Teleurgesteld maar toch de nacompetitie in....

26 Mei, 2019 06:20

Slap Unicum laat zich het kaas van het brood eten door een FC Horst.

Voor de wedstrijd werd er behoorlijk wat "af-ge-appt" welke scenario's er allemaal mogelijk waren. De conclusie was dat de bezoekers zich zelfs met een kleine nederlaag konden handhaven in de 2e klasse en dat Unicum ook mocht verliezen als AVW'66 ook zou verliezen. om zeker van de Unicum zaak te zijn was een overwinning het duidelijkst. Dan was de 2e plaats sowieso een feit en kon de nacompetitie aangevangen worden met het thuisvoordeel.

Unicum begon redelijk aan de wedstrijd - met Noddy op de goal, Melvin, Raydel, Mitchell en Darshan in de verdediging, het middenveld met Wesley Arthur en Aswad en de voorhoede met Nossy, Quincy en Marvin stond er op papier een prima elftal. Natuurlijk werd Cees gemist en ook een fitte Sam kan normaliter het verschil maken (hij zat wel op de bank).

Na zoals gezegd een redelijke start van de wedstrijd kwam Horst ineens wat beter in het spel. Het combineerde aardig en voetbalde vooral tussen de linies. In de 10e minuut levert dit ook een goal op voor de bezoekers. Noddy komt uit zijn goal en dwingt de tegenstander ogenschijnlijk richting achterlijn, toch wordt de bal langs hem voorgezet, zoals het lijkt wordt de bal echter weggewerkt maar precies in de voeten van de voorzettende speler van Horst. Noddy loopt met zijn rug naar de situatie en de voorzet valt over hem heen zonder dat hij het zelf door heeft, promt wordt de bal binnen gekopt 0-1. De thuisploeg probeert een tandje bij te schakelen wat enigszins ook wel lukt, gelukkig levert dit in de 27e minuut de gelijkmaker op. Quincy wordt in de 16 aangespeeld, zijn actie smoort in eerste instantie, maar daarna speelt hij weergaloos zijn directe tegenstander uit en trekt de bal terug. Wesley schuift de bal gedecideerd in de hoek 1-1.

(Op dat moment blijkt AVW al met 2-0 achter te staan) Tot de rust gebeurt er niet veel meer.

Over het spel na de thee kunnen we kort zijn. Het was niet best en Horst maakte nog twee goals waardoor 1-3 op het scorebord stond. Unicum kreeg nog een paar kansjes (Jeremy kopte bijvoorbeeld op de paal) maar het was eigenlijk dramatisch. Mitchell en Raydel die de laatste weken sterkt speelde hadden geen beste dag, De symbiose op het middenveld ontbrak, terwijl de aanvallers ook niet echt met elkaar speelde. Het seizoen was tot 4 wedstrijden geleden prachtig maar de pijp lijkt leeg. Unicum moet zich in een week tijd oprichten en de kracht, elan, slimheid en hardheid terug vinden om het in de na-competitie goed te gaan doen.

Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen WVF uit Zwolle. We weten dat het een redelijk fysieke ploeg is die 14 van de 26 wedstrijden heeft gewonnen. Mocht Unicum de rug kunnen rechten en een overwinning uit het vuur kunnen slepen dan wacht er op 8 juni opnieuw een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de Merino's - sv Lelystad.

< Ondanks deceptie mislopen titel, laadt Unicum zich op in Zuid Spanje v.v. Woudenberg gefeliciteerd! >