Unicum 1 begint met een overwinning

25 September, 2017 12:45

Na een moeizame voorbereiding is v.v. Unicum afgelopen zaterdag goed begonnen. In Hulshorst werd bij de gelijknamige v.v. gedaan wat het Lelystadse kamp van te voren had ingeschat namelijk met 1-3 gewonnen. Hoewel de overwinning op basis van de 1e helft simpel tot stand leek te komen waren er in het verloop van de wedstrijd nog een paar kleine kansen voor de thuisploeg waardoor het zomaar ander had kunnen aflopen.

Zaterdag werd er onder een stralende zon en een, naar later bleek, prima leidende scheidsrechter afgetrapt. Unicum begon gelijk sterk en liet de bal lekker rond gaan. Er ging gelijk veel dreiging uit van de ploeg van trainers van Ankeren en van Oostrum. Toch schoot de schrik er bijna snel in. Na vijf minuten schoot Harm jJan de Boer hard naast. Een waarschuwingsschot waar Unicum wakker van werd. Een offensief werd ingezet en veel goed lopende aanvallen werden gesmoord, maar leverde tussen de 10e en de 25e minuut een karrenvracht aan corners op. Mitchel Kappenberg (éen van de vijf nieuwe aanwinsten) is gezegend met een prima trap in beide benen nam de corners van de rechterkant. Een strakke lage corner op Najim Elatiaoui werd half gemist door Najim maar Cees Toet (eindelijk weer fit) was er als de kippen bij om laag binnen te schuiven. Nog geen 10 minuten later stond de 0-2 al op het bord. Nu bediende Mitchel Cees direct uit een corner en werd de 0-2 binnen gekopt. Unicum kreeg nog wel een aantal goede kansen maar speelde op het gemak zonder een kans weg te geven de eerste helft uit.

Na de rust was het eigenlijk het zelfde verhaal, Unicum controleerde en Hulshorst probeerde de boel te ontregelen. Ook toe Hulshorst in de 49e minuut pardoes de aansluitingstreffer in de schoot kreeg geworpen. Doelman Mike Schoonheim kwam ver z'n goal uit en coachte de bal los te laten. Mitchel stapte opzij maar de bal had een raar effect en Eric Jansen van Hulshorst zei "dank u wel" en tikte de bal in het lege doel. Unicum leek even van slag. Maar herpakte zich zelf toch weer snel. Aanval op aanval werd opgezet. Maar op soms tumultueuze wijze ging de bal er niet in. Tot de 70e minuut. Weer een lekker aanval Cees kopte de bal voor de goal en Najim kopte duikend de 1-3 achter de Hulshorts goalie!

Dit was het sein om wat jongens van het veld te halen, Mario Gomes (na 2 weken afwezigheid) kon weer minuten maken en Cees en Mitchel werden uit voorzorg naar de kant gehaald en werden vervangen door Jordy Faats en Steve Schoonheim.  De zege kwam niet meer in gevaar. Hoewel Hulshorst nog een tweetal goede mogelijkheden kreeg. Maar het vizier van de Hulshorst aanvallers stond niet op scherp.

We hebben onze nieuwe ploeg voor het eerst in de competitie aan het werk gezien, van onze nieuwe aanwinsten hebben we een goede indruk gekregen.

Opstelling vv Unicum

Mike, Neville, Mitchel, Raydel, Sven, Mario S, Rodney, Najim, Quincy, Cees en Melvin. Wissel waren Sherwan, Ben, Steve, Jordy en Mario G

Zaterdag spelen we thuis tegen Elspeet, de bezoekers hebben  zaterdag met 0-6 verloren van Zwart Wit'63. Op het sportpark de Schouw zal Unicum hen zeker niet onderschatten en vanaf 15:00 uur vol aan de bak gaan.  Na afloop van de wedstrijd is huiszanger Roy Oostwegel weer van de partij om het seizoen goed van start te laten gaan.

Tot zaterdag

< Eclatante overwinning v.v. Unicum 1 Keeper gezocht voor de JO15-5 >