qua team verder kunnen versterken terwijl ESC de aantallen op orde heeft kunnen houden met het doorschuiven van spelers uit de eigen jeugd. Unicum begon de wedstrijd om exact 15:00 uur, in de op één plek gewijzigde opstelling als vorige week (Marvin Tjon verving de geblesseerde Quincy van der Leuv). Vanaf het begin was het duidelijk dat de ploeg van trainer Maurice Ligeon de punten op het sportpark de Schouw wilde houden. Met verzorgd voetbal aangestuurd door de weer met heerlijke passes strooiende Mitchell Kappenberg werden de de vleugels aan het werk gezet. ESC kon weinig anders doen dan de aanvalsgolven proberen tegen te houden. In de 1e 20 minuten zijn de bezoekers amper op de helft van Unicum geweest. Hierdoor werd het voor de thuisploeg wel moeilijk  om het tempo hoog te houden. De ruimte werden te klein en ESC kon zich toch knap staande houden. Uit het geroezemoes  op het terras achter de goal, waar het voor de trouwe aanhang heerlijk toefen was in de herfstzon, was het wacht op de eerste goal. Dan zou de thuisclub er overheen moeten walsen.

In de 25e minuut werd de ban dan eindelijk gebroken, de man met overzicht en ervaring, Wesley de Klein,  zag de ESC doelman te ver voor zijn gaol staan en lobt de bal uit de middencirkel (50 meter) schitterend over de verbouwereerde doelman. De bal komt echter op de lat en daarna volgens velen direct achter de lijn/ Scheidsrechter Tulen was niet zo verrast door deze prachtige doelpoging dat hij te ver afstond om het te beoordelen, de bal bleef in de doelmond hangen en de keeper was  meerdere malen aan het grabbelen. Dat moet je met de topscoorder van de 2e klasse G in de buurt niet doen, Cees Toet was weer lekker scherp en gleed de rebound binnen 1-0. Direct drie minuten later krijgt Unicum weer een goede kans die ternauwernood tot corner wordt verwerkt. Mitchell trap de bal weer lekker scherp voor de goal, alle aandacht gaat naar Cees maar "mister" Unicum Arthur van der Veen staat goed opgesteld en tikt de 2-0 binnen.

Unicum blijft lekker aanvallen, door de 2-0 voorsprong lijkt het verzet bij ESC gebroken en de thuisploeg lijkt op een grote uitslag te willen jagen. Na meerdere goede aanvallen is het na een goede aanval eerst aanvoerder Raydel Kewal die op goal kopt zijn inzet wordt er nog uit geronseld maar de rebound die op de 5 meter valt is uiteraard weer een prooi voor Cees! 31e minuut 3-0. De wedstrijd is gespeeld! Toch verrast ESC het jonge team speelt met elan en probeert om de slachtbank te ontlopen en vecht voor elke meter. In de 35e minuut belonen de bezoekers zich na een aanval over de rechterflank met een goal. 3-1. Al moet er gezegd worden de concentratieloos en slap verdedigen hier zeker debet aan waren. Tot aan de pauze kabbelde de wedstrijd voort. Het tempo ging er meer en meer uit waardoor het wat gezapig werd.

Na de pauze spelend naar de fanatieke supporters hoopte het publiek op een stormend Unicum, maar dat blijkt een misvatting Unicum lijkt het wel te geloven en is slordig. Er liggen veel mogelijkheden maar telkens worden er verkeerde keuzes gemaakt vooral onze vleugelspelers Marvin Tjon en Jeremy Loos komen niet echt los, hoewel beide boys hard werken en de openingen proberen te zoeken worden ze zelf niet gevaarlijk en kunnen zij ook Cees niet bedienen.

In de 60e minuut wisselt Unicum Jeremy voor Darshan Dwarkapersadsharma waardoor Sam Osei doorschuift naar de linksbuiten positie. Dat brengt wel gelijk weer wat leven in de de tent. Sam speelt lekker avontuurlijk waardoor er weer wat gevaar voor de goal van ESC wordt gesticht. In de 70e minuut komt Sven Onclin die na zijn schorsing op de bank begon in de ploeg voor Aswad Agard. Direct na zijn entree stormt hij als vanouds over de rechterkant van het veld. Zijn voorzet is iets te ver maar kan door Sam weer worden opgepikt die de bal opnieuw voor de goal brengt, de bal is te hoog voor Cees maar de opgekomen Raydel kan de bal van zo'n elf meter heerlijk diagonaal met zijn linker poot droog in de hoek knallen. 4-1. Unicum wil voor het eigen publiek toch nog wel even gas geven en brengt de steeds fitter wordende Ben Namnai voor Arthur. In de 79e resulteert dit in een verdiende strafschop. Waar er in de eerste helft een strafschop werd onthouden legde de gedecideerd leidende scheidsrechter Tullen de bal op de stip. Cees nam plaats achter de bal en schoof zijn derde goal van de dag binnen. Na 6 wedstrijden staat de teller alweer op 13. Het spreekt voor zich dat dit een puike prestatie is maar Cees kan alleen zoveel scoren door het fantastische team wat hem wekelijks in staat stelt om in de spotlights te staan.

Volgende week speelt Unicum uit in Westervoort bij AVW'66, de wedstrijd vangt aan om 14:30 uur en de bus vertrekt rond de klok van 12 uur.

 

 

 

 

< Unicum JO12-5 wordt op tijd wakker Unicum dwingt OWIOS op de knieën >