teleurstellende nederlaag v.v. Unicum 1

20 Maart, 2022 10:24

Unicum is afgelopen zaterdag even afgehaakt in de directe titelrace. asv Dronten op bezoek bij Unicum won met 0-2.

De ploeg van trainer Eric de Jongh begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd; Tymo, Denzel, Cliff, Melvin, Sam, Sefanja, Mitchell, Dyllan, Quincy, Willem Jelle en Jason.

 Onder een lekker voorjaarszonnetje en een goedgevuld sportpark de Schouw waren alle ingrediënten aanwezig om te genieten van een heerlijk pot voetbal. De bezoekers zakte wel direct terug op eigen helft waardoor het voor Unicum moeilijk leek om de ruimtes te vinden. Toch was de thuisploeg in de openingsfase heel dicht bij een doelpunt. Vanuit een corner maakte Quincy het de Dronter goalie moeilijk die de bal daardoor niet kon klemmen Cliff kwam een teen lengte te kort om de bal binnen te werken.  Even later counterde Dronten naar hun eerste kans van de wedstrijd maar Tymo stond op zijn post.  Na een paar kleine spelden prikjes keek Unicum plots tegen een achterstand aan. Tymo zag er in de 20e minuut niet goed uit en dat leverde direct een goal op voor de bezoekers. Unicum rechtte haar rug,  in de 25 minuut ging Quincy op avontuur, maar de 16 in snijdend kwam het net te kort om direct gevaarlijk te worden, toch kwam de bal bij Jason die met een slim hakje Sam een schietkans gaf. Maar de inzet werd geblokt en had meer verdiend.  Mitchell pakte in de 38e minuut een gele kaart die hem later duur zou komen te staan. Unicum kreeg nog een dot kan een kan. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door Melvin goed op doel gekopt, helaas lag de keeper opnieuw in de weg, ook de rebound kon door Sefanja niet we=orden binnen gewerkt.

Rust 0-1

Na de pauze hoopte het publiek dat er richting de eigen aanhang met scherp geschoten ging worden. Hoewel Unicum aandrong creëerde het bijzonder weinig kansen. Dronten daarentegen kreeg wel een paar goede mogelijkheden maar Tymo keepte verder een fantastische  pot. in de 58e minuut leek Unicum zich zelf in de voet te schieten. Mitchell pakte onnodig zijn 2e gele kaart waardoor de thuisploeg met een man minder de klus moest zijn te klaren. Trainer de Jongh greep direct in door beide back te wisselen voor verse krachten met veel loopvermogen. Sam en Denzel werden vervangen door Darshan en Darryl. Het plan werkte aardig en het leverde ook nog twee grote mogelijkheden op. Eerst ging Willem Jelle op avontuur zijn solo ging uiteindelijk rakelings naast en niet veel later kreeg Cliff een goede mogelijkheid maar ook zijn inzet ging net naast. In de laatste minuut schoor Darryl vanaf 18 meter diagonaal op goal, de bal los gelaten door de keeper werd door Melvin geprobeerd op het hoofd van Quincy te krijgen maar de keeper plukte de bal uit de lucht en zette direct een counter in die uiteindelijk zorgde voor de 0-2. wat ook direct de eindstand was.

Hoewel Unicum wat meet had verdiend moet ook eerlijk gezegd worden dat het dominante spel van de laatste weken niet vervolgd kon worden. Ondanks een aantal kansen speelde het toch een beetje als een tandloze tijger.  Maar goed na de 1e nederlaag sinds 23 oktober hoeft er niet gewanhoopt te worden. Vanaf de 3e plaats op ed ranglijst kan er vanaf nu gejaagd worden op Dronten en Veensche Boys.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen AVW'66 op het programma. De bus vertrekt rond de klok van 12.

 

< Nieuwe aanwinst VV Unicum 1 Unicum 1 wint met ruime cijfers op bezoek bij FC Horst >