Nieuwe CORONA regels vanaf 29 september

28 September, 2020 19:41

Vanaf 29 september 18:00 uur gelden er weer nieuwe aangescherpte corona regels dat betekent dat de kantine en de kleedkamers weer dicht zullen blijven. Voor de trainingen dient iedereen zich weer thuis om te kleden en ook thuis te douchen. Op zaterdag BLIJFT de kantine gesloten. Het is ook niet toegestaan om voetbal langs de lijn te kijken (supporteren kan dus NIET). We zullen in overleg met de KNVB zo snel mogelijk meer duidelijkheid proberen te verschaffen hoe we hier in het weekend mee om moeten en vooral kunnen gaan.

Hou a.u.b. de berichtgeving op onze eigen website en unicum sociale media in de gaten.

hieronder een paar heldere regels die vanuit de rijksoverheid worden opgelegd;

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?

Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Kunnen wedstrijden en competities nu nog wel doorgaan?

Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?

Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Het bestuur

< RIVM regels en uitleg KNVB sinds 29 september Ruime zege Unicum 1 >