Unicum JO9-1 door naar de halve finale van de beker

11 Februari, 2018 20:38

Afgelopen week stond de wedstrijd voor een plaatst in de halve finale van de bekercompetitie op het programma. 
Er moest thuis worden gespeeld tegen DVS ‘33 JO9-1 . We kennen het team uit Ermelo die ook bij ons in de competitie zat en toen had DVS het duel in hun voordeel beslist . 
Om 09.30 uur mochten we starten voor een plek in de halve finale (al dachten we toen nog dat we voor een finaleplaats speelden) en onze jongens waren gebrand om nu wel te winnen. . 
De eerste tien minuten gingen over en weer en licht in het voordeel van DVS mocht uiteindelijk de sterkte nr 8 0-1 aantekenen voor DVS . DVS JO9-1 had de kansen en de beste na de 0-1 was een bal hard onderkant lat maar stuiterde gelukkig niet achter de lijn. 
Vlak erna had David opnieuw geluk doordat de bal op de paal terecht kwam. De counter die hier uit voortkwam was gelijk goed voor de eerste goal. Marlon scoorde na een prachtige voorzet van Sidi.

Hierdoor kreeg Unicum de flow die benodigd was en zat de 2-1 er in na weer goed omschakelen van onze jongens.  Het zelfvertrouwen was te zien en door het harde werken en het goede samenspel ging de score nog voor rust naar 3-1 en 4-1.
In de 2e helft wist Unicum opnieuw 2x te ontsnappen aan een doelpunt dankzij de paal… Maar het geluk was daarmee even op want DVS ’33 kwam terug naar 4-2
Even waren we aan de kant bang voor een dipje in het spel maar vandaag waren onze leeuwen erg geconcentreerd bezig en hadden ze genoeg vertrouwen met genoeg rust  bleven voetballen en zo nog 2 doelpunten konden scoren.
Laatste paar minuten zette DVS ’33 nog aan maar de verdediging stond goed en zo bleef de scoren 6-2.
Unicum kon als winnaar van het veld om weer een ronde verder te bekeren maar DVS JO9-1 kon het bekertoernooi met opgeheven hoofd verlaten want het was een heerlijke pot om naar te kijken.

Wanneer er door mensen nog getwijfeld wordt of je op een kwart  veld wel leuk voetbal kunt zien dan nodigen wij jullie uit voor onze volgende thuiswedstrijd op 3 maart tegen SV Lelystad ’67!

< Unicum 1 breidt voorsprong uit Keepers gezocht JO17 ( B junioren ) >