Ruime zege Unicum 1

27 September, 2020 08:26

Unicum - Valleivogels

De ploeg van Erik de Jongh was op een plek gewijzigd. Dylan had lichte klachten begon op de bank, Sam schoof naar linksbuiten door en Darryl die zich op de trainingen en tijdens zijn invalbeurten goed manifesteert kreeg zijn beloning door op linksachter in de basis te starten.

Unicum begon ijzersterk en greep de bezoekers bij de spreekwoordelijke keel. De gasten uit Scherpenzeel wisten niet hoe ze zich onder de wurggreep uit moesten voetballen. Unicum hield de druk er vol op. Dat in de 7e minuut de 1-0 op het scorebord gezet mocht worden was volkomen verwacht. Na goed rondspelen beland de bal bij Willem Jelle die de bal vanaf de zijkant 16 meter richting de tweede paal "chipt", zo'n voorzet ziet Cees het liefste komen dus het tegen de touwen koppen was een logisch gevolg. Unicum knalde na deze goal gewoon lekker door. Het was gezellig druk op het sportpark de Schouw, de mensen stonden "coronaproof" op de aangegeven stippen rond het veld keurig op 1,5 meter van elkaar te genieten van het spel van de thuisploeg. In de 10e minuut kreeg Unicum echter een domper te verwerken onze kleine balkunstenaar Redwane moest het veld verlaten, een knietje in het bovenbeen verhinderde hem verder te spelen. Dylan moest niet helemaal fris toch het veld in en deed dat ook prima. In minuut 11 was het opnieuw raak, vanuit een corner kwam Quincy vrij op de 16 meter lijn zijn inzet was goed maar keeper van Wekken kon nog redden, maar Yorik was vlijmscherp en schoot de rebound hard in de korte hoek 2-0.  Ook na de 2-0 bleven de schouwbewoners zeer verzorgd spelen, met goed combinatie voetbal werd er continue voor gevaar gezorgd. In de 24e minuut leek een goed opgezette aanval net stuk te lopen, Cees kon niet meer goed bij de bal, in een uiterste poging toch nog af te ronden werd hij hard onderuit geschoffeld waardoor scheidsrechter Lars Meijer niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Het spreekt voor zich dat Cees zelf achter de bal ging staan en de bal onberispelijk het doel in knalde 3-0. Het spel van Unicum zakte naar mate de 1e helft het einde naderde een beetje weg. Overigens volkomen logisch want het hoge tempo kon gewoonweg niet de hele 1e helft volgehouden worden. Wel jammer dat er vervolgens veel slordigheden in het spel slopen. Dat is zeker nog een verbeterpunt voor de komende weken. RUST 3-0.

Na de pauze dacht heel Unicum dat er jacht gemaakt zou worden op meer doelpunten. Op zich klopte dat ook wel maar de scherpte vanuit de 1e helft was in de kleedkamer gebleven. Het werd een vermakelijke 2e helft maar het bleef ook slordig. Toch had Unicum nog minimaal 2 á 3 keer de trekker over moeten halen. De goalie van Valleivogels vond dat 3 x vissen wel genoeg was geweest en keepte een puike 2e helft. Speelde Valleivogels dan helemaal niet mee, jazeker wel. In het 2e bedrijf probeerde zij echt terug in de wedstrijd te komen wat ook aardig lukte maar niet meer dan een paar speldenprikjes leverde dat niet op. Unicum keeper Milan werd niet echt getest maar stond alert te keepen. Al met al een prima thuisoverwinning voor de blauw-witte brigade. De gedeelde koppositie is behouden alleen delen we deze nu alleen nog meer met VRC. De rest van de ploegen heeft al punten verloren, Hoewel Veenscheboys - OVC'85 niet gespeeld is. Nijkerkerveen was getroffen door teveel corona besmettingen waardoor er met het senioren voetbal geen risico genomen kon worden. EINDSTAND 3-0

Unicum gaat volgende week op bezoek naar Lunteren. De bus vertrekt rond 12.15 die kant op maar is alleen voor spelers en staf beschikbaar. Supporters moeten helaas met eigen vervoer naar Lunteren afreizen.

opstelling Unicum

Milan Leibbrand, Yorik Hogetoorn, Cliff de Brons, Tim Fechter, Darryl van de Anker, Wesley de Klein, Redwane Hammouchi, Willem Jelle Bos, Sam Osei, Quincy van der Leuv en Cees Toet. - bank - Mike Schoonheim, Dylano van de Anker, Dyllan Landser, Dario Fernandes en Niels van der Zaal

Valleivogels

Johan van der Wekken, Stafan v.d. Brink, Corwin Broekhuizen, Nick Engelen, Patrich v.d. Berkt, Remco v.d. Fliert, Erik v Eem, Bert van Dijk, Jorino Kleijn, Jordy Liefting, Alex v Eem - bank - Joshua Akerina, Rémon Liefting, Jos van Leeuwen, Rik Huijser, Damian Helsdingen.

 

< Nieuwe CORONA regels vanaf 29 september Unicum opent het nieuwe seizoen met een overwinning >