Puike overwinning Unicum 1

31 Maart, 2019 11:29

zaterdag 30 maart,

Onder een mooi voorjaarszonnetje trapten beide ploegen net na 15:00 uur af. Beide ploegen ploegen namen voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht om stil te staan bij het veel te vroeg overlijden van Rene Boerenbach. Hij mocht helaas maar 52 jaar worden,

In de volgende opstelling stond de ploeg van Maurice Ligeon aan de aftrap. Mike, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Wesley, Arthur, Nossy, Marwin, Cees en Sam. Op de bank zaten Jeremy, Quincy, Jeroen, Mario en Noddy.

Scheidsrechter Steve Oosterkamp had de leiding over de wedstrijd en ik zal direct zeggen dat deze jonge man een puike pot floot. Unicum - AVW was op papier een top affiche en in de praktijk was dat zeker ook het geval. Er ontspon zich vanaf de aftrap een heerlijke pot voetbal tussen twee ploegen met aanvallende intenties. Unicum had zeker een overwicht maar AVW wist regelmatig onder de druk uit te voetballen zonder overigens direct gevaarlijk te worden. Mitchell die een goede pot op de mat legde verdeelde het spel en de vleugels werden optimaal benut. Sam die al weken in een goede vorm verkeerd liet zijn man keer op keer zijn hielen zien maar zijn voorzetten bereikte de loerende Cees niet. Marwin die Jeremy in de basis verving werkte hard maar kwam zijn directe tegenstander niet voorbij en speelde wat ongelukkig.

Unicum kon tegen het voetballende AVW ook heerlijk over het middenveld voetballen. Wesley speelde een uitstekende pot. Met zijn drive en tactisch inzicht was hij een echte aanjager die zijn kompanen op het middenveld meesleurde om de druk op AVW er op te houden. Na een paar speldenprikjes en een paar corners kreeg Unicum in de 24e minuut opnieuw een corner. Mitchell had zich tot dan toe nog niet met de corners bemoeid maar nu streepte hij de bal de vijf meter in, de hele AVW luchtmacht had de focus op Cees maar Melvin kon achter hem heerlijk inkoppen helaas belandde de bal op de paal maar Arthur die ook lekker speelde was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken 1-0. De bezoekers rechtte de rug gingen gelijk op jacht naar de gelijkmaker. Onze aanvoerder Raydel had de verdediging echter onder controle en heerste als een veldheer. Toch kreeg AVW pardoes een kans toen een misverstand in de verdediging bijna op goal uit leek te lopen maar ook Mike was scherp en pareerde met zijn voeten. In de 36e minuut stoof Wesley over de as op, zette tussen door een combinatie op en werd weer diep gestuurd. De bal leek te ver maar met een heerlijk sliding tackle veroverde hij de bal en zette Cees oog in oog met de AVW goalie. Maar helaas voor Unicum was de inzet van Cees te slap.

Met een 1-0 stand zochten de teams de kleedkamer op voor een bakkie thee. Na de pauze speelde Unicum naar het eigen publiek toe en werd de ploeg naar voren geschreeuwd, beide ploegen maakten er een echte wedstrijd van. Veel strijd maar ook technisch begaafd voetbal. Maar verdedigend stond het bij beide teams ook goed waardoor er weliswaar veel dreiging was maar het leidde niet direct tot  grote kansen. Het is dan ook niet zo gek dat er uit een standaard situatie opnieuw door de thuisploeg gescoord werd. Opnieuw een corner van Mitchell en nu was het uiteraard wel Cees die binnen knikte. Zijn 29e treffer van het seizoen alweer. De wedstrijd leek gespeeld maar AVW ging na de 2-0 heel duidelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Unicum was toch een beetje moegestreden en liet zich bij vlagen onder druk zetten. Aswad werd als vierde middenvelder gebracht en bracht met zijn duel kracht de rust weer enigszins terug. Jeremy en Quincy kwamen in de slotfase ook nog in de ploeg voor respectievelijk Marwin en Sam. Vooral Quincy had zijn korte invalbeurt nog kunnen bekronen met 1 of 2 doelpunten maar zijn pogingen waren te slap. In de slotminuut kwam AVW toch op 2-1, Te laks verdedigen van Mitchell en de AVW spits prikte de bal zo in het dak. In de blessuretijd hield het thuis publiek de adem nog even in maar na het eindsignaal was er opluchting en blijdschap.

Volgende week staat de bus om 12 uur klaar om naar de Valleivogels at te reizen.

  

< Unicum boekt goede overwinning bij Valleivogels De avonturen van Unicum JO12-5 gaan door >