Derby s.v. Lelystad - Unicum onbeslist

3 Maart, 2019 10:31

Op een gezellig sportpark het Langezand werd er om 14.40 uur onder leiding van een door de KNVB aangesteld arbitraal trio afgetrapt. Trainer Maurice Ligeon had zijn ploeg niet gewijzigd ten opzichte van de laatste twee wedstrijden. Ondanks het feit dat hij maar liefst 19 fitte selectiespelers tot zijn beschikking had, alleen Quincy is nog niet inzetbaar. Unicum begon overigens voortvarend aan de wedstrijd. Het werd direct duidelijk dat de gastheren niet de intentie hadden om er een open wedstrijd van te maken. Met de kont tegen de eigen 16 meter werd, begrijpelijk, het veld klein gehouden. Toch voetbalde Unicum daar de eerste 10 minuten geconcentreerd omheen. In de 6e minuut leverde dat een vrije trap op aan de zijkant van het veld. De bal werd laag de 16 in gedraaid een Melvin Spanhak tikte de bal heerlijk binnen. Maar de goal ging niet door want de overigens goed leidende scheidsrechter had een overtreding geconstateerd. (de beelden op omroep Flevoland geven duidelijk aan dat hij hier een verkeerde beslissing nam). Maar goed het bleef dus 0-0.

Unicum had moeite om over de flanken door te komen en sv Lelystad werd in de counter een zowaar gevaarlijk. In de 23e minuut werd een diepe bal door de Unicum verdediging niet goed ingeschat Darryl van den Anker was wel attent en tikte de bal tussen twee verdedigers in langs de verraste Mike 1-0. De schudde Unicum niet direct wakker want er werd geen tandje bijgezet. Vooral het middenveld was krachtloos er werden te veel duels verloren en onze vleugelspelers kwamen op het dramatisch bespeelbare veld hun man niet voorbij. In de 27 minuut werd de achterstand vergroot, een zachte schuiver rolde tergend langzaam in de verre hoek 2-0. Dit maal was het  Dylan Lanser die Mike het nakijken gaf.

Unicum trainer greep na deze goal in met twee wissels, Marvin kwam in de ploeg voor Melvin waardoor Sam naar de backpositie verhuisde en Mitchell kwam in ploeg voor Ben. Het laatste kwartier van de 1e helft was niet best, maar er kwam wel meer strijd in de ploeg. sv Lelystad werd weer teruggedrongen in de paar verdedigende stelling. Maar verder dan een paar kleine speldenprikjes kwam Unicum niet.

Na de thee, werd het duidelijk dat de gastheren niets anders wilden dan de voorsprong vast te houden. Dit resulteerde in veel tijdrekken en later in de wedstrijd moesten de Lelystad spelers herhaaldelijk met krampklachten behandeld worden. Hoewel Unicum het voetballend beter voor elkaar had dan voor de pauze kon het geen bres slaan in de verdediging van de thuisploeg. Eerst pareerde Milan Leibbrand met zijn voet een schot van Cees (na overigens een fantastische actie van Marvin) en later leek Nossy binnen te kunnen tikken maar zijn inzet was te slap en werd geblokt. Het duurde tot de 72e minuut toen Marvin langs zijn directe tegenstander glipte en binnen de 16 meter werd gevloerd. Penalty, uiteraard Cees achter de bal en onberispelijk binnen geschoten 2-1. Unicum drukte en drukte met name over de linkerflank waarom Sam en Marvin een plaag voor hun tegenstanders. Maar de jonge thuisploeg hield lang stand. Diep in de blessure tijd krulde Sam de bal heerlijk voor de goal, waar iedereen Cees verwachtte dook Arthur in de 5 meter op en kopte heerlijk de gelijkmaker binnen 2-2. De opluchting en blijdschap was groot bij de schouwbewoners. De einduitslag lijkt achteraf een goede weergave van de wedstrijd.

Volgende week speelt Unicum thuis, dan trapt het om 15:00 uur af tegen Owios.

< Ondanks de harde wind, wint Unicum 1 NIEUWS van de Fysio Centra Plaza >