Unicum ontwaakt slecht na winterslaap

20 Januari, 2019 09:26

v.v. Renswoude - v.v. Unicum

Om maar direct met de deur in huis te vallen, Unicum speelde gisteren een dramatische 1e helft en rechtte haar rug toen ze met 10 man kwamen te staan in het tweede bedrijf. Maar al met al was het dik onvoldoende om de druk o koploper Woudenberg op te voeren. Een gemiste kans voor open doel!

De voorbereiding op de wedstrijd begon eigenlijk afgelopen dinsdag. 4 spelers kwamen ruim een half uur te laat voor de oefenwedstrijd tegen BAS Biddinghuizen. Trainer Maurice zette alle vier de spelers zonder pardon op de bank. Wat de clubleiding betreft een zeer goede zaak. Echter de handschoen werd door de overige spelers niet voldoende opgepakt en zo werd niet alleen de technische staf in zijn hemt gezet maar schoten de spelers zich zelf ook in de voet.

Direct in de eerste minuut ging het al mis, Unicum verspeelde de bal op de helft van Renswoude en in drie opeen volgende duels werd er op te grote afstand gedekt of slap verdedigd. Renswoude speelde de bal diep de spits legde de bal goed terug en vanaf de punt van de 16 werd de bal fantastisch in de verre hoek gekruld. 1-0 Na de goal probeerde Unicum de wedstrijd naar zich toe te trekken maar de ploeg stond niet goed en van het ontwikkelen van enige druk was dan ook geen sprake. Een op Cees bedoelde voorzet vloog er in de 22e minuut bijna direct in maar tot opluchting van de Renswoude goalie verdween de bal net naast. In de 35 minuut was het na een counter opnieuw raak. Wederom dom en matig verdedigen verschafte Renswoude een dot van een kans die ook dit keer onberispelijk werd binnen geschoten.  Voor de rus kreeg Unicum nog 2 kleine mogelijkheden, maar eerst schoot Cees tegen Ben aan, en een vrije trap van Mitchell ging rakelings naast.

Na de pauze kwam Sam in de ploeg voor Melvin. Direct zorgde hij voor gevaar, maar een doelpunt leverde het niet op. In de 49e minuut kreeg Cees zijn eerste grote kans maar de keeper pareerde goed. In de 52e minuut was het wederom matig verdedigen maar ook direct weer prima afronden van Renswoude waardoor Unicum tegen een 3-0 achterstand aan keek. Tot overmaat van ramp pakte Mitchell binnen 2 minuten 2 gele kaarten waardoor hij kon gaan douchen. Een onmogelijke opgave leek het zeer matig voetballende Unicum te moeten vervullen. Maar gek genoeg kwam er vuur in de ploeg toen ze met 10 man kwamen te staan. Cees zette op aangeven van Ben de 3-1 op het bord, met nog een half uur te spelen was er plots maar één ploeg die nog voetbalde. Renswoude werd met de kont tegen de 16 meter aangeduwd en Unicum creëerde behoorlijk wat kansen. Aswad kwam voor Sven en Jeroen voor Jeremy. Cees kreeg een goede mogelijk op de 3-2 maar opnieuw stond de keeper op zijn post dat gold ook voor een inzet van Raydell en een kopbal van Jeroen. Toch werd het in de 80e minuut 3-2. Unicum had Renswoude weer met de rug tegen de muur. de bal werd rond gespeeld en niemand minder de Unicum keeper Mike werd aangespeeld, hij duwde de bal vooruit en op een meter of 28 knalde hij op goal, de bal verdween heerlijk in de kruising!!

Hoewel Unicum nog twee hele grote kansen kreeg en een penalty momentje kreeg het toch niet wat het op basis van de 2e helft verdiende. In de slot seconde werd het ook nog 4-2 omdat de scheids een overtreding op de de ver voor zijn goal keepende Mike onbestraft liet. Zoals gezegd een slecht begin na de winterstop. Maar met nog 13 wedstrijden voor de boeg blijft het vertrouwen groot dat er nog mooie dingen kunnen gebeuren.

 

< Gezocht: Trainer voor onze JO11-5 Lloyd Doesburg penaltybokaal 2019 prooi voor Stef Jonkman >