Goede overwinning v.v. Unicum 1

17 Februari, 2020 12:52

Zaterdag 15 februari

Na de zeperd tegen Lunteren kon Unicum zich tegen Valleivogels geen misstap meer veroorloven. Met twee geschorste en twee geblesseerde spelers moest de technische staf weer even puzzelen om tot een juiste samenstelling te komen. Uiteraard was dat geen probleem maar dat er bijna elke week in een andere samenstelling wordt gespeeld maakt het toch lastig.

Dit keer startte de volgende 11 spelers; Milan, Darshan, Cliff, Daimy, Sam. Arthur, Ben, Dyllan, Quincy, Cees en Jeremy, aanvoerder Wesley zat weer op de bank na een enkel blessure, hij wilde graag starten maar werd nog even op de bank gehouden. Er onspon zich van Unicum zijde een moeizame wedstrijd. Het leek of het zelfvertrouwen van de spelers ver te zoeken was. Nergens voor nodig met een keurige tweede plek zijn we naar iets moois aan het groeien. Hier en daar werden er wat speldenprikjes uitgedeeld. De bezoekers lieten zich ook regelmatig zien en probeerde ook gewoon de aanval te zoeken. Hoewel het niveau nog wat te wensen liet, ontspon zich vooral een spannende wedstrijd. In de 26e minuut werd Quincy de diepte ingestuurd de keeper van de Valleivogels leek eerder bij de bal te zijn maar Quincy kon zijn voet nog net tegen de bal krijgen waardoor hij onderuit werd gehaald, de Unicum aanhang schreeuwde om een pingel maar Cees was vlijmscherp en knalde de klutsbal in het lege doel (spitsengoal). 1-0, op deze wijze hoefde de goed leidende scheidsrechter, Bas Steinhauser, geen moeilijke beslissing te nemen. De voorsprong werkte niet direct bevrijdend voor de thuisploeg. Valleivogels drong nog aardig aan maar Milan stond goed op zijn post.

Na de rust leek Unicum het heft snel in handen te willen nemen maar een pegel van Cees na een voorzet van Sam belande op de lat. Meer en meer kwam er spanning op de wedstrijd en eerlijk gezegd was het wachten op de gelijkmaker. Maar ook nu was de Unicum goalie scherp en hield zijn doel schoon. Darshan moet met een blessure in de 58e minuut het veld verlaten, hij wordt vervangen door Xaverio, die overigens prima inviel. De organisatie bij Unicum was wat onrustig waardoor Wesley toch in de ploeg werd gebracht (Daimy kon naar de kant). Direct werd het spel overzichtelijker en in de 72 minuut werd rustig uitverdedigen en 3 x achter elkaar naar dezelfde kleur overspelen beloond met een heerlijke counter goal. Dyllan bediend uiteindelijk Cees die de bevrijdende 2-0 binnen tikt. 

Ineens spelen de schouwbewoners met een elan wat je eigenlijk elke wedstrijd mag verwachten. De kwaliteiten van elkaar optimaal benutten en elkaar in  geloven. De de 2-0 liep Unicum in een record tempo uit naar 6-0. Als "partijdige" verslaggever mag ik wel zeggen de de ene goal nog mooiere was dan de andere. Opnieuw een heerlijke counter via Wesley, Sam, Dyllany werd vervolgens afgerond door Quincy. 3-0. We zijn inmiddels in de 78e minuut aanbeland als Unicum erop nieuw een Counter uitgooit, Dyllan wordt nu via het middenveld perfect vrijgespeeld, Sam probeert over hem heen te snellen waardoor de verdediging moet kiezen, Quincy duikt vrij op in de 16, Dyllan bediend hem op maat waardoor de 4-0 op het bord staat. 

Maar nog is de koek niet op, de 5-0 werd ingeluid door Milan die eerst goed redde op een doelpoging van de bezoekers, zijn uitworp op Cees was perfect in de loop, Quincy Kwam in de bal kaatste direct op Arthur die zo door kon lopen en Dyllan kon bedienen. Tot Slot gooit Unicum er nog een lekkere aanval uit die eerst door de keeper van de bezoekers wordt gered maar Cees is scherp in de rebound en kopt zijn 3e van de dag binnen.

Het competitie programma ligt door Carnaval en wintersport nu twee weekenden stil waardoor de volgende wedstrijd pas op 7 maart op het programma staat. Dat is gelijk wel de topper in de 2e klasse G. Unicum gaat dan op  bezoek bij de Merinos in Veenendaal. De Bus vertrekt om 12 uur.

< WERKZAAMHEDEN KANTINE Unicum moet weer in de achtervolging >