Prima eerste oefenpotje Unicum 1 bij TOV Baarn

16 Augustus, 2020 09:56

Baarn 17 augustus,

De laatste wedstrijd wedstrijd die de mannen van trainer Eric de Jongh speelde was de topper van het vorige seizoen tegen de Merino's uit Veenendaal. Die pot werd toen gelijk gespeeld, bij winst had de 1e klasse voor het oprapen gelegen, maar helaas Corona gooide roet in het eten. Het seizoen 2020-21 komt het vlaggenschip van Unicum gewoon uit in de 2e klasse G van het district Oost. Hoewel de competitie indeling bekent is gaan we toch een onzeker seizoen tegemoet. We weten niet hoe Corona zich gaat ontwikkelen maar de kans is redelijk groot dat we in Nederland links of rechtsom toch weer last krijgen van het virus. Maar goed we bereiden ons met z'n allen voor op een nieuw seizoen en hopen dat we gevrijwaard blijven van besmettingen of  ziek worden.

Met een selectie van 19 spelers en 2 keepers vertrok Unicum naar Baarn voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen TOV Baarn uitkomend in de 3e klasse was de tegenstander. Onder een heerlijk zonnetje werd er in de volgende opstelling afgetrapt; Milan (doel) Melvin, Cees, Tim, Sam, Wesley, Dylan Willem Jelle, Quincy, Niels en Dylano, Na 24 seconden was het direct raak, een lekker combinatie stelde Dylan in staat Sam te lanceren die zijn voorzet naar de tweede paal lepelde, Quincy kwam inlopen en tikte direct uit de lucht de 0-1 binnen. Er werd in de warmte de 1e helft geconcentreerd gevoetbald en vooral de laatste linie stond als een huis. Het zag er allemaal zeer solide uit. Overal werd er ook aardig gevoetbald hoewel het soms wat te veel in de hoogste versnelling ging. Smetje op de wedstrijd was dat Dylano er na een klein kwartiertje er met een enkel blessure af moest. (Joshua kwam in de ploeg) Voor de rust had Unicum overigens minimaal 0-6 op het bord moeten zetten maar de TOV keeper was niet te passeren.

Na de pauze werden er acht nieuwe spelers ingebracht. Mike, Robin, Mitchell, Darryl, Veron, Dario, Yorick en Redwanne - Willem Jelle, Joshua en Wesley blijven staan. Ook nu was Unicum tot de 80e minuut de betere ploeg. TOV kwam weliswaar iets meer in de wedstrijd maar kansen leverde dat totaal niet op. Unicum liep uit naar 4-0 (2x een vrije trap die door Mitchell werd benut, waarbij opgemerkt moet worden dat de 2e van ongekende schoonheid was). Niels die weer de ploeg ingewisseld werd voor Willem Jelle benutte een penalty. in de 82e minuut werd matig verdedigen afgestraft een gegeven voorzet werd van dichtbij binnen gekopt. 1-4. Nog geen 2 minuten later opnieuw geklungel in de verdediging waardoor Mike geen redding kon brengen op de inzet van een TOV speler die recht voor hem opdook. 2-4. Yorick vond het wel welletjes en prikte vlak voor tijd de 2-5 binnen.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd. Hopelijk valt de blessure van Dylano mee. Cliff is er sowieso weer bij, hij ontbrak wegens het trekken van een paar verstandskiezen.

Zaterdag 22 augustus spelen we een uitwedstrijd bij FC Almere (in Almere Haven)

 

< CORONA PROTOCOLLEN KNVB Voetbalvereniging is een ecosysteem op zich zelf >