Monsteroverwinning Unicum 1

13 Oktober, 2019 10:00

Zaterdag 12 oktober 2019.

Op het sportpark de Schouw was  Unicum de gastheer voor z.v.v. BeQuick uit Zutphen. De bezoekers staan na 3 wedstrijden nog met lege handen terwijl de thuisclub de volle buit had binnen gevoetbald. Op papier zou het dus een makkelijke middag moeten worden. Hoofdtrainer Erick de Jongh had samen met zijn assistenten Wim Beerman en Joy Doelwijt geen verassingen in petto. Onder het mom van "never change a winning team" was de opstelling identiek aan die van vorige week. De enige wijziging werd op de bank doorgevoerd. Jeremy Loos verving Darryl van den Anker.

Vanaf de 1e minuut was het duidelijk dat er maar één ploeg ging bepalen hoe de middag zou gaan lopen. De Schouwbewoners grepen de tegenstander bij de strot en lieten ze niet van hun eigen helft afkomen. In de 9e minuut resulteerde dit al in een goal. Cees vecht een duel uit, met zijn overigens zeer sterke directe tegenstander, kan Dylano bedienen die vervolgens Quincy de diepte insteekt, De uitkomende keeper is te laat en Quincy schuift de bal gedecideerd binnen 1-0. Een paar aanvallen later gaat Sam over de linkerflank diep zijn voorzet in de 12e minuut wordt door Cees op waarde geschat en hij kopt de 2-0 in het net. Na een kwartier laat Unicum de teugels even vieren en komt Be Quick er zowaar af en toe uit maar gevaar voor de goal van Jordy wordt er niet gecreëerd. Het duurt tot de 40e minuut dat de thuisploeg weer tot scoren komt. Dit keer werd Darshan als opkomende back aangespeeld Cees liep de 16 meter binnen,  de voorzet op maat controleerde hij fantastisch op de borst om daarna de vallende bal direct in de hoek te prikken 3-0. Voor de pauze kreeg Unicum nog een vrije trap op de punt van de 16 meter aan de linkerkant van het veld. Quincy deed net af hij de bal in ging draaien maar krulde de bal verrassend in de korte hoek. Op slag van rust stond het dus al 4-0.

Het thuispubliek achter de goal verwachtte de tweede helft spektakel maar na de pauze geloofde Unicum het wel. De bal ging in een veel lager tempo rond dan voor de pauze en er werd wat individueler gevoetbald. Toch werden er wel kansen gecreëerd alleen de scherpte ontbrak en de keeper van de bezoekers stond ook zijn mannetje. In de 54e minuut werd een ogenschijnlijk makkelijk houdbare bal door onze keeper Jordy totaal verkeerd ingeschat waardoor Be Quick zomaar een goal in hun schoot geworpen kreeg 4-1. Een kwartier ging Be Quick er een beetje in geloven en zocht wat vaker de aanval, zonder echt gevaarlijk te worden. Tot de 70e minuut was het ronduit gezapig!

Toch kon Unicum er nog een aardig slotoffensief uitpersen, in de 74e minuut glipte Quincy op snelheid over rechts langs zijn man en zijn voorzet werd door Melvin uitstekend binnen gekopt 5-1. In de 81e minuut veroverde de puik spelende Wesley de bal en zette Mitchell (Kappie) alleen voor de keeper de bal met enig fortuin binnen kon werken, 6-1.In de 84e minuut wordt een heerlijk lopende aanval bekroont met een doelpunt. De aanval over drie schijven wordt door Kappie voor de goal gebracht en bij de tweede paal kopt Arthur de bal lekker binnen. Het slot akkoord was voor de zeer goed spelende Dyllan. Hij was al een paar keer dicht bij een doelpunt maar in de laatste minuut nam hij een afgeslagen bal op de 16 meter  in 1 x op zijn slof, de bal plofte heerlijk in het net 8-1. Het publiek trakteerde de ploeg op een verdiend applaus.

De invallers Melvin, Nossayr en Xaverio maakte allemaal ook een goede indruk en we zijn heel gebleven! Al met al een prima pot met dito uitslag.

Van de directe concurrenten (als je daar al van kan spreken) kreeg VRC een dik pak slaag in de Veenendaalse derby. BAtavia won ook haar 4e wedstrijd waardoor de twee Lelystadse concurrenten de ranglijst aanvoeren.

Volgende week stappen we in de bus richting Nijkerkerveen alwaar de Veensche Boys onze tegenstander is. De bus vertrekt rond 12:30 uur

< Matig Unicum 1 knokt zich naar gelijkspel knappe overwinning Unicum 1 >