unicum mist kans op top resultaat

3 November, 2018 17:34

Zaterdag 3 november, AWW'66 - Unicum

Unicum verzamelde wat vroeger dan normaal, Westervoort is de langste afstand om te rijden. Dus om 11;45 reed de bus met een fitte selectie de parkeerplaats van sportpark "de Schouw" af. Ontspannen werd er naar de wedstrijd toegeleefd, sommige spelers zaten lekker te kraken andere muziek te luisteren of gewoon lekker te kletsen. Na de warming-up werd trainer Maurice Ligeon geconfronteerd met een last minute wijziging. Arthur kon niet aan de wedstrijd beginnen. Hierdoor kreeg Ben zijn eerste basis plaatst. 

Bij AVW'66 wordt Unicum altijd perfect ontvangen, leuk om te zien dat er nog verenigingen bestaan waar het kader lang in het zadel zit. De wedstrijd begon 10 minuten later dan gepland. Sven was na zijn schorsing en reserve beurt weer terug in de basis, hierdoor schoof  Aswad door naar het middenveld (hij verving de door een bruiloft afwezige Nossy). Unicum speelde goed en gecontroleerd. AVW'66 probeerde wel degelijk te voetballen  maar Unicum speelde eenvoudig onder de druk vandaan.  Overigens leverde dit niet direct veel kansen op. Beide ploegen hadden qua trap overigens best last van de keihard opgepompte bal. In de 27e minuut was het toch raak. Sam slalomde namens Unicum heerlijk door de verdediging, haalde de achterlijn en zette voor richting tweede paal. Marvin leek eenvoudig binnen te tikken maar vlak voor hem gleed een AVW verdediger de bal in eigen goal. 0-1. Unicum bleef controle houden. In de 30e minuut kregen de gasten een vrije trap op zo'n 40 meter van de goal, Mitchell toonde opnieuw zijn fluwelen traptechniek door de bal panklaar op de kop van Cees te leggen. Zijn kopbal van een meter of 10 verdween in de korte hoek.

Unicum schoot zichzelf vlak voor rust echter in de voet. Slap verdedigen leidde de aansluitingstreffer van AVW in. 1-2. Dit was ook de ruststand. Na de pauze probeerde Unicum het helft weer in handen te nemen maar kreeg geen vat meer op de wedstrijd. Overigens zonder dat dit slappere voetbal geen grote kansen voor de thuisploeg opleverde. Het duurde tot de 63e minuut dat de vlam in de pan sloeg. AVW kwam uit het niets op 2-2. Een domper voor Unicum! Echter vanaf de aftrap werd Marvin over links direct weer aan het werk gezet zijn voorzet leek een prooi voor Ben maar ook nu was er een verdediger van de thuisploeg die liever de bal in zijn eigen goal tikte 2-3.  Na deze goal werden werden er aan beide zijden een aantal wissels doorgevoerd. Zo kwam Darshan voor Jeremy en niet veel later Mario voor de geblesseerde Melvin en Melvin voor Sam. Unicum stond zwaar onder druk, maar riep dit vooral over zichzelf door veel te veel achteruit te voetballen. Hierdoor oefende AVW veel druk uit. In de 90e minuut resulteerde dit nog in een onverwachte maar wel verdiende gelijkmaker. De scheids van dienst had er vervolgens best nog zin in want hij trok onbegrijpelijk 10 minuten extra tijd bij. Bijna profiteerde Unicum hier nog van Ben kwam in twee instaties net te kort om de 3-4 binnen te prikken en een schot van Raydel die via de kluts in het doel verdween. Tot ongeloof van het meegereisde publiek floot de scheids voor hands wat absoluut niet het geval was. Overigens kwam Unicum ook nog één of twee keer goed weg. Al met al een uitslag waar beide ploegen mee kunnen leven.

Volgende week is Unicum vrij, op 17 november speelt Unicum om 15:00 uur thuis tegen stadgenoot SV Lelystad.< In memoriam Unicum JO12-5 wordt op tijd wakker >