Unicum JO12-5 is wisselvallig maar wint wel

7 November, 2018 18:56
Als je de uitslagen van Unicum JO12-5 ziet dit seizoen, dan denk je dat alles vanzelf gaat. 10-0, 12-3 en afgelopen zaterdag versloegen de Lelystedelingen DVS Ermelo JO12-6 met 11-1. Toch lukt het dit hechte team niet om 2 x 30 minuten geconcentreerd te voetballen en hetzelfde hoge niveau te halen. Op de koude ondergrond in Ermelo bleek dit ook niet echt nodig. Het krachtverschil tussen beide teams was te groot zodat ‘onze’ JO12-5 met een goed gevoel naar de polder terugkeerde.
De ene week speel je in een lente-achtige sfeer en de andere week zijn de bovenste grassprieten bevroren. Zo kan het gaan in het leven van een Unicum-pupil. Zonder wissels reisden we af richting Ermelo, waar we een van onze drie tegenstanders uit dit Veluwse dorp troffen: DVS JO12-6. Eerder waren we al te gast bij Horst (2-2) en volgende week mogen we weer naar Ermelo en dan naar hekkensluiter EFC. Vanaf het begin van de wedstrijd tegen DVS was duidelijk dat Unicum de bovenliggende partij zou zijn. Hoewel de spelertjes van DVS erg behendig waren, bleek de kracht en het doorzettingsvermogen van Unicum veel beter. En waar we vorige week erg lang op doelpunten moesten wachten, lagen er nu binnen een paar minuten al een paar in het net.
In de eerste helft liep Unicum uit naar een 7-0 voorsprong. Het ging misschien wel te gemakkelijk, want veel spelers vergaten plotseling dat zij in een team spelen. In plaats van over te spelen en te combineren schoot iedereen de bal lukraak richting het doel, zonder te kijken. Ook verdedigend lieten we DVS te veel lopen. En door ouderwets geklungel voor het eigen doel redde DVS de eer. Daar lieten de blauw-witten hun keeper Luca lelijk in de steek. Het was tijd om de neuzen weer de dezelfde richting op te krijgen!
In een van de time outs was het de jongens zelf ook wel duidelijk: zo kan het niet langer. Een assist of een mooie pass is net zo belangrijk als een maken van een doelpunt. Het kwartje viel! En hoe! Geert, Lucas en Dinand speelden van achteruit in op Jona en Tim. Zij passten op hun beurt naar Damian en Danilio die konden afronden op doel, of konden terugleggen. Bijvoorbeeld op Tim, die een mooie aanval afrondde met een knal in de kruising. Lucas was blij dat hij in het laatste kwart drie keer de beslissende pass kon geven; dat is toch net zo mooi als een doelpunt maken! En zo eindigde deze pot in 1-11.
Zo blijft Unicum JO12-5 winnen en spelen we volgende week weer in het gezellige Ermelo en dan tegen EFC. Zorg ervoor dat je fit aan de aftrap verschijnt!
Remco en Teun
< Sinterklaasfeest woensdag 28 november 2018 In memoriam >