Degelijke overwinning Unicum 1

17 Februari, 2019 09:35

Zaterdag 16 februari,

Unicum ontving als "runner-up" in de 2e klasse G VVOP uit Voorthuizen, de allereerste wedstrijd van het seizoen was VVOP - Unicum die toen door de schouwbewoners met 1-4 werd gewonnen. Toch werd de tegenstander niet onderschat. De hele week werd er scherp getraind met in het achterhoofd dat Woudenberg de laatste weken wel heel veel punten verspeeld is het zaak om zelf geconcentreerd de wedstrijden in te gaan.

Onder redelijke publieke belangstelling (hoewel Batavia en SVL ook thuis speelde) was het al snel duidelijk dat de ploeg van Maurice Ligeon niets aan het toeval wilde overlaten. Hoewel er er voor de technische staf een aantal uitdagingen opgelost moesten worden. Cees, Quincy en Mario (geblesseerd) Jeremy (vakantie) en Aswad geschorst hierdoor begon Unicum in de volgende opstelling;

Mike, Darshan, Sven, Raydel, Melvin - Wesley, Arthur, Ben - Sam, Jeroen en Nossy -  wissels Marvin, Mitchell, Noddy en de 15 jarige Duncan

Unicum begon sterk, hield de bal goed in de ploeg en werd vooral over de rechterflank regelmatig gevaarlijk, Sam flitse meerdere malen zijn tegenstanders voorbij als of ze er niet stonden maar zijn voorzetten werden net niet op waarde geschat door Jeroen, Nossy en Wesley. Er waren dus voldoende kansen om in het eerste kwartier al op voorsprong te komen. VVOP stelde hier niet veel tegenover. In de 22e minuut zette Sam weer aan voor voor een dribble maar het werd op 20 meter van de goal gestuit. Nossy nam verrassend plaatst achter de bal en stiftte de bal met gevoel over de muur in de bovenhoek 1-0

VVOP leek even van slag maar in de 30e minuut kregen zij een mogelijkheid in de schoot geworpen, slordig uitverdedigen leverde een kans op voor de gasten, gelukkig viel de bal op de lat. Voor de rust kreeg Unicum nog wel een paar mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer. Na de pauze, spelend richting "de harde kern" vloog Unicum uit de startblokken in de 47e minuut werd een heerlijke aanval, de over drie schijven Sam over de vleugel vrij speelde, zijn voorzet werd door Nossy lekker binnen gekopt 2-0. In de fase tot de 60e minuut deed Unicum zichzelf te kort door wat laconieker te gaan spelen wat bijna nog de aansluitingstreffer tot gevolg had, maar de bal verdween in het zijnet.

Marvin kwam in het veld voor Jeroen, waardoor Nossy van de vlegel naar de spits verhuisde. Marvin altijd gevaarlijk door zijn snelle eerste meters viel niet heel gelukkig in maar in de 64e minuut omspeelde hij zijn directe tegenstander zijn lage voorzet vanaf de achterlijn deed zijn werk, hoewel de bal niet door een Unicum speler in het doel werd gewerkt gleed een VVOP verdediger de bal in zijn eigen goal. 3-0.

De wedstrijd kabbelde na 3-0 naar het einde. Mitchell kwam nog in de ploeg voor Arthur en het 15 jarige (1e jaars B junior)  talent uit de eigen opleiding Duncan Baerts mocht na een vriendschappelijke wedstrijd na ook als invaller officieel zijn competitie debuut maken (hoewel het een korte inval beurt betrof wordt het door de achterban altijd gewaardeerd als jeugdspelers kansen krijgen).

Door de zege en het verlies van Woudenberg bij sv Lelystad staat Unicum weer aan kop van de ranglijst. Het doel is uiteraard om dit tot het einde van het seizoen vast te houden. Volgende week is Unicum vrij waardoor er pas op 2 maart weer gevoetbald hoeft te worden. Dan staat wel gelijk de derby voor de deur. De Schouwbewoners gaan dan op de fiets naar het Langezand.

< NIEUWS van de Fysio Centra Plaza Gelukkig Unicum doet goede zaken >