Unicum dwingt OWIOS op de knieën

21 Oktober, 2018 09:46

Met een bijna complete en fitte selectie in de bus reisde Unicum onder aanvoering van trainer Maurice Ligeon af naar Oldenbroek. Bij de tegenstander OWIOS speelde Unicum in het verleden altijd enerverende potjes voetbal. Het thuispubliek zorgt altijd voor een unieke sfeer en staan altijd vol achter hun eigen team.

Voetbalvereniging OWIOS wat staat voor OverWinnen Is Ons Streven is een voetbalclub uit Oldebroek in de Nederlandse provincie Gelderland. De club is opgericht op 25 september 1925 en speelt op sportpark Bovenmolen in Oldebroek. Het eerste elftal komt uit in de Tweede klasse (seizoen 2018/19). De clubkleuren zijn groen-wit, wat in het dialect de bijnaam 'De Greunen' heeft opgeleverd.

Om klokslag 14:30 floot de scheidsrechter voor aanvang wedstrijd. Unicum was ten opzichte van vorige week op drie plaatsen gewijzigd. Sam stond weer op de linksback positie, Darshan zat daarom op de bank. Shirwan voor Noddy onder de lat en Aswad speelde rechtsback voor de geschorste Sven. Unicum begon wat onwennig aan de wedstrijd en verdedigend stond het met name aan de rechter kant niet gelijk goed. Maar na een minuut of 10 nam Unicum het heft in handen. Mitchell strooide met passes als of het geen enkele moeite koste, de één nog mooier dan de ander. Sam kon continue mee naar voren trekken en Quincy speelde de hele eerste helft weergaloos. Toch moest Unicum even slikken een hoge bal viel ongeveer op de middenlijn naar benden Mitchell controleerde zoals altijd met gevoel maar zijn breedte bal op de uitstekend spelende Raydel was te nonchalant waardoor OWIOS snel schakelde en Cornell Balk alleen voor Shirwan kwam te staan. Eerst omspeelde hij de Unicum doelman om vervolgens cool af te ronden 1-0. Een kleine domper geheel tegen de verhouding in.

Unicum herpakte zich snel. 21e minuut vrije trap van Jeremy, met zijn typerende schot breng hij elke keeper in de problemen dit keer werd zijn zwabberpegel nog gestopt maar de rebound leverde een niet te missen kans op voor Quincy, maar helaas mistte hij toch. Hoewel Unicum sterker en sterker werd en OWIOS volledig op eigen helft vast werd gezet duurde het toch nog tot de 41e minuut dat de gelijkmaker viel. Sam werd weer eens vrijgespeeld op de linkerflank hij ging twee man voorbij en gaf vanaf de punt van de 16 meter met gevoel een gekrulde lage voorzet richting de 2e paal. Cees was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te te tikken. Overigens was dit eigenlijk al Cees zijn tweede treffer want een kopbal in de 20e minuut werd achter de lijn gepareerd maar de scheid kon dat niet beoordelen. Desalniettemin stond het weer gelijk 1-1. Beide ploegen leken met deze stand de rust in de gaan maar Sam kreeg het nog een keer op zijn heupen. Hij slalomde een paar spelers voorbij om vervolgens op de achterlijn nog een weergaloze passeerbeweging in te zetten en daarna de bal terug te leggen op Quincy die zijn goede spel beloonde met een treffer 1-2. dat was ook gelijk de ruststand.

Na de pauze moest Quincy al snel geblesseerd van het veld af, het lijkt weer op zijn kniepees blessure die hem vorig seizoen 3 maanden aan de kant hield. Marvin was zijn logische vervanger aangevoerd door Wesley, die vanaf 10 een heerlijke pot speelde, moest hij gelijk vol aan de bak. Direct bleek hij een plaag voor de OWIOS verdediging was. In de 51e minuut werd hij in de buurt van de cornervlag neergelegd. De toegekende vrije trap werd door Mitchell snoeihard de 5 meter ingesneden en wie ander dan Cees kwam voor zijn tegenstander om de 1-3 snoeihard achter doelman Ponstein te koppen. Vanaf de aftrap bewees unicum doelman Shirwan dat je alleen wint als je als team speelt, en hij maakte het waar op het moment dat hij er moest staan. Een kopbal van Hendri Nagelhout werd uit de goal geranseld. Dat was gelijk wel de laatste stuiptrekking van de thuisploeg. Unicum heerste en controleerde de wedstrijd.

In de 55e minuut krijgt Unicum op zo'n 35 meter opnieuw een vrije trap. Mitchell besluit dit keer de bal niet in te brengen maar de bal over rechts mee te geven aan Marvin die een perfect vallende voorzet op de kop van Cees aflevert  waarna Cees doet wat hij altijd doet - SCOREN - 1-4. In de 76e minuut beloonde Marvin zichzelf voor een perfecte invalbeurt en knalde vanaf de 16 meter keihard de bal achter de OWIOS goalie. 1-5.  De uitslag had nog veel hoger uit kunnen vallen maar Unicum ging slordig met de kansen om. De wedstrijd kabbelde naar het einde en na 93 minuten vond de scheids het genoeg. Een puike teamprestatie en daar mogen we trots op zijn. Volgende week speelt Unicum weer thuis dan ontvangen wij ESC uit Elburg die gisteren in de derby tegen VSCO hun 1e punt hebben gepakt.

voor de volledigheid nog even de opstelling van Unicum

Shirwan (k) Sam, Raydel, Mitchell, Aswad, Arthur, Nossy, Wesley, Jeremy, Quincy, Cees.

wissels: Noddy (k), Ben, Mario, Melvin, Darshan, Jeroen, Marvin

< Opnieuw 5 goals voor Unicum - ESC simpel aan de kant gezet Unicum JO12-5 blijft bij de les >