Nieuws

Unicum doet goede zaken met "HOOFDSPONSOR GROEP"

Nieuwe Hoofdsponsorgroep voor de V.V. Unicum Lelystad – 17 juli 2019 Unicum is nog maar net bekomen van een spannend voetbalseizoen in de tweede klasse, waarin een kampioenschap (2e plaats) en promotie naar de eerste klasse op een haar na werden gemist. Een geweldig jaar, waarin het vlaggenschip van de vereniging vergat zichzelf te belonen om promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. Misschien was het ook teveel van het goede geweest om 2 achtereenvolgende jaren kampioen te worden.

Haringparty 5 juli bij vier Engelen

Unicum club shop gesloten zomerstop

I.v.m. de zomerstop is de club shop gesloten tot medio augustus. Na de zomerstop bent u weer van harte welkom.

Ondanks deceptie mislopen titel, laadt Unicum zich op in Zuid Spanje

Een lang weekend weg na het seizoen moest de perfecte afsluiter worden van een top seizoen. Zuid Spanje here we come!!! Woensdag avond verzameld iedereen op Schiphol om vervolgens tot zondag los te gaan. Hoe anders is het na het teleurstellende slot van het seizoen waar in de laatste vier wedstrijden maar 1 punt werd gepakt en de titel uit onze handen is geglipt. Hierdoor moet Unicum aantreden in de nacompetitie. Hemel en aarde is door de sponsorcommissie bewogen om zaterdag terug te vliegen in plaats van zondag.

Teleurgesteld maar toch de nacompetitie in....

Slap Unicum laat zich het kaas van het brood eten door een FC Horst. Voor de wedstrijd werd er behoorlijk wat "af-ge-appt" welke scenario's er allemaal mogelijk waren. De conclusie was dat de bezoekers zich zelfs met een kleine nederlaag konden handhaven in de 2e klasse en dat Unicum ook mocht verliezen als AVW'66 ook zou verliezen. om zeker van de Unicum zaak te zijn was een overwinning het duidelijkst. Dan was de 2e plaats sowieso een feit en kon de nacompetitie aangevangen worden met het thuisvoordeel.

v.v. Woudenberg gefeliciteerd!

Unicum speelde op 18 mei de de topper in en tegen Woudenberg. De schouwbewoners hadden door de zeperd van vorige week nog een theoretische kans op de titel maar dan moest er gewonnen worden en zou Woudenberg op bezoek bij hekkensluiter ESC nog punten moeten verspelen. Een scenario dat zelf in een spannend jongensboek voor onmogelijk wordt gehouden. Toch wilde Unicum er nog vol voor gaan en dat siert de ploeg van trainer Maurice Ligeon. Personele problemen maakte de opdracht nog wat moeilijker.

Titel droom ontploft voor v.v. Unicum

UNICUM _VSCO'61 0-1 Door tijdgebrek kan ik er vandaag niet al te veel over schrijven. VSCO'61 pakt onverwacht de overwinning op bezoek bij v.v. Unicum. De kampioenskandidaat schiet zich enorm in de voet en kan de titel aspiraties vergeten.

Unicum laat op bezoek bij VRC dure punten liggen

Veenendaal VRC - Unicum Door een gelijkspel van VRC tegen Woudenberg kon Unicum weer koploper noemen. Maar zelf kwam het na 95 minuten voetbal ook niet verder dan een gelijkspel, waardoor het stuivertje weer is gewisseld. Woudenberg heeft de koppositie weer in handen en unicum moet weer in de achtervolging. Een mooier en vooral spannender slot is er bijna niet mogelijk. Met nog drie wedstrijden te spelen lijkt het dat de kampioenstrijd tussen Woudenberg en Unicum gaat, hoewel AVW'66 nog op het vinkentouw zit.

