Unicum wint derby

15 April, 2018 13:50

zaterdag 14 april

Unicum heeft in de stadsderby tegen Batavia'90 goede zaken gedaan. In een heerlijke wedstrijd waarin beide ploegen vol voor de winst gingen trok de thuisploeg aan het langste eind. Door de 4-3 zege is het kampioenschap bijna binnen.

Unicum begon met een aantal verassingen in de basis. Trainerskoppel van Ankeren/de Bruijn wilde wat meer ervaring in de ploeg en kozen voor routinier Arthur van der Veen in plaats van de jonge Mario Schelfaut. Binnen 9 minuten moest Arthur echter aan de noodrem trekken. Slap uitverdedigen van aanvoerder Raydel zorgde dat de bal voor de voeten viel van Roberto Doufikar, Arthur pakte hem vast en de goed leidende scheidrechter wees gedecideerd naar de stip. Kevin Olaruia pakte zijn verantwoordelijkheid als topschuuter van de bezoekers en schoof de bal eenvoudig in de hoek. Shirwan die de geschorste Mike verving was kansloos. 0-1.

Maar binnen drie minuten trok Unicum de stand alweer gelijk. Quincy zette een goede actie in dribbelde richting de 16 meter, dreigde om buitenom te gaan maar kapte naar binnen en lepelde de bal op Cees die de bal van een volley heerlijk binnen schoot. Een paar minuten later kreeg Unicum een vrijetrap op een meter of 22 van de goal. Mitchell is een specialist maar raakte dit seizoen meer de paal dan het net. Maar nu krulde hij de bal tegendraads tegen de touwen. Binnen 6 minuten had de thuisploeg orde op zaken gesteld.  Unicum kon zich voor de rust één ding kwalijk nemen, het verzuimde afstand te nemen. Hier en daar was het spel wat slordig. Maar daardoor onstond er wel een zeer open wedstrijd waarbij Batavia via de counter af en toe gevaarlijk kon worden. Vlak voor rust kreeg Batavia'90 een vrijetrap op het punt van de 16 meter. Jeremy Loos nam plaats achter de bal en hij drukte heerlijk af. Zijn pegel verdween strak in de kruizing! 2-2 wat ook gelijk de ruststand was.

Direct na de pauze kreeg Unicum een strafschop, Marvin werd onderuit gehaald en de terechte strafschop werd koelbloedig benut door wie anders dan Cees. 3-2. Batavia leek nu echt geslagen. Unicum probeerde door te drukken maar echt grote kansen werden er niet gecreerd. In de 60e minuut moest Quincy geblesseerd naar de kant hij werd vervangen door Emre. Bij zijn tweede balcontact was Emre direct succesvol. Een prachtige pass van Arthur werd op waarde geschat. Emre dribbelde naar binnen en schoot verassend in de korte hoek 4-2.

Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, in de 79e minuut kwam Batavia'90 tegen de verhouding terug in de wedstrijd, 4-3 goed doorzetten van Doufikar zorgde dat de bal voor de voeten van Olaria lag, die benutte het buitenkansje en liet Shirwan kansloos. In de laatste 10 minuten kwam de zege niet meer in gevaar.

Volgende week kan Unicum de titel pakken. Als Batavia wint van Terschuurse Boys en Unicum wint bij Hoevelaken dan is de titel een feit. De bus vertrekt volgende week rond de klok van 12:30 uur.

< Jeugd coördinator JO15/ JO14 junioren Unicum komt goed weg in Elspeet maar wint weer >