Lloyd Doesburg penaltybokaal 2019 prooi voor Stef Jonkman

3 Januari, 2019 19:23

Jaarlijks vindt op 1 januari bij Unicum de strijd plaats om de Lloyd Doesburg penaltybokaal. De bokaal is genoemd naar de keeper die op 1 januari 1989 in de finales van de penaltywedstrijd op doel stond: Lloyd Doesburg, destijds 2e doelman van Ajax. Datzelfde jaar kwam hij om bij de vliegramp in Suriname. De herinnering aan hem houdt Unicum levend middels de jaarlijkse inzet om de Lloyd Doesburg penaltybokaal.  Elk jaar komt zijn vrouw Sylvia op Nieuwjaarsdag naar sportpark Schouw om de bijbehorende prijzen uit te reiken.

Er werd gestreden in 4 leeftijdscategorie√ęn; O9, O13, O15 en de Senioren.

In de categorie O9 won Pepijn Gerritsen
Winnaar bij O13 werd Lasse Aelbers. Lasse scoorde in de voorronde net als Tom Pelt 4 goals. Toen zij vervolgens om-en-om moesten schieten miste Tom helaas.
Bij O15 won Stan Bijl. Vorig jaar won hij bij de toen samengevoegde categorie O13 & O15. Dit jaar flikte hij het gewoon weer. In de voorronde scoorde hij net als Hamsa Nasfi alle 5 de penalty's raak. Ook zij moesten om-en-om schieten. Stan wist Hamsa in deze strijd te verslaan.
Bij de senioren won Stef Jonkman, Hij scoorde als enige alle 5 de penalty's raak in de voorronde.

Deze winnaars mochten in de rust van de Nieuwjaarswedstrijd tussen Unicum All(/old) stars en de Gemeente Lelystad, onderling uitvechten wie de Lloyd Doesburg wisselbeker mee naar huis mocht nemen. De deelnemers moesten nu proberen om de keeper van het eerste, Mike Schoonheim, te passeren. Stef kreeg hier zware concurrentie van Stan Bijl, die zijn 12e penalty in de finale pas gestopt zag worden. Stef kreeg in een bomvolle kantine uit handen van Sylvia Doesburg de wisselbokaal uitgereikt.

Iedereen gefeliciteerd met jullie score en tot volgend jaar!

< Unicum ontwaakt slecht na winterslaap VRIJWILLIGERSAVOND 12 JAN. 2019 >