Unicum 1 grijpt de koppositie

Zaterdag 13 april, Noddy, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Arthur, Nossy, Wesley, Quincy, Marwin en Cees waren door trainer Maurice Ligeon als basisspelers aangemerkt, terwijl Shirwan, Jeroen, Aswad, Ben, Jeremy, Sam en Mario de ploeg vanaf de bank zagen beginnen. Het feit dat Sam voor de 2e week achter elkaar op de bank zat had met een enkel blessure te maken. Mike en Sven waren overigens beide ziek. Scheidsrechter Nijenhuis had nog niet voor aanvang van de wedstrijd gefloten of Unicum kreeg al een corner, grappig feit is dat Arthur in de groepsapp, een stelling  poneerde dat volgens statistieken de korte corner het meeste rendement oplevert, maar Mitchell nam de bal in de 1e minuut gewoon lang en precies waardoor Cees eenvoudig kon binnen koppen 1-0. Een heerlijke opening.

Unicum boekt goede overwinning bij Valleivogels

Zaterdag 6 april, Om 12 uur stond de spelersbus klaar om te vertrekken richting Scherpenzeel. De bus zat lekker vol, zoals gebruikelijk spelers, staf, bestuur en supporters bij elkaar. Een ontspannen rit waar helaas het gebruikelijke "kraken" niet door kon gaan doordat we niet in onze "eigen bus" op pad konden gaan. In deze overigens ook prima bus van TCE ontbraken de kaarttafels. Trainer Maurice Ligeon zat samen  met assistent Dennis Schoonheim de mogelijkheden te bespreken aangaande de opstelling, immers Mitchell, Sam, Cees waren donderdag niet helemaal fris en Melvin stapte uit bed met rugklachten.

Puike overwinning Unicum 1

zaterdag 30 maart, Onder een mooi voorjaarszonnetje trapten beide ploegen net na 15:00 uur af. Beide ploegen ploegen namen voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht om stil te staan bij het veel te vroeg overlijden van Rene Boerenbach. Hij mocht helaas maar 52 jaar worden, In de volgende opstelling stond de ploeg van Maurice Ligeon aan de aftrap. Mike, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Wesley, Arthur, Nossy, Marwin, Cees en Sam. Op de bank zaten Jeremy, Quincy, Jeroen, Mario en Noddy.

De avonturen van Unicum JO12-5 gaan door

Het is al weer even geleden dat we iets hebben laten horen van de vrienden van Unicum JO12-5. In de najaarscompetitie wonnen de mannen in blauw-wit bijna alle wedstrijden en konden dan ook in december de kampioensbeker ontvangen. Een knappe prestatie! Na de winterstop werden de tegenstanders een stuk lastiger. Na 4 wedstrijden stond JO12-5 met twee winst- en twee (forse) verliespartijen in de middenmoot. Zo reisden we afgelopen zaterdag af naar Dronten JO12-4.

R.I.P. Rene Boerenbach

vrijdag 29 maart 2019 Een voetbal coryfee is heen gegaan. 52 jaar nog maar. Ondanks dat René nooit bij de blauwen heeft gevoetbald wil Unicum toch stilstaan bij zijn overlijden. René heeft zijn hele leven gespeeld voor s.v.

Unicum 1 speelt gelijk

Zaterdag 23 maart - Unicum 1 - Renswoude 1 De thuisploeg startte in de volgende opstelling; Mike, Darshan, Raydel, Mitchell, Melvin, Wesley, Arthur, Nossy, Jeremy, Sam en Cees, de bank werd bezet door Noddy, Quincy, Aswad, Jeroen, Mario en Marwin. Sven ontbrak nog steeds door ziekte (amandelen) terwijl Ben en Shirwan beide op familie bezoek in het buitenland zijn. Unicum begon heel goed aan de wedstrijd. Met een hoog bal tempo werd Renswoude direct onder druk gezet. De gasten kwamen er in het 1e half totaal niet aan te pas.

Gezocht uitbreiding JC (Jeugd Commissie)

De taken van een jeugd coördinator bestaan o.a. uit: -       Verantwoordelijk voor de teamindeling en doorstroming; -       Draagt samen met de technische staf de verantwoording voor de aanvoer van spelers voor de selectie teams; -       Aanspreekpunt voor de leiders en trainers van de elftallen; -       Draagt zorg voor een sociaal verantwoorde uitvoering door leiders en trainers; -       Voert het aanname, selectie en wachtlijst beleid uit; -       Bijwonen van vergaderingen en cursussen; -       Het organiseren van wedstrijden of toernooien; -       Verantwoordelijk omtrent alle zaken betreffende de elftallen; Dit alles voor de teams die binnen zijn categorie vallen.   Heb je interesse in bovenstaande vacatures, stuur dan een e-mail naar jc@unicumlelystad.

VANAF 1 MEI 2019 UITSLUITEND PINNEN

Vanaf 1 mei 2019 is het niet meer mogelijk om contant te betalen in de kantine. Uit een oogpunt van veiligheid, mede voor onze vrijwilligers, is er geen kasgeld meer bij vv Unicum. Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking. Het bestuur

Unicum doet wat het moet doen

Zaterdag 16 maart, ESC Elburg – Unicum. Na een moeilijke fase rond de winterstop waarin Unicum veel spelers wegens verschillende redenen moest missen was de ziekenboeg de laatste twee wedstrijden op Quincy na helemaal leeg. Leek het de laatste weken eindelijk crescendo te gaan, maar ondanks dat Quincy er na een halfjaar blessureleed eindelijk weer bij was moest Mario geschorst toekijken, Ben is even terug naar zijn geboortegrond en Sven, Sam en Mike waren te ziek om mee te reizen naar Elburg. Toch kon trainer Maurice Ligeon beschikken over een kwalitatief goede selectie. Shirwan, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Arthur, Nossy, Wesley, Jeremy, Marvin en Cees stonden in de basis en Noddy, Aswad, Jeroen en Quincy waren klaar om in te vallen.

Ondanks de harde wind, wint Unicum 1

Op een zeer winderig sportpark de Schouw stond de wedstrijd Unicum 1 -OWIOS 1 op het programma. Scheidsrechter Wesley Oneil floot om 15:08 voor aanvang wedstrijd. Unicum trainer Maurice Legion kon over een zo goed als volledige selectie beschikken. Sven was een weekje skiën, Quincy zit in zijn laatste fase van zijn revalidatie en Mario die eerst even met het 2e moest meespelen pakte daar een rode kaart en was daarom niet inzetbaar. Met de volgende spelers begon Unicum aan de wedstrijd - Mike, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Arthur, Wesley, Nossy, Jeremy, Cees en Sam.

Derby s.v. Lelystad - Unicum onbeslist

Op een gezellig sportpark het Langezand werd er om 14.40 uur onder leiding van een door de KNVB aangesteld arbitraal trio afgetrapt. Trainer Maurice Ligeon had zijn ploeg niet gewijzigd ten opzichte van de laatste twee wedstrijden. Ondanks het feit dat hij maar liefst 19 fitte selectiespelers tot zijn beschikking had, alleen Quincy is nog niet inzetbaar. Unicum begon overigens voortvarend aan de wedstrijd.

NIEUWS van de Fysio Centra Plaza

Geachte leden en ouders van VV Unicum,
Fysiotherapie Centra Plaza werkt sinds ruim een jaar samen met VV Unicum.
De samenwerking heeft tot doel om trainers en leden preventief te adviseren en begeleiden, blessures te voorkomen, overbelasting tijdig te signaleren en blessures snel en adequaat te behandelen op de praktijk. Fysiotherapeut Vadym is tweemaal per week aanwezig op Unicum tijdens het inloopspreekuur, op dinsdag- en donderdagavond en daarnaast op zaterdag tijdens de selectiewedstrijden.
Het inloopspreekuur is bedoeld voor het tijdig beoordelen van (beginnende) blessures en calamiteiten. Na deze eerste analyse kan direct een afspraak ingepland worden op de praktijk.
Getoond 1–20 van 5951234567...2930