Gelukkig Unicum doet goede zaken

10 Februari, 2019 07:41

Zaterdag 9 februari.

De ploeg van trainer Marurice Legion stapte gehavend de bus in. In totaal waren er voor de belangrijke wedstrijd tegen Blauw Geel'55 maar 14 spelers beschikbaar waaronder 2 keepers. Sven en Mario waren ziek, Mitchell geschorst, Jeremy op vakantie en Quincy revalideert nog van zijn knie blessure. Toch stond er een aardig team aan de aftrap en met Nossy weer voor het eerst sinds maanden bij de groep hadden we ook een een creatieve speler op de bank.

Al snel bleek dat er met windkracht 8/9 dwars over het veld niet te voetballen viel. Ik denk dat de bal zeker 15 minuten buiten het veld heeft gelegen omdat elke lange bal direct over de zijlijn waaide en vervolgens midden op het naast gelegen veld lag. Maar dat terzijde. Hoewel over het voetbal in de eerste helft: valt zeer weinig te melden er werd door beide ploegen namelijk niet gevoetbald. De eerste helft telde precies één schot op goal de corpulente spits Bendadi schoot vanaf 20 meter op het doel van Unicum maar zijn schuiver was een eenvoudige prooi voor Mike.

Na de pauze hoopte het heerlijk in de luwte van de tribune zittende publiek op een betere pot. Hoewel de intentie om te voetballen van met name de bezoekers er was bleven beide ploegen slordig voetballen. Toch was het in de 60e minuut Blauw Geel die de 1e 100% kans kreeg. Niet dat daar een flitsende aanval aan vooraf ging maar geblunder van de Unicum verdediging, vanuit een ingooi van Unicum stond na de twee verloren duels plots Robbie Pont voor de neus van Mike maar zijn zijn inzet belandde op de lat.

Bij een duel rond de 75e minuut raakte de gemoederen wat oververhit waardoor beide ploegen ineens met z'n allen op elkaar doken. Toen de rook wolken waren opgetrokken werd er 1 x geel en 2 x rood uitgedeeld. Beide ploegen moesten met 10 man verder. Cees kon niet meer verder, hij moest er met een kuitblessure vanaf, zijn plek werd ingenomen door Jeroen, die overigens met verve inviel en dit in de slotfase bijna bekroonde met een goal. Maar zijn schot werd goed gepareerd door keeper van Beek. Unicum speelde in het tweede bedrijf aanzienlijk beter dan in het eerste maar behoudens wat dreiging van Sam en een kopbal van Wesley werden de Schouwbewoners niet echt gevaarlijk. In de 80e minuut pikte Arthur een afgeslagen corner op en vanaf 18 meter krulde hij de bal in de verre hoek. 0-1. Een heerlijke opsteker voor het gehavende Unicum. Nossy kwam overigens vlak voor de goal in de ploeg voor Marvin en liet in die kleine 10 minuten zien dat hij die maanden zonder spelritme zijn balgevoel niet verloren is.

Blauw Geel probeerde in de slotfase nog wat af te dwingen maar behoudens een schot van een meter of 20 werden zij niet meer gevaarlijk. Door de overwinning en de uitslagen bij de concurrentie doet Unicum zeer goede zaken en nestelt zich op de 2e plaats op de ranglijst op 2 puntjes van koploper Woudenberg waar dat na de laatst gespeelde wedstrijd er nog 7 waren (1 afgelasting en 1 wedstrijd verder en wereld ziet er weer heel anders uit). Het staat  allemaal zo dicht op elkaar dat de eerste 8 ploegen sowieso allemaal nog kans maken op de titel.

Stand na 14 speelronden

1. Woudenberg 14-26

2. Unicum          14-24

3. AVW'66          14-23

4. Horst FC        14-23

5. Valleivogels   15-23

6. Lunteren        15-22

7. OWIOS          15-22

8. Renswoude   15-22

9. VSCO 61       14-19

10. VRC             14-19

11. Blauw Geel  15-17

12. VVOP          15-15

13 sv Lelystad   13-13

14 ESC              15-13

 

< NIEUWS van de Fysio Centra Plaza Unicum werkt ontspannen naar de derby toe >