Afsluiting seizoen

21 Juni, 2022 11:06

Beste leden, supporters, vrijwilligers en sponsoren van VV Unicum

Afgelopen seizoen was het seizoen van de opbouw. De club is volop in ontwikkeling en is er een hoop gebeurd.

Zo hebben Willem Schoonheim en Ken Brocklebank hun bestuursfuncties neergelegd. Beide heren hebben enorm veel voor de club gerealiseerd maar hebben vanwege privéredenen besloten te stoppen. Wij willen beide heren enorm bedanken voor hun tomeloze inzet de afgelopen jaren. Zonder hen had de club niet gestaan waar die nu staat. Daarnaast zijn er een hoop nieuwe mensen gekomen om onze club verder te laten groeien. Ook het bestuur zal spoedig worden aangevuld met nieuwe vrijwilligers.

Tevens hebben wij als vereniging het aantal sponsoren hard zien groeien waardoor het fundament voor een hogere begroting is gelegd. Via een sponsor hebben we het digitale scorebord kunnen realiseren waardoor we maar liefst 21 sponsorpakketten hebben binnengehaald met reclamefilmpjes voor op dit scorebord! Ook op het vlak van social media wordt hard gewerkt aan onder andere een vernieuwde site en een VV Unicum app. De verwachting is dat deze app met de start van het nieuwe seizoen actief zal zijn.

Vervolgens het eerste elftal van VV Unicum. Die hebben het geschopt tot de halve finale in de nacompetitie. Helaas was de uiteindelijke winnaar van de nacompetitie op dit moment een maatje te groot. Wij als vereniging hebben de ambitie en het verlangen aankomende seizoenen nog meer verzorgd voetbal en promotie te realiseren. Wij hebben een ijzersterke jeugd waar veel elftallen kampioen zijn geworden. We gaan ons dan ook zeker hard maken om grote talenten de aankomende jaren te begeleiden richting het eerste elftal van VV Unicum.
Dit jaar wordt onze selectie aardig ververst, oude krachten stoppen met voetballen, Melvin Spanhak stopt na 16 jaar 1e elftal, Cees Toet was een ware cultheld maar Corona heeft hem het plezier in voetbal ontnomen en Mitchel Kappenberg wordt 37 en vind het tijd om te stoppen. Cliff de Brons (ASV Dronten), Joshua Tijdens & Zefanja Davids (S.V. Batavia), Jairzinho Slijngaard naar (Real Dronten) en Quincy van de Leuf (club onbekend) hebben besloten om voor een andere club uit te komen.
Zoals niet onopgemerkt is gebleven heeft de club een enorme kwaliteitsinjectie ondergaan. Een groot aantal spelers die voorheen uitkwamen op hoger niveau hebben er voor gekozen om de ambities van VV Unicum waar te gaan maken. Tevens zijn er dit jaar al een aantal jeugdspelers doorgebroken waarvan spits Jason Lenz die dit jaar met 14 doelpunten het meest is opgevallen en heeft ook Sven Messelink zijn debuut gemaakt. Ook van Sven Messelink wordt verwacht dat hij een basis plaats gaat veroveren. Maar er komt meer groot talent aan! Onder begeleiding van Peter van der Horst zullen de aankomende jaren meer en meer jeugdspelers van de club geïmplementeerd worden in het eerste elftal.

Wij streven er naar in de toekomst een zo hoog mogelijk percentage eigen jeugd in het eerste te hebben. Om even aan te geven hoe succesvol onze jeugdopleiding is.... er spelen uit de VV Unicum opleiding nu 6 spelers in de nationale selecties en in totaal 26 spelers bij een betaald voetbal organisatie.
 
De club heeft inmiddels een aantal nieuwe vrijwilligers als jeugdcoördinator aangesteld waardoor er veel meer focus op de jeugd komt en er een luisterend oor is voor ouders en spelers. Met groot succes hebben we recent de eerste editie van de jeugd-dag gehad en kan de jeugd op 16 juli a.s. gratis naar een film in het Agora Theater. Meer info hierover volgt spoedig. Ook zullen wij de jeugd dichter bij het eerste gaan brengen. Zo zullen er 2 teams van de week worden gekozen die tijdens thuiswedstrijden met de spelers van het eerste het veld op mogen komen. Ook hopen wij aankomend seizoen het jeugdtoernooi weer nieuw leven in te kunnen blazen en zullen er FIFA toernooitjes in de kantine worden georganiseerd. De club is ook begonnen met verduurzaming. Zo zijn de lichtmasten op het terrein voorzien van ledverlichting en liggen er zonnepanelen op het dak van het clubgebouw. Verder wordt het veld achter het clubgebouw voorzien van nieuw kunstgras en zal dit veld tevens gedraaid worden waardoor er ruimte komt voor een extra veld. VV Unicum blijft een wachtlijst
houden van circa 300 kinderen wat niet past in een stad als Lelystad. Met het creëren van een extra veld hopen wij deze wachtlijst te verkorten om nog meer jeugd en talent aan onze club te verbinden. Er is een plan ingediend bij de Gemeente Lelystad om ook het hoofdveld te kunnen draaien en daarmee extra
parkeergelegenheid te creëren. Gezien de enorme groei van de club begint dit noodzaak te worden. Wij hopen dan ook dat de gemeente hier akkoord op gaat geven om nog meer buurtoverlast te voorkomen. Wij willen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet afgelopen seizoen, zonder jullie hadden wij dit allemaal niet bereikt. De club heeft afgelopen december als dank voor het eerst kerstpakketten uitgedeeld aan alle vrijwilligers en organiseren wij in samenwerking met het Agora Theater op 16 juli a.s. een filmavond met hapjes en drankjes. Al met al een seizoen waar toch een hoop is gebeurd. De club bouwt aan een stabiele toekomst voor de jeugd en het nog meer op de kaart zetten van Lelystad wat voetbal betreft. Ongetwijfeld zullen wij nog wat vergeten zijn te benoemen, dat moeten jullie ons maar vergeven. Er zijn afgelopen seizoen in ieder geval bergen werk verzet. Wij wensen u allen een mooie zomer toe en zien elkaar weer aan de start van het nieuwe seizoen.

Namens het voltallige bestuur,
Chris Piket
Vicevoorzitter

< Last Call... Een nieuwe Eredivisie sponsor heeft zich gemeld...... Ekris Flevoland. >