Ondanks de harde wind, wint Unicum 1

10 Maart, 2019 06:07

Op een zeer winderig sportpark de Schouw stond de wedstrijd Unicum 1 -OWIOS 1 op het programma. Scheidsrechter Wesley Oneil floot om 15:08 voor aanvang wedstrijd. Unicum trainer Maurice Legion kon over een zo goed als volledige selectie beschikken. Sven was een weekje skiën, Quincy zit in zijn laatste fase van zijn revalidatie en Mario die eerst even met het 2e moest meespelen pakte daar een rode kaart en was daarom niet inzetbaar.

Met de volgende spelers begon Unicum aan de wedstrijd - Mike, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Arthur, Wesley, Nossy, Jeremy, Cees en Sam. De wisselspelers waren Shirwan, Ben, Marvin, Aswad, en Jeroen. 

In de wedstrijd die de ploegen eerder dit seizoen tegen elkaar speelde was Unicum heer en meester en won het met 1-5. De gasten uit Oldenbroek waren dit keer niet van plan om zich zo eenvoudig naar de slachtbank te laten leiden. Vanaf het begin was het duidelijk dat Unicum vanuit een verdedigende stelling bestreden moest worden. Dat lukte de bezoekers behoorlijk goed. Compact spelend kreeg Unicum alle tijd en ruimte om op te bouwen maar op zo'n 30 meter van de goal werd Unicum telkens opgevangen. In de laatste fase van de aanval was Unicum bijzonder slordig, Het leek of de echte concentratie voor met name een goede eindpass ontbrak, maar het moet gezegd worden de wind was hier ook mede de oorzaak van. Na 22 minuten leek Unicum na een eerste puike aanval toch op voorsprong te komen. Wesley gaf een fantastische steekpass op Sam die zijn directe tegenstander vanuit zijn rug verschalkte en voor de keeper de bal eenvoudig breed op Cees legde. Een koud kunstje voor onze topscoorder. Maar de grensrechter van OWIOS stond met zijn vlag omhoog en de goed fluitende Oneil keurde goal af. Hoewel het voetballen met de minuut moeilijker werd bleef Unicum de bovenliggende partij. 

In de 29e minuut maakte de OWIOS linksback een domme overtreding aan de zijkant van het veld. Ter hoogte van de 16 meter maar tegen de zijlijn aan nam Mitchell plaats achter de bal. door de harde wind was er een mogelijkheid om de bal in één keer op goal te rammen, maar de chemie met Cees is bijzonder groot waardoor zijn scherp aangesneden vrije trap door Cees heerlijk binnen werd getikt. 1-0. Zijn 25e treffer alweer! Voor de pauze kreeg Unicum nog een paar kleine mogelijkheden maar met 1-0 gingen beide ploegen de rust is. 

Na de pauze veranderde er niet veel in het spelbeeld, hoewel OWIOS het wel probeerde kon het de thuisploeg niet in gevaar brengen. Vanaf de 60e minuut probeerde Unicum het middels een paar wissels (Marvin voor Jeremy en Aswad voor Darshan) het heft meer in handen te krijgen maar slordig spel in de eindfase zorgde ervoor dat Unicum geen echte kansen kon creëren. In de 80e minuut kwam Ben voor Nossy (moe gestreden naar de kant). Dit gaf Unicum de juiste impuls voor een heus slotoffensief. Na een heerlijke aanval over onze rechterflank kon Ben ter hoogte van de 2e paal binnen schieten maar zijn goede schot werd door de OWIOS doelman knap uit de bovenhoek geranseld. Nog geen minuut later stond Sam oog in oog met de keeper, na overigens een heerlijke passeer actie, maar ook hier was de keeper de baas. In de 88e minuut onderschepte Mitchell een bal stoomde zelf over de as op en gaf de bal perfect mee aan Cees de knalde harde op goal maar de bal spatte via de paal weer het veld in. Wesley pikte de bal op en bediende Mitchell die vervolgens vanaf een meter of 5 hard over schoot. Niet veel later werd er voor het einde gefloten, Unicum liep tevreden van het veld, wetende dat Woudenberg gelijk had gespeeld waardoor de koppositie weer een feit is.

De gasten uit Oldenbroek togen snel huiswaarts om het 12,5 jarig huwelijksfeest van hun voorzitter Jacko van den Bosch te vieren. Namens het bestuur van v.v. Unicum van harte gefeliciteerd en op naar het 25 jarige jubileum. Volgende week wordt Unicum ontvangen door hekkensluiter ESC uit Elburg. De bus vertrekt om 13:00 uur.

< Unicum doet wat het moet doen Derby s.v. Lelystad - Unicum onbeslist >