Unicum foutloos in Oosterwolde

25 November, 2018 12:40

Zaterdag 24 november - VSCO'61 - v.v. Unicum

Om kwart over twaalf stond de bus op het terrein bij Unicum. De spelers hadden vorige week een band opgebouwd met de chauffeur omdat hij hen na de nederlaag in de stadsderby naar Amsterdam had gebracht en s'nachts weer opgehaald. Iedereen had er direct weer zin in. De reis ging naar Oosterwolde!

Oosterwolde is een Nederlands voormalig gemeente en kerkdorp dat hoort bij de Noord-Gelderse gemeente Oldebroek. In 2005 had de kern van het dorp 830 inwoners, met de buitengebieden meegerekend heeft Oosterwolde 2170 inwoners. Oosterwolde ontleent zijn naam aan de wolden die hier vroeger waren. Het moerasachtige gebied werd ontgonnen en in cultuur gebracht door sloten te graven. Men had vroeger veel last van wateroverlast door het stuwende water van de IJssel. Daarom werden er dijken aangelegd die ook als wegen dienden. De nog bestaande wegen Winterdijk en Zomerdijk verwijzen hier naar. De voetbal vereniging in het dorp is de Verenigde Sport Club Oosterwolde VSCO"61, opgericht op 24 augustus 1961

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Roel Poppers, die de hele wedstrijd voortreffelijk floot. In de voorbeschouwing viel te lezen dat de thuisploeg met veel blessureleed kampt en dat er vijf spelers werden gemist. Unicum trad aan zonder de geblesseerde Sven en Nossy had de hele week niet getraind en zat om de reden niet bij de selectie. Trainer Maurice Ligeon vond het na de pijnlijke nederlaag ook tijd om de vertrouwde opstelling aan te passen. Aswad kwam in de ploeg als laatste man, Mitchell werd op 10 geposteerd in zijn rug gedekt door Wesley en Arthur. Darshan was de logische vervanger van Sven.

Unicum begon ijzersterk aan de wedstrijd en het moet gezegd worden dat niveau werd de hele wedstrijd vastgehouden. In de eerste vijf minuten werden er al een paar kleine speldenprikjes uitgedeeld maar de scherpte in de 16 ontbrak nog even. Unicum spits Cees werd op humoristische wijze door het thuispubliek op de hak genomen door hem de "mislukte Andy van der Meijden te noemen" Maar goed Unicum stond goed georganiseerd en kwam verdedigend eigenlijk niet in de problemen. Na 20 minuten had Cees al een paar kleine kansen gehad, kopbal net naast en een gekraakt schot, toen hij de bal met de borst terug legde Mitchell schoot op goal maar de bal ketste via de lat weer het veld in. Op 10 speelde hij trouwens een zeer puike wedstrijd. In de 25e minuut werd VSCO voor het eerst gevaarlijk. Vanaf de punt van de 16 meter werd er op goal geschoten maar Mike die na 7 weken blessure leed weer onder de lat stond pareerde kundig. een paar minuten later werd een lichte overtreding op Sam, die overigens ook zee goed speelde, niet bestraft waardoor er door VSCO voorgeven kon worden, maar hun lange spits kopte net naast. 

In de 34e minuut was het eindelijk raak. Mitchell legde een corner laag op Wesley die op 20 meter van de goal stond, een subtiel tikkie breed stelde Athur in staat om af te drukken, zijn bekeken schot verdween lekker in de uiterste hoek 0-1. Voor de rust had Unicum de voorsprong eigenlijk verder moeten uitbreiden maar de de VSCO doelman kon niet nogmaals verschanst  worden.

Na de pauze zette Unicum direct weer druk, er werd gejaagd op de 2e goal. Er werd fantastisch gevoetbald, positiespel zeer goed, combinaties liepen heerlijk, cross passes, alles zat in de wedstrijd. in de 62e minuut schoot Jeremy een vrije trap vanaf een meter of 25 rakelings over. En nog geen drie minuten later kreeg Unicum opnieuw een vrije trap Jeremy en Mitchell namen zoals gebruikelijk plaats achter de bal. Jeremy stapte over de bal en sprintte langs de muur, Mitchell gaf de bal op perfecte snelheid mee en Jeremy zette voor en uiteraard was het Cees die koppend afrondde en de woorden van het publiek logenstrafte 0-2.

De wedstrijd was gespeeld maar Unicum wilde meer, Sam zette weer één van zijn avontuurlijke rushes in, haalde de achterlijn trok terug. Jeremy schoot op de keeper maar de rebound was weer een prooi voor Cees die zijn 18e van het seizoen aantekende 0-3  In het laatste kwartier kreeg Unicum nog een paar grote mogelijkheden maar men wilde het allemaal te mooi doen.  Al met al een zeer goede overwinning. Na de zeperd van vorige week was dit het enige antwoord. 

Volgende week komt VRC op bezoek, aanvang wedstrijd 15:00 uur< Algemene ledenvergadering 17 december 2018 Unicum JO12-5 rijgt zeges aan elkaar >