Topdag voor vv Unicum!! 1e, 2e kampioen O19 gepromoveerd!

20 Mei, 2018 10:04

Zaterdag 19 mei zal worden bijgeschreven in de annalen van v.v. Unicum. Op de nu al historische dag vielen een aantal genoemde feiten samen. ONs twwede elftal wat onder leiding staat van Michel Kakisina en Jos Rutten had aan een punt voldoende om kampioen te worden maar tegen de stadgenoot sv Lelystad werd er een 1-0 overwinning geboekt waardoor de zeer verdiende titel een feit is. Hulde aan iedereen die bij het tweede betrokken is.

Door de nieuwe competitie opzet voor de mannen van O19 moesten zij promotie afdwingen via een kampioenspoule. In een halve competitie moest de ploeg van Peter Leeuwenburg en Steve van Abeelen minimaal 2e worden om direct te promoveren naar de hoofd klasse. Met nog één wedstrijd te gaan zijn zij niet meer in halen door de concurrentie waardoor promotie naar de hoofdklasse voorbij is.

En dan het vlaggenschip, Unicum 1. In de avond voor de wedstrijd en op de wedstrijd dag zelf werd de staf verrast door onvoorziene familie omstandigheden van onze aanvoerder Raydel en Neville. zij konden er beide niet bij zijn. Op het laatste moment werd Darshan vanuit )19 doorgeschoven om zijn basis debuut in Unicum 1 te kunnen maken. Aangekomen in Teuge en door een behoorlijke supporters groep gesteund leek Unicum echt klaar om de titel te pakken. Al vier weken is de KNVB aanwezig om de de kampioen te huldigen en telkens lukte het niet. Maar nu moest het echt gebeuren.  Met MIke in de goal, Sven, Melvin, Mitchell en Darshan in de achterste linie, Ben, Mario S en Nejim vormen het middelveld, Cees werd in de aanval ondersteunt door Marvin op links en MArio G op rechts. Emre, Rodney, Steve, Shirwan waren de wissels.

In de warming-up zag het er prachtig uit, het positiespel liep als een trein en de zenuwen leken onder controle. Maar na bijna drie minuten balbezit maakte Ben een domme overtreding vergat slim voor de bal te staan en de diepte bal zette een Teuge middenvelder vrij voor Mike en de bal lag al in ons mandje 1-0. Een domper van de eerste orde. Unicum probeerde zich te herpakken en dat lukte deels ook wel. Met name Marvin was zeer dreigend, hij speelde zijn tegenstander wel aardig suf maar de voorzet liet net even te wensen over. In de 23e minuut werd Cees over de grond bereikt hij draaide goed bij z'n tegenstander weg maar de Teuge keeper zat er kort op. Even later kreeg Mario G een dot van een kans maar hij schoof de bal voorlangs. En vlak voor rust kopte Cees een goede voorzet richting goal maar die raakte de hand van zijn directe tegenstander. Heel Unicum dacht aan een penalty maar die werd niet gegeven. Tussendoor werd het Unicum nog even wat moeilijker gemaakt Melvin schoof als laatste man in gaf vervolgens ver op de helft van Teuge een foute pass, via een hele snelle counter vloog Teuge richting Mike, Darshan probeerde het schot nog te blokken, raakte hem licht waardoor de bal onder Mike door in de goal verdween. 2-0. Dit voelde echt als onszelf in de voet schieten.

Na de pauze stond er een ander Unicum op het veld. De wil om de boel recht te zetten was voelbaar aanwezig. Dat resulteerde ook direct in een paar kleine mogelijkheden. Mitchell ging zich veel nadrukkelijker met de opbouw bemoeien, Nejim pakte zijn rol op het middenveld nadrukkelijker op en Mario S speelde bijna foutloos. Hij zat overal tussen en won elk direct duel. Toch bleef het billen knijpen want de keeper van Teuge stond puik te keepen. Een vrije trap van Mitchell leek er in te vliegen maar opnieuw stond de goalie in de weg. In de 55e minuut bracht Edwin van Ankeren Rodney voor Mario G. Er moets opportunisme ingebracht worden. Rodney was direct dreigend, ging z'n man regelmatig voorbij en probeerde Cees te bereiken. Toch viel de aansluitingstreffer pas in de 74e minuut. Een half mislukte steekbal werd door Rodney op waarde geschat, een misverstand tussen de verdediger en keeper gaf Rodney de mogelijkheid om zijn teen tegen de bal te zetten die vervolgens tergend langzaam in de goal rolde.

Met een gelijkspel was de titel een feit dus klapte Unicum er vol op om de gelijkmaker af te dwingen. Teuge kwam niet meer in het spel voor maar Unicum had het moeilijk om echt kansen te creëren. Maar dan is daar altijd de traptechniek van Mitchell die nu ook weer aan de basis stond van de gelijkmaker een heerlijk vallende corner bereikte het hoofd van Rodney die lekker binnen kopte 2-2. Eindelijk ging het dak eraf iedereen met een blauw hart werd gek.

In de laatste minuten zette Unicum niet meer aan want de titel moest gevierd worden! Wat een prachtig seizoen met een meer dan terechte kampioen. Unicum stond vanaf de eerste tot de laatste speeldag bovenaan we gaan ons met een nieuwe staf opmaken voor het nieuwe seizoen in de 2e klasse. Na één jaar afwezigheid zijn we weer terug. We zijn UNICUM dit is onze club.

< CONTRIBUTIE 2018-2019 Unicum JO10-1 seizoen 2017/2018 >