Nieuws

Unicum uit tegen Batavia onbeslist

Zaterdag 25 januari 2020 De laatste wedstrijd van de eerste competitie helft was een ware kraker Batavia ontving als koploper de runner-up v.v. Unicum. Onder een grote publieke belangstelling stond de "nieuwe derby van Lelystad" onder leiding van een onafhankelijk arbitraal trio. Na een prachtige vuurwerkshow  floot de scheids om 15.

Vv Unicum begint het gouden jubileum jaar goed!

Een feestelijk begin van een feestelijk jaar! Zoals ieder jaar was het afgelopen woensdag op 1 januari 2020 weer tijd voor het traditionele Nieuwjaars evenement bij vv Unicum. Eerst de strijd om de Lloyd Doesburg Penalty bokaal, gewonnen door ons eigen PEC Zwolle talent Lyfe Oldenstam. Gevolgd door de wedstrijd tussen twee teams van prominente Unicum leden en notabelen van de Gemeente Lelystad. De Unicum legends, met een aantal oud publiekslievelingen in de selectie, vermaakten met name in de eerste helft de toegestroomde supporters, die ondanks de kou tóch aanwezig waren. Eindstand 3-1 na een vermakelijke wedstrijd met kansen over en weer.

Prijsuitreiking Grote Clubactie 2019

De afgelopen weken heeft de jeugd van VV Unicum weer geprobeerd zoveel mogelijk loten te verkopen voor de Grote Clubactie. Zij hebben weer een mooi bedrag opgehaald voor de club, wat ten goede zal komen aan de aanschaf van nieuwe doeltjes. Totale bruto opbrengst is € 2413,50.  De lotenverkopers konden mooie prijzen winnen met het verkopen van de loten. Hieronder de prijswinnaars:  Winnaars individueel: 1ste plaats David Doorneweert 2de plaats Dylano van Hattum 3de plaats Jesse de Ruijter  Teamprijs: 1ste plaats team JO9-6, zij mogen met het gehele team gaan bowlen inclusief eten en een drankje bij bowlingcentrum Lelystad.

Unicum 1 gaat goed de winterstop in

Super saterday zou het geweest moeten zijn. Batavia zou tegen De Merinos de nummer 1 tegen de gedeeld nummer 2 en Unicum ook gedeeld nummer 2 ontving nummer 4 asv Dronten. Helaas voor de competitie ging de eerst genoemde wedstrijd niet door. Dus was het op het sportpark de Schouw weliswaar een topper maar "business als usual" Ondanks het slechte weer was het toch lekker druk maar langs de lijn waagde de meeste supporters zich niet. Op het terras onder het afdak was het behoorlijk dringen maar niemand klaagde.

Unicum eenvoudig langs FC Horst

In de volgende opstelling trag v.v. Unicum aan tegen FC Horst.  Milan, Darshan, Cliff, Wesley, Sam, Arthur, Nossayr, Dylan, Quincy Cees en Mitchell. De bank werd bezet door Jordy, Ben, Jeremy, Daimy en Nick Unicum begon wat gezapig aan de wedstrijd, weliswaar veel in bal bezit maar nog niet in het juiste tempo.

Top prestatie Unicum 1

zaterdag 23 november - VRC - v.v. Unicum Op sportpark Spitsbergen te Veenendaal stond er weer een zwaar potje op het programma. Trainer Eric de Jongh moest toch weer een beetje improviseren. Mitchell Kappenberg was geschorst en Cliff de Brons was er na zijn blessure weliswaar weer bij maar nog niet in de basis.

Unicum World Cup (UWC) krijgt sponsor

Goed nieuws voor de allerjongste voetballertjes van v.v. Unicum. Sinds jaar en dag worden er kinderen na schooltijd opgevangen, GO kinderopvang heeft deze activiteiten sinds dit jaar naar zich toegetrokken. In een korte tijd is het aantal kinderen wat opgevangen wordt enorm gestegen.

Goed Unicum uitgeschakeld in KNVB beker

De voetballers van VV Unicum zijn er niet in geslaagd de tweede ronde van de districtsbeker te bereiken. De Lelystadse tweedeklasser verloor na strafschoppen van Nunspeet, dat uitkomt in de eerste klasse. Na de reguliere speeltijd was het 2-2. In de eerste helft was Unicum de bovenliggende partij, maar de ploeg van trainer Eric de Jongh drukte dit niet uit in de score. Na rust was het direct raak voor de thuisploeg.

MAANDAG 25 nov. Trainen tot 19.30 uur

In verband met de Algemene Ledenvergadering kan er komende maandag tot 19.30 uur getraind worden. Het bestuur van vv Unicum

Unicum JO13-1

Hallo lezers,

Na 8 wedstrijden te hebben gespeeld  24 punten te hebben 29 doelpunten te hebben gemaakt en maar 7 tegen . en nog geen 1ste plaats!!!

Hoe bizar kan het voetbal zijn. Afgelopen zaterdag een zwaarbevochten overwinning tegen Sc Genemuiden. In de laatste minuut scoorde we dan toch de 1-0 na ongeveer 10 kansen te hebben gemist.

Al met al een geweldige start van het seizoen tot nu toe.

Wedstrijd shirts weer leverbaar

Vanaf heden zijn de wedstrijd shirts weer leverbaar! Openingstijden Club shop: Woensdag 17.30u tot 19.00u Zaterdag 08.30u tot 11.00u

V.V. Unicum JO9-4 – S.V. Lelystad JO9-3

Team: Justin, Lennox, Mees Mol, Mees Mort, Nilo, Owen, Tijl, Yervano en Xavian. Derby’s, het duel winnen van je grote concurrent binnen je eigen stad, de onderlinge strijd en emotie, de fanatieke aanhang. Mooiere affiches zijn er eigenlijk niet. Toch is er nog één overtreffende trap, de blauw tegen rood derby! Wie kent ze niet:
Manchester City - Manchester United, Inter Milaan - AC Milaan, Everton - Liverpool, Spakenburg - VV IJsselmeervogels en VV Unicum - SV Lelystad, de blauwen tegen de roden.
De twee clubs uit Lelystad met een rijke voetbalgeschiedenis, staan vandaag weer tegenover elkaar, altijd beladen duels.

Algemene ledenvergadering maandag 25 november 2019

Aan de leden en ouders/verzorgers van jeugdleden van Voetbalvereniging Unicum, Hierbij nodigt het bestuur van vv Unicum u uit voor het bijwonen de Algemene Ledenvergadering van Voetbalvereniging Unicum. De vergadering is op:
Maandagavond 25 november 2019
Aanvang 20:00 uur
Locatie kantine Sportpark Schouw Agenda

1. Opening 2. Vaststellen van de agenda 3. Mededelingen/ingekomen stukken
- Voordracht tot royement, op voordracht van de Tucht & klachtcommissie 4.

PARKEER-PROBLEMEN

De politie heeft Unicum gewaarschuwd dat er in de aangrenzende woon-wijken van Unicum regelmatig bij de politie wordt geklaagd over parkeer-overlast. Bij herhaalde klachten is de politie genoodzaakt te handhaven. Dit betekent dat fout-parkeerders een boete krijgen van € 104,--. Bij een vol parkeerterrein zijn er mogelijkheden bij de parkeerterreinen van de tennis- en jeu de boulesvereniging. Bij grote drukte is het van belang dat iedereen van Unicum ook de mensen van de bezoekende teams waarschuwen.

Unicum schiet zich zelf met hagel in de voet

Over de uitwedstrijd tegen v.v. Renswoude kunnen we kort zijn. Teleurstellend. De strijd om de 1e periode in de schoot geworpen van de stadgenoot s.

Unicum eenvoudig langs Dinxperlo

Zaterdag 26 oktober 2019 Unicum kan terug kijken op een prima overwinning van 4-0. Zonder de geschorste spelers Arthur van er Veen en Mitchell Kappenberg was het de eerste 20 minuten even zoeken maar daarna liep het vlotte en verzorgde aanvalsspel weer als een geoliede machine. Het enige wat de ploeg van trainer Eric de Jongh zich kon verwijten is dat de uitslag veel hoger had kunnen misschien wel moeten uitvallen. Na een busrit van bijna 2 uur waren de bezoekers uit Dinxperlo toe een een goede warming op om de spieren weer warm te krijgen. Toen de goed leidende scheidsrechter Peter Hulsmeijers voor de aanvang van de wedstrijd floot was de strafheid bij de bezoekers er wel af.

Matig Unicum 1 knokt zich naar gelijkspel

Zaterdag 19 oktober Veenscheboys - v.v. Unicum Als koploper reisde Unicum af naar Nijkerkerveen. Op het prachtige sportpark waren de ingrediënten aanwezig voor een lekkere pot voetbal. Na vier gewonnen wedstrijden was dit weer een echte testcase voor de rest van het seizoen.

Monsteroverwinning Unicum 1

Zaterdag 12 oktober 2019. Op het sportpark de Schouw was  Unicum de gastheer voor z.v.v. BeQuick uit Zutphen.

knappe overwinning Unicum 1

Scherpenzeel, 5 oktober 2019 - Valleivogels 1 - Unicum 1 Om 12:15 uur startte de spelersbus de motor en zette koers richting Scherpenzeel. Unicum reisde als koploper af naar de nummer vier van de ranglijst de Valleivogels. Na twee wedstrijden kan er uiteraard nog niet zoveel over de kracht van de competitie gezegd worden maar de Valleivogels uit is voor Unicum altijd een lastige tegenstander. Trainer Rob van de Broek van de gastheren staat wel bekent om zijn realisme dus Unicum was erop voorbereid dat de thuisploeg niet vol op de aanval zou spelen. Unicum begon overigens in de volgende opstelling: Jordy (K), Darshan, Cliff, Dyllan, Sam, Arthur, Wesley (c), Mitchell, Dylano, Cees en Quincy.

Unicum 1 neemt ook tweede horde in de competitie

De verslaggever was even een paar dagen naar de zon, dus is het verslag wat korter dan u normaal gewend bent. Unicum 1 - de Merionos 1 Trainer Eric de Jongh stuurde zijn ploeg super aanvallend ingesteld het veld in. Doel was om de bezoekers door veel positie wisselingen niet het gevoel te geven dat er wat te halen viel op het natte sportpark de Schouw.  Jordy stond onder de lat terwijl Darshan en Sam als aanvallende backs stonden opgesteld. Cliff eigenlijk de enige verdediger werd in het centrum geflankeerd door Dyllan, die veelvuldig moest inschuiven.
Getoond 1–20 van 6321234567...3132