Teleurstellend Unicum blijft steken op een gelijkspel

2 December, 2018 09:43

Om 15:00 uur trapte de ploeg van trainer Maurice Ligeon tegen het laag geklasseerde VRC uit Veenendaal. De thuisploeg kampt al weken met een aantal vervelende blessures. Quincy en Sven kunnen na de winterstop hopelijk weer aansluiten, Shirwan liep op de training een hamstring blessure op dus ook hij zal tot en met de winterstop uitgeschakeld zijn. Nossy die de laatste twee weken al niet mee speelde heeft de trainer laten weten niet meer gemotiveerd te zijn en heeft aangegeven per direct te stoppen en tot overmaat van ramp was de man in vorm, Arthur, een weekend weg :-(

Toch stond er een fitte en kwalitatief goede groep op het veld, Mike (K) Darshan, Mario, Raydell, Sam, Aswad, Wesley, Mitchell, Jeremy, Cees en Marwin vormde de basis. Jeroen, Ben, Michandro, Noddy en Melvin hielden de bank warm.

Unicum sprong uit de startblokken binnen vijf minuten vlogen Jeremy, Sam en Marwin over de vleugels maar hun voorzetten waren niet goed genoeg om Cees in stelling te brengen. Maar al snel werd het niveau minder. Waar het spel of het middenveld vorige week tegen VSCO perfect verzorgd was kwam het vandaag totaal niet uit de verf. Mitchell speelde een zeldzaam matige wedstrijd, Wesley speelde naar behoren maar de ruimtes waren veel te groot. Aswad die als controleur stond opgesteld was aan de bal aardig maar verloor bijna elk duel, vooral door de lucht! wat met zijn lengte absoluut niet mag gebeuren. Verdedigend stond het overigens aardig maar het was allemaal wat te statisch. Dat kun je vooral Mario niet echt kwalijk nemen, het was pas zijn eerste basis plaatst van het seizoen. De bezoekers deelde af en toe een speldenprikje uit maar echt gevaarlijk werden zij niet.

Toch had de inzet van VRC als een rode lap op de Unicum ploeg moeten werken. Als je voor de tweede thuiswedstrijd op rij door een ploeg uit de onderste regionen zo moet vechten zullen wij er zelf ook een schepje bovenop moeten doen. In het laatste kwartier voor rust kreeg Unicum echter nog twee geweldige kansen. Jeremy werd over links de diepte ingestuurd op de achterlijn speelde hij zijn directe tegenstander door de benen en zette direct voor, Cees goed voor zijn man gekomen leek te scoren maar schampte de bal iets te veel waardoor de bal naast de goal van de goed keepende VRC goalie verdween. Nog geen vijf minuten later kwam Darschan over de rechterflank goed door, zijn met de wreef getrapte voorzet belande opnieuw op de kop van Cees, maar de tegendraadse kopbal werd ternauwernood gepareerd.

Na de pauze verwachtte het weinig opgekomen publiek (sinterklaas feest) een stormend Unicum maar niets bleek minder waar. Unicum bleef apathisch voetballen en dwong weinig echte kansen af. Na een minuut of 60 werd Aswad gewisseld, Ben kwam voor hem in het veld. De kleine gifkikker deed wat er van hem verwacht mag worden, hard werken en met zijn dynamiek voor gevaar zorgen. Mitchell viel door deze wissel overigens terug naar de nummer 6 positie. Maar zijn altijd solide passing liet hem gisteren aardig in de steek. Toch kwam de thuisploeg regelmatig door over de vleugels, maar de voorzetten werden telkens weg gekopt door de met het mes tussen de tanden spelende VRC verdedigers. Marwin sneed vervolgens de 16 meter binnen haalde de achterlijn zijn lage voorzet had op Cees moeten zijn maar slordig als in de hele wedstrijd schoof hij de bal in de voeten van een VRC verdediger.

In de 81e minuut kwam Ben plots de 16 in, op de huid gezeten door een reus van een centrale verdediger was zijn schot helaas net niet goed genoeg en dus weer een prooi voor de VRC doelman. In de laatste 10 minuten beten de bezoekers nog een paar keer gevaarlijk van zich af waar de 0-1 bijna een feit was. Eerst haalde Mario een bal van de lijn, die door Mike half gestopt werd en nog geen minuut later werd een vrije trap verlengd maar die ging gelukkig over. In de laatste minuut speelde Mitchell Cees met de rug naar de goal aan, hij draaide op kracht langs zijn directe tegenstander en schoot op goal maar via de vingertoppen van de keeper en de paal verdween de bal opnieuw niet in de goal. Toen de scheid voor het einde floot stond de hatelijke 0-0 nog steeds op het bord.

Met de pretenties die Unicum heeft MOET het de komende twee wedstrijden aanzienlijk beter spelen dan de afgelopen twee thuiswedstrijden. Spelers moeten voor elkaar door het vuur gaan want dat is de basis daarna is er meer dan voldoende kwaliteit om het verschil te kunnen maken in deze 2e klasse G. Doordat koploper Woudenberg op bezoek bij Horst kan er toch licht positief op het weekeinde terug gekeken worden want Unicum loopt één punt in.

Volgende week zal de bus rond 12 uur vertrekken voor de topper tegen Lunteren. Beide ploegen delen de tweede plaats dus is het een wedstrijd van aan- of afhaken.

< VOORKOM PARKEER-BOETE VAN € 104,-- Algemene ledenvergadering 17 december 2018 >