Matig Unicum 1 knokt zich naar gelijkspel

20 Oktober, 2019 10:47

Zaterdag 19 oktober

Veenscheboys - v.v. Unicum

Als koploper reisde Unicum af naar Nijkerkerveen. Op het prachtige sportpark waren de ingrediënten aanwezig voor een lekkere pot voetbal. Na vier gewonnen wedstrijden was dit weer een echte testcase voor de rest van het seizoen. MIlan verving Jordy onder de lat, de rest van de ploeg was ongewijzigd ten opzichte van de vorige twee wedstrijden.

Unicum begon uitermate zwak aan de wedstrijd, maar de tegenstander was daar debet aan. De jonge ploeg van de ervaren trainer Eric Assink zette de bezoeker goed onder druk. In de eerste 4 minuten resulteerde dat al en 2 a 3 goede kansen. Milan stond op zijn post en Cliff kopte een zekere goal uit de goal. in de 7e minuut stond Unicum positioneel weer niet goed waardoor Veensche Boys zo de 16 meter in kon lopen, Arthur verdedigde hield zijn tegenstander heel even vast die gewillig naar de grond ging terwijl de bal al in de handen van Milan lag. Gedecideerd wees de scheids naar de stip. Met die beslissing viel te leven maar voor zo'n een licht vergrijp ook nog de rode kaart tonen was een te zware straf. Met 10 man moest Unicum zich gaan herpakken. De pingel werd overigens fantastisch gestopt door Milan.

Unicum kwam er met 10 man niet aan te pas. Verder dan een sporadische counter kwam de koploper van de 2e klasse G niet. Veenscheboys speelde overigens erg goed en vooral veel tussen de linies. regelmatig werd over de as de vrije man gevonden. Met kunst en vliegwerk hield Unicum het bij 30 minuten droog. Maar een knappe aanval in de 29e minuut kwam voor de goal en afgerond door Tom van Donselaar. 1-0. Het was voor Unicum zaak om de schade beperkt te houden. De laatse vijf minuten voor de pauze herpakte Unicum zich enigszins en was het liet het middels een paar speldenprikjes zien dat het beter kon voetballen dan de eerste 40 minuten. Het resulteerde overigens niet in echte grote kansen.  De rust werd gehaald met een 1-0 achterstand en daar kwam Unicum gewoon heel goed weg. 3 of 4-0 had ook een reële ruststand geweest.

Na de pauze stond er plots een ander Unicum in het veld. waar het voor rust veel en veel te slap was werd er nu bijna voor elke bal gevochten. Met een man minder zwaar het overwicht hebben zegt toch veel over de kracht van de Schouwbewoners. Hoewel het overwicht groot was werden er niet veel kansen gecreëerd. Quincy was een plaag voor zijn directe tegenstander, Wesley speelde als een tijger op het middenveld. Mitchell die na de pauze van positie wisselde met Dyllan  speelde ook een puike pot en juist Dyllan maakte op het middenveld het verschil door rustig aan de bal te blijven en steeds de combinatie te zoeken. Toch kon Unicum geen bres slaan in de verdediging van de gastheren. Trainer Eric de Jongh voelde wel aan dat er met 10 man veel van de spelers werd gevraagd en wisselde in de 64e minuut Darshan, Melvin kwam in zijn plaats. Twee minuten later werd ook Dylano naar de kant gehaald, voor hem kwam Nossayr in de ploeg. Unicum trok het spel meer en meer naar zich toe. Maar de ballen vielen net niet goed. Unicum kwam een kwartier voor tijd nog goed weg, de scheids floot voor een overtreding op 18 meter van de goal waar de voordeel regel beter had uitgepakt  (de bal werd na het fluitje hard in de kruising  geramd) maar nu werd het een vrijetrap die hoog over werd geschoten.

In de 83 minuut kwam Jeremy in de ploeg voor de moegestreden Sam. Unicum creëerde wel mogelijkheden maar de keuzes pakte net niet goed uit. Zo haalde Cees een bal om die een halve meter over de goal verdween maar wellicht was de keuze om Quincy aan te spelen beter geweest. Met een heerlijke actie speelde Dyllan zich zelf vrij in de 16 legde hij af op Cees die uit de draai direct schoot waar door spelen op Nossayr beter was geweest. Nu werd het schot geblokt. Quincy slalomde ook nog door de verdediging werd in de 16 meter op zijn benen geschopt maar wilde perse op de been blijven om de bal binnen te schieten maar werd toch te veel uit balans gebracht. Dit was een mogelijk penalty moment. In de 90e minuut legde Mitchell met gevoel de bal op het hoofd van Cees die de bal door kopte, Quincy was attent nam de bal met zijn bovenbeen mee en ronde op 15 meter direct af. dus stond het toch 1-1. In de blessure tijd kon Quincy de wedstrijd ook nog beslissen maar zijn schot ging net naast.

Op basis van de 2e helft heeft Unicum het punt meer dan verdiend. Er is veerkracht getoond. Maar voor de rust had de achterstand zomaar onoverbrugbaar kunnen zijn.  Maar goed de schade is beperkt gebleven. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma Dinxperlo komt dan naar Lelystad alwaar er om 15:00 uur wordt afgetrapt.

< Unicum eenvoudig langs Dinxperlo Monsteroverwinning Unicum 1 >