Unicum JO12-5 wordt op tijd wakker

30 Oktober, 2018 17:37

Voetballen lukt niet als je stil blijft staan. Dat was de les van de wedstrijd van Unicum JO12-5 tegen de leeftijdgenoten van SDC Putten. In het begin van de wedstrijd was Unicum niet in goede doen en vergat te voetballen. We wisten de vrije mensen niet te vinden en lieten de tegenstanders te ver oprukken. In de tweede helft gaf de betere conditie van de Lelystedelingen de doorslag en zagen we toch nog voor flink wat goals. De teller bleef staan op 12-3.

Een 12-3 overwinning en de eerste plaats in de competitie, dan heb je als coach en trainer toch weinig te mopperen, zou je zeggen. Maar nee hoor, het kan altijd beter. We begonnen gewoon niet goed aan de wedstrijd. Niet geconcentreerd, niet in beweging en afwachtend. Toch kwamen we wel op 1-0, na een goede voorzet en een coole afronding door Damian. Daarna lieten we SDC JO12-5 terugkomen in de wedstrijd. Niet meelopen met je mannetje bij balverlies, dat kan niet en zo werd het 1-1. En een strafschop zorgde zelfs voor de 1-2. De gezichten van de Unicum-spelers stonden op onweer, zeker omdat de kansen die we kregen verprutst werden.

Deze achterstand was wel het teken om een tandje bij te schakelen. Niet eens door goed voetballen, maar eerder door goed druk te zetten, kwamen we voor de rust nog op 3-2. Die lijn zetten we in de tweede helft door en gelukkig lieten we ook wat tikkie takkie voetbal zien. Ryan kwam geregeld vrij op rechts en bediende Driss, Damian en Danilio (ook wel bekend als de 3 D’s) op maat. Zo werd de score flink opgeschroefd. Achterin hielden Geert, Tim, Dinand en Lucas de aanvallers van Putten in bedwang. Keeper Luca hoefde nog maar één goal te incasseren. Jona was weer op vele plekken in het veld te vinden en zorgde voor de aanvoer van de ballen naar voren. Het werd dus uiteindelijk 12-3 en dat komt ook doordat Unicum nog genoeg power en conditie over had, terwijl onze vrienden uit Putten het wel geloofden. Eén treffer springt eruit tussen de twaalf en dat was het balletje achter het standbeen van Driss, een juweeltje.

Jongens, we hebben laten zien dat we best goed kunnen voetballen maar dan moeten we wel allemaal bewegen en meteen goed geconcentreerd spelen. We zijn blij dat Danilio zich bij ons aansluit en zo gaan we als koploper volgende week naar DVS in Ermelo.

Remco en Teun

< unicum mist kans op top resultaat Opnieuw 5 goals voor Unicum - ESC simpel aan de kant gezet >