Unicum schiet in eigen voet

18 November, 2018 11:26

Op een super sfeervol sportpark de Schouw werd onder het toeziend oog van ruim 1000 supporters de Lelystadse derby gespeeld. Unicum was als thuisploeg en op basis van de stand op de ranglijst favoriet. Trainer Maurice Ligeon had weer een plek in de basis gereserveerd voor Nossy, die de vorige wedstrijd door een bruiloft afwezig was, hierdoor zat Aswad weer op de bank en was de rest van de opstelling zoals we dat de laatste weken gewend zijn. Na het eerste fluitsignaal nam Unicum het initiatief maar tot een echt overwicht kwam het niet. Dit had twee redenen, Unicum speelde met een bepaalde stress waardoor de hele ploeg een beetje mat oogde. Maar het lag ook aan de bezoekers van sv Lelystad. Verdedigend stond het bij hun als een huis en de hele laatste lijn speelde met een onverzettelijkheid die bij een derby hoort. Elk duel werd op leven en dood in gezet. Het spel over de flanken kwam daarom totaal niet uit de verf. Na een kwartier spelen kreeg sv Lelystad een dot van een kans maar via de buitenkant van de paal verdween de bal over de achterlijn. Unicum leek achterloos met dit waarschuwingsschot om te gaan want nog geen vijf minuten later was het opnieuw gevaarlijk, maar Sven kon voorkomen dat er alleen voor Shirwan werd binnen getikt. Na 35 minuten leek Unicum de spanning een beetje van zich af te gooien een voorzet van de zijkant werd door Cees goed ingekopt, de bal kwam iets achter hem waardoor hij net niet genoeg kracht kon zetten en doelman Milan Leibrand kon redden.

In de 38e minuut werd er slordig ingespeeld waardoor sv Lelystad razendsnel de counter inzette, de voorzet werd echter in eigen doel gegelden door aanvoerder Raydell. Op zich niets aan de hand maar toen opslag van rust doelman Shirwan in de fout ging op een ongevaarlijk schot keek Unicum ineens tegen een 2-0 achterstand aan. Direct na de aftrap legde Unicum de eerste echte goede aanval op de mat. Maar Cees kopte als eindstation net naast. Beide ploegen gingen de rust in met een toch verrassende 0-2 op het scorebord.

Toch was aan Unicum zijde  het vertrouwen groot dat het nog goed kon komen. Na de pauze nam Unicum het heft volledig in handen, Ben kwam in de ploeg voor Arthur en de kleine gifkikker bracht direct de benodigde portie strijdlust in het veld. de bezoekers kwamen er bijna niet meer aan te pas, maar in alle eerlijkheid resulteerde het niet direct in veel gevaar. Sterker het duurde tot het laatste kwartier totdat de thuisploeg echt vol gas gaf. Na een scrimmage tikte Cees de bal vanaf 4 meter op de lat. De ingevallen Jeroen was ook dicht bij de aansluitingstreffer maar hij vond in de SVL doelman opnieuw een sta in de weg. In de 86e minuut was het dan toch raak. Sam leverde bij de tweede paal een puike voorzet af en nu kopte Cees wel raak. 1-2. Unicum haastte zich na een schot van Ben die wederom werd gekeerd schoot de rebound ook naast. In de aller laatste seconde kreeg Wesley nog een dot van een kans maar hij raakte de bal niet vol waardoor Milan opnieuw kon redden.

Een teleurstellende middag voor Unicum. De aansluiting met de koploper is nu even weg. Zaak is om de weken voor de winterstop geen punten meer te morsen om zodoende bovenin mee te blijven spelen.

 

 

< Nieuwe sponsoren binden zich aan v.v. Unicum OPROEP KEUKEN-TEAM >