Statement v.v. Unicum en Unicum Voetbal Academie

31 Maart, 2021 08:52

Beste leden en ouders van v.v. Unicum

Bij deze wil het bestuur van v.v. Unicum en de Stichting Unicum Voetbal Academie een statement maken tegen de wildgroei van allerlei voetbal academies, voetbalscholen en regioteams zonder enige status. Unicum en de Unicum Voetbal Academie nemen de opleiding van uw kind uiterst serieus, zo serieus dat er naast de gebruikelijke teamtrainingen ook minimaal 1 x in de week maar bij voorkeur 2 x in de week getraind kan worden bij onze eigen voetbal academie. Deze academie staat in de regio zeer hoog aangeschreven. Op alle selectieteams bij de vereniging staan K.N.V.B. gediplomeerde trainers en uiteraard geldt dat ook voor onze voetbal academie. De kracht van deze combinatie is dat er minimaal 3 x, maar steeds vaker 4 x in de week getraind wordt. De trainingen zijn deels ook op elkaar afgestemd. Het opleiden van jeugdvoetballers heeft vooral te maken met zoveel als mogelijk met de bal bezig te zijn. Het aanleren van alle basistechnieken zijn elementair om ook in de wedstrijden het verschil te maken. Als alle spelers van één team ook trainingen bij de academie volgen dan krijgt de individuele ontwikkeling ook samen als team een gevolg. Het lijkt eenvoudig maar zoals bij alle sporten zit de kracht van beter worden in veel herhalen en het niveau telkens verhogen. De lat hoger leggen staat bij Unicum en de Unicum Voetbal Academie hoog in het vaandel. Elke dag, elke week, elk jaar zetten onze spelers en teams stappen die hen naar een hoger niveau tillen.

Heeft uw kind op basis van zijn talent, leergierigheid en doorzettingsvermogen een selectie- team gehaald dan gelden er ook bepaalde verantwoordelijkheden. Unicum wil graag haar eigen spelers voor het 1e elftal opleiden en daarnaast leiden we spelers ook op om eventueel door te kunnen stromen naar een betaald voetbalorganisatie (BVO). Wij willen dus zicht houden op uw kind of op jou als speler. Dit vooral op de opleiding die we verzorgen ook te kunnen waarborgen. Van 7 tot 15 jaar geniet het onze grote voorkeur dat u de opleiding van v.v. Unicum en de Unicum Voetbal Academie combineert. Dit houdt in dat als u “ons” opleidingstraject NIET volgt het mogelijk consequenties heeft voor het al dan niet spelen in een selectieteam.

Wij kunnen bij Unicum trots zijn op de opleiding. Naast het feit dat er inmiddels meer dan 15 jongens via Unicum en de Academie bij een BVO spelen, worden er ook super veel spelers uitgenodigd voor de verschillende K.N.V.B. selectie elftallen.

Unicum heeft naast een gedegen opleiding ook een “partner status” met AFC AJAX Amsterdam (spelen inmiddels 3 jongens vanuit de Unicum opleiding bij Ajax, waarvan Devyne Rensch uiteraard het meeste opvalt omdat het inmiddels een volwaardig speler is van Ajax 1.) Met Almere City FC hebben wij een samenwerkingsovereenkomst. Mooi om te vermelden is dat Rodney Kemp op z’n 15e gescout door Almere City FC via GoAhead Eagels het net niet heeft gered en volgend seizoen weer terugkeert naar Unicum en gaat spelen in onze eigen hoofdmacht.

Geen enkele Academie, voetbalschool of regioteam kan buigen op zulke cijfers. Unicum en de Unicum Voetbal Academie moeten door de wildgroei hun rug rechten. Als je of uw kind gegarandeerd beter wil worden dat hebben wij dat al jaren bewezen. Onze selectieteams spelen bijna zonder uitzondering op een hoger niveau dan onze buurverenigingen en de samenwerking met Ajax en Almere maakt onze opleiding UNIEK!!! Wilt u ondanks al het bovenstaande toch een andere keuze maken dan bent u daarin vrij, maar dan kan dat wel degelijk consequenties hebben voor het team waarin uw kind graag wilt spelen.

Tot slot willen wij graag vermelden dat het vooral leuk moet zijn om bij Unicum te voetballen en het is maar veel heel weinig spelers weggelegd dat ze door kunnen stromen naar een BVO. Meer dan 1 miljoen mensen voetballen er in Nederland en er zijn nog geen 2000 die kunnen zeggen dat ze er hun boterham mee kunnen verdienen.

Met vriendelijke groet

Namens Besturen van v.v. Unicum en Unicum Voetbal Academie

De Technische Commissie

< AFC AJAX komt weer naar UNICUM avondklok veranderd trainingsschema v.v. Unicum >