Unicum JO12-5 rijgt zeges aan elkaar

19 November, 2018 18:06

Na 8 wedstrijden voert Unicum JO12-5 nog altijd de lijst aan met 22 punten. Zowel tegen EFC als tegen Sparta Nijkerk was Unicum superieur en scoorden de blauw-witten er lustig op los. Nu breekt er een spannende periode aan, waarin we sterkere tegenstanders kunnen verwachten. Dan zullen we zien of en hoe JO12-5 het hoofd boven water kan houden.

 

Het was lang onzeker of we met genoeg spelers tegen EFC in Ermelo konden aantreden. Uiteindelijk kon onze tegenstander op een later tijdstip een veld vrijmaken op het prachtige, bosrijke complex. Zo konden wij met onze vaste gasten Ryan en Driss de wedstrijd beginnen, maar zonder aanvoerder Geert die met een gebroken duim aan de kant stond. Hij hield keeper Luca gezelschap, die in deze eenzijdige ontmoeting weinig te doen kreeg. EFC verweerde zich dapper, maar moest toch 15 Unicum goals incasseren.

 

Vooral in de tweede helft kreeg de EFC-doelman de ene na de andere goal om de oren. Steeds volgens hetzelfde recept: opkomende mensen op de flanken - Driss en Ryan - voorzetten richting het doel en afronden door de spitsen Damian of Danilio. Ballen die werden verdedigd, werden vaak door Jona, Tim (op een slof en een oude voetbalschoen) of Lucas opgepikt en van afstand tegen de touwen gewerkt. Achterin waren Dinand en Luca alert, zodat EFC zelfs geen enkel tegendoelpunt kon scoren. Eindstand was dus 0-15.

 

Afgelopen zaterdag kregen we Sparta Nijkerk JO12-7 op bezoek. Ook een ploeg die onderaan de ranglijst bungelt. Opnieuw kregen we hulp van Driss en Ryan, zodat we ook nu weer genoeg spelers hadden. En zij hielpen JO12-5 ook weer aan de nodige doelpunten.

 

Tim had nieuwe voetbalschoenen maar hij had de pech dat zijn tegenstander er met volle gewicht op ging staan. Tim bleef in de eerste helft dan ook wat langer aan de kant, om te kunnen herstellen. De eerste helft verliep wat rommelig. Toch zagen we ook mooie aanvallen voorbij komen en mooie goals. Sparta Nijkerk kon zo nu en dan gevaarlijk oprukken vooral omdat hun keeper ver kon uitschieten. Eén keer niet opletten betekende ook direct een tegentreffer. Maar verder lieten we de gasten uit Nijkerk niet komen.

 

In de tweede helft kwamen we uiteindelijk in de dubbele cijfers terecht, onder andere door goals van Damian, die alert was in de doelmond. Lucas pakte ook zijn doelpunt mee. We weten inmiddels dat hij een goed rechterpootje heeft waarmee hij de keeper kan verrassen. Zo stuurden we Sparta met een 10-1 nederlaag terug naar Nijkerk.

 

Mannen, we zijn de laatste weken niet echt uitgedaagd, maar dat gaat in de komende wedstrijden veranderen. Lekker trainen bij Irving om top fit te blijven!

 

Remco en Teun

< Unicum foutloos in Oosterwolde Nieuwe sponsoren binden zich aan v.v. Unicum >