Unicum verliest punten maar blijft ongeslagen

9 Oktober, 2017 13:37

In het pittoreske Terschuur stond afgelopen zaterdag de wedstrijd Terschuurse Boys (TB) en v.v. Unicum op het programma. Het was bar en boos op het sportpark van de ontvangende vereniging. Een priemende wind en werkelijk de hele wedstrijd regen. Daarnaast was het veld dramatisch gemaaid waardoor de spelers van beide ploegen keer op keer op hun gat zaten. Neemt niet weg dat er gewoon lekker gevoetbald moest worden. de thuisclub kwam goed uit de start blokken en probeerde Unicum het voetballen onmogelijk te maken. Hierdoor werd aan Unicum zijde  te snel de lange bal gespeeld die zelden bij iemand van de juiste kleur belandde. Na een 20 minuten spelen kreeg TB twee redelijke kansen maar de ballen werden geblokt en gestopt door de uitstekend keepende Mike Schoonheim.

Daarna kreeg Unicum het iets betere van het spel, maar het gevaar kon betiteld worden als speldenprikjes. Toch leek Unicum te scoren, linker spits Quincy van de Leuv was goed naar binnen gekomen, week helemaal uit naar de rechter zijkant en zijn voorzet richting Cees Toet werd gesmoord maar de tweede bal werd alsnog door Cees opgepikt en binnen geschoten maar de scheids zag er een duwfout aan vooraf gaan, de goal werd afgekeurd. In de 35e minuut zette Mario Gomes goed door bij het binnen lopen van de 16 meter werd hij bij zijn broekje vastgehouden, de scheids paste in eerste instantie de voordeel regel toe, maar besloot de overtreding toch te bestraffen. Tot verbijstering van het Lelystadse publiek werd er een vrije trap buiten de 16 toegekend. Hier werd Unicum een 100% penalty onthouden. Tot de rust waren er over en weer weinig mogelijkheden, 0-0 was dan ook de ruststand.

Na de pauze begon Unicum zeer goed, Cees maakte zoals gebruikelijk oorlog in de spits, wat hem overigens voor de rust een behoorlijke hoofdwond opleverde. Met tulband speelde onze krachtpatser gewoon verder. Een paar goede kop kansen die allen over gingen en een werkelijk 100% kans die goed werd gepareerd door de TB doelman. in de 60e minuut kwam Neville weer eens opstomen, de 16 binnen struikelend schoot hij iets te snel waardoor de keeper weer kon redden. Het werd meer en meer een vechtwedstrijd. De omstandigheden werkte zeker niet in het voordeel van het technisch begaafde Unicum, maar ook het strijdplan van de tegenstander werd een struikelblok waardoor Unicum eigenlijk niet aan een goede opbouw toe kwam.

In de slotfase ging Unicum nog door het oog van de naald. Een prachtig genomen vrije trap werd door Mike uitstekend gepakt, waardoor de brilstand op het bord bleef staan. Uiteindelijk heerste er bij Unicum gematigde tevredenheid over het gelijke spel. De ervaring in de huidige Unicum ploeg voelde dat er niet meer in zat waardoor er het laatste kwartier nauwelijks nog risico werd genomen.

Opstelling Unicum;

Mike Schoonheim, Sven Onclin, Raydel Kewal, Mitchel Kappenberg, Neville Brown, Mario Schelfaut, Maria Gomes, Nejim Elatiaoui, Melvin Spanhak, Quincy van de Leuv en Cees Toet.

wisselspelers Shirwan Hessen, Jordy Faats, Rodney Rink en Ben Namnai

trainers:

Edwin van Ankeren en Michel van Oostrum

Teammanager/leider Ramon van Dijk, Guido de Bruin

assistent grensrechter

Ramon van Dijk

< Zwaar bevochten zege Unicum 1 Eclatante overwinning v.v. Unicum 1 >