De avonturen van Unicum JO12-5 gaan door

30 Maart, 2019 09:59

Het is al weer even geleden dat we iets hebben laten horen van de vrienden van Unicum JO12-5. In de najaarscompetitie wonnen de mannen in blauw-wit bijna alle wedstrijden en konden dan ook in december de kampioensbeker ontvangen. Een knappe prestatie! Na de winterstop werden de tegenstanders een stuk lastiger. Na 4 wedstrijden stond JO12-5 met twee winst- en twee (forse) verliespartijen in de middenmoot. Zo reisden we afgelopen zaterdag af naar Dronten JO12-4.

 

Laten we eerst even ons nieuwe teamlid Janillo voorstellen. We hebben met hem echt een tank binnen de gelederen, die technisch begaafd is. Qua snelheid mag hij nog wat progressie boeken, maar Janillo past prima bij JO12-5. En hij zorgt in zijn eentje voor een verdubbeling van onze toeschouwersaantallen en dat is ook wat waard!

 

De eerste wedstrijden van dit jaar zagen we vooral een wisselvallig Unicum. Mooie een-tweetjes en goed samenspel werden afgewisseld door afwachten, mannetje laten lopen en kansloos gepingel. Tegen Dronten viel het kwartje juist de goede kant op. Dat kwam vooral door een zeer sterke openingsfase, waarin we de groene tegenstanders goed vast zetten op de eigen helft. Er kwamen knappe goals van Damian, die steeds alert was voor het doel. Bijvoorbeeld ook toen Lucas op de lat knalde, was Damian er als de kippen bij om binnen te tikken. Verder zagen we goed overspelen tussen gastspeler Luuk (fantastisch Luuk!) en de overige mannen voorin; ook dat leverde een goal op.

 

In de tweede helft leek de energie weg te vloeien. Maar met een 1-4 voorsprong mocht er toch niets aan de hand zijn? Er waren immers kansen genoeg voor Danilio, Damian en ook Jona en Tim kregen schietkansen. Het vizier was te veel naar voren gericht en we gaven te veel ruimte weg achterin. Niemand liep nog met een mannetje mee en Dronten greep zijn kans. Keeper Luca kon nog wat schoten keren, maar moest toch twee ballen uit het net halen: 3-4. Kortom, superspannend! Gelukkig was Unicum op tijd bij de les, en was het Dinand die met hard werken het voorbeeld gaf. Het fluitsignaal werd met luid gejuich begroet, een mooie overwinning mannen!

 

Na een weekje geen competitie gaan we op 13 april verder, weer naar het mooie complex van VVOG. Dan is Geert hopelijk weer hersteld van zijn blessure. Lekker trainen jongens!

 

Remco en Teun

< Puike overwinning Unicum 1 R.I.P. Rene Boerenbach >