Topper eindigt in remise

8 Maart, 2020 12:48

Zaterdag 7 maart

De topper in de 2e klasse G beloofde een waar spektakelstuk te worden. De  ploegen die het meest willen voetballen stonden tegenover elkaar. De Merino's en v.v. Unicum hebben na een zinderende wedstrijd het top affiche meer dan waar gemaakt. Toen de kruitdampen na 94 minuten waren opgetrokken stond er een terechte 2-2 einduitslag op het scorebord.

Binnen de trainersstaf van Unicum was er even getwijfeld om de spelfilosofie los te laten en meer verdedigend te gaan spelen maar dat past niet bij de Lelystedelingen. Dus stuurde trainer Eric de Jongh de volgende 11 de wei in. Milan, Melvin, Cliff, Mitchell, Sam, Wesley, Arthur, Dyllan, Quincy, Cees en Jeremy.

In de eerste vijf minuten probeerde beide ploegen elkaar nog af te tasten en de bal enigszins rustig in de ploeg te houden maar al snel ontbrandde de wedstrijd waarin twee ploegen vol voor de vollen winst wilde voetballen. Wat kan voetbal op dit niveