knappe overwinning Unicum 1

5 Oktober, 2019 20:22

Scherpenzeel, 5 oktober 2019 - Valleivogels 1 - Unicum 1

Om 12:15 uur startte de spelersbus de motor en zette koers richting Scherpenzeel. Unicum reisde als koploper af naar de nummer vier van de ranglijst de Valleivogels. Na twee wedstrijden kan er uiteraard nog niet zoveel over de kracht van de competitie gezegd worden maar de Valleivogels uit is voor Unicum altijd een lastige tegenstander. Trainer Rob van de Broek van de gastheren staat wel bekent om zijn realisme dus Unicum was erop voorbereid dat de thuisploeg niet vol op de aanval zou spelen.

Unicum begon overigens in de volgende opstelling: Jordy (K), Darshan, Cliff, Dyllan, Sam, Arthur, Wesley (c), Mitchell, Dylano, Cees en Quincy. De bank werd bezet door Milan (K), Melvin, Daimy, Xaverio, Nossayr. Om klokslag 14:30 uur floot scheidsrechter Oneil voor het begin van de wedstrijd. Hoewel de opvatting van de Valleivogels duidelijk was om met veel mensen vooral achte de bal te blijven. De bezoekers namen direct het initiatief terwijl de thuisploeg probeerde te counteren. Er ontspon zich meer een tactisch steekspel dan dat er heel goed gevoetbald werd. Unicum probeerde tussen de linies te komen maar dat lukte niet super. Toch was met name Quincy soms onnavolgbaar maar kwam Cees in de beginfase niet los van zijn tegenstanders, ook moet gezegd worden dat met name de eindpass wat slordig was.

He duurde tot de 31e minuut toen er plots leven in de brouwerij kwam. Unicum schakelde duidelijk een tandje bij maar Quincy, Cees (kopbal na een corner van Kappie van de lijn gehaald) en opnieuw Quincy hadden hun vizier niet op scherp. Toch was het in de 34e minuut Unicum die de score opende, Cliff mee opgestoomd sneed de 16 in, trok goed terug en Quincy was nu wel vlijmscherp 0-1. Tot de rust kroop de thuisploeg iets meer uit hun schulp maar dat leverde vooral meer gevaar op voor Unicum die daardoor wat meer ruimte kregen. Toch bleef de stand tot de rust ongewijzigd. 0-1.

Na de pauze was Unicum scherper dan voor de rust. Toch werden de schouwbewoners niet echt gevaarlijk. In de 63e minuut moest Darshan geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Melvin. Direct daarna zette Unicum aan voor een offensief waarna Unicum 4 levensgrote kansen creëerde. Eerst kwam Quincy oog in oog te staan met de doelman voor Valleivogels - direct daarna Cees maar in beide gevallen worden de inzetten vakkundig gekeerd. Een aanval later snijd Kappie de bal op het hoofd van Cees maar ook nu is de keeper de baas en 30 seconden later krult Kappie vanaf 20 meter de bal op de lat.

Dan zegt de al oude voetbalwet "als je zelf niet scoort krijg je de deksel op je neus" dus stond het zomaar ineens 1-1. Een geblokt schot viel pardoes voor de voeten van de spits van Valleivogels die de bal net onder Jordy kon doorschuiven. De thuisploeg geloofde er plots in dat er misschien wel een overwinning behaald kon worden. Maar de ploeg van Eric de Jongh liet zich niet uit het veld slaan. 2 minuten later (72e minuut) schakelde Unicum perfect om met Quincy in de hoofdrol hij bediende uiteindelijk Kappie die de bal eenvoudig kon binnen tikken, 1-2. In de 75e minuut dacht Dylano dat hij ook maar even een duit in het zakje moest doen. 1 tegen 1 zetten hij zijn man kinderlijk eenvoudig aan de kant, uitkomend op de achterlijn dacht iedereen aan een voorzet maar naar binnen kappend en nog een man passerend schot hij met links hard de bal in de verre hoek 1-3. Wedstrijd gespeeld. In de 80  minuut verliet Dyllan ziekjes het veld voor Nossayr. In de slotfase kwam Xaverio ook nog voor Cliff. Unicum haalde een dik verdiende overwinning in Scherpenzeel maar de uitslag had zeker hoger moeten uitvallen. Maar goed er wordt niet geklaagd, 3 gespeeld 3 overwinningen.

Volgende week ontvangt Unicum BeQuick Zutpen. De wedstrijd start om 15:00 uur.

 

 

< Monsteroverwinning Unicum 1 Unicum 1 neemt ook tweede horde in de competitie >