Top prestatie Unicum 1

23 November, 2019 17:30

zaterdag 23 november - VRC - v.v. Unicum

Op sportpark Spitsbergen te Veenendaal stond er weer een zwaar potje op het programma. Trainer Eric de Jongh moest toch weer een beetje improviseren. Mitchell Kappenberg was geschorst en Cliff de Brons was er na zijn blessure weliswaar weer bij maar nog niet in de basis.

De bezoekers traden aan in de volgende opstelling: Milan (K), Darshan, Daimy Wesley, Sam, Arthur, Nossayr, Dyllan, Dylano, Cees en Quincy. - Jordy (K), Jeremy, Cliff en Veron zaten op de bank.

Unicum schoot letterlijk uit de startblokken, vorig jaar werd op het zelfde veld bijkans de titel verspeeld, maar vandaag was het duidelijk dat Unicum zich wil blijven mengen in de titelstrijd. De ene aanvalsgolf naar de andere werd over de vleugels opgezet, in de eerste 20 minuten vooral via de linkerflank waar Sam en Quincy ondersteunt door de super spelende Dyllan hun directe tegenstanders helemaal gek draaide. Het was alleen jammer dat de eindpass niet nauwkeurig genoeg was. Wesley speelde als centrale verdediger als een ware veldheer. Arthur was op het middenveld voor elke VRC-speler een plaag, zijn duelkracht was ijzersterk. Nossayr speelde frank en vrij en verdeelde het spel prima. In de tweede fase van de 1e helft kwam Dylano ook los, middels een paar prachtige dribbels speelde hij zich zich regelmatig vrij en verschafte hij zichzelf kansen om te schieten, maar twee goede schoten werden door de VRC goalie vakkundig onschadelijk gemaakt. In de laatste vijf minuten kroop VRC uit haar schulp en creëerde zowaar twee grote kansen, gebrek aan scherpte en en goed keeperswerk van Milan zorgde ervoor dat beide ploegen met de brilstand gingen rusten.

Direct na de pauze hadden de bezoekers tegen een zeperd aan kunnen misschien wel moeten lopen. De VRC spits treuzelde alleen voor Milan net even te lang waardoor de goed spelende Darshan net het schot kon smoren en Milan kon redden. Tussen de 53e en de 58e minuut was het even hoge school voetbal. Dylano snijdt vanaf de 16 meter schuin de 16 meter binnen laat twee man staan als of ze toeschouwers zijn en prikt met links de bal in de verre hoek 0-1. Drie minuten later krijgt Dylano opnieuw de bal maar dit keer op eigen helft, speelt zijn directe tegenstander uit, drijft op en steekt de bal op de op volle snelheid liggende Dylan die met een lichaam schijnbeweging de VRC doelman op het verkeerde been zet en de bal eenvoudig onder hem doorschoof, 0-2. Nog geen minuut later snelde Sam in combi met Quincy langs zijn tegenstander en eindelijk werd Cees gevonden die zijn 9e van het seizoen binnen kopte. De wedstrijd was gelopen en Unicum maakte zich schuldig aan  "gallery play" . Hoewel het op de tribune genieten was, was het voor het doelsaldo beter geweest om vol gas door te gaan. Maar goed in de 72 minuut zat de VRC doelman er na een corner niet goed bij waardoor Daimy ook zijn eerst goal in het unicum shirt kom aantekenen 0-4. Moet gezegd worden dat VRC in de slotfase ook nog een paar kansjes door slordigheden kregen maar de overwinning kwam voor UNICUM niet meer in gevaar.

In de 73e minuut maakte Nossyar plaats voor Jeremy die lekker inviel en zichzelf  minimaal had moeten belonen met 2 goals. Super leuk om te vermelden was dat twee minuten later Veron Lens (vanaf 6 jaar al spelend voor ons alles unicum) in het veld kwam voor Arthur. Ik moet zeggen dat de aanvoerder van O19-1 het prima invulde, complimenten!!

Als Unicum kan blijven spelen zoals vandaag dan is het door niemand te stoppen #teamprestatie #elkaaraanvullen #gezamenlijkwerken

Koploper Batavia verloor voor het eerst dit seizoen ook punten waardoor Unicum zich met 3 punten achterstand op de 2e plaatst nestelt. Volgende staat er om 15 uur een thuiswedstrijd gepland. FC Horst is dan de tegenstander. 

 

< Unicum eenvoudig langs FC Horst Unicum World Cup (UWC) krijgt sponsor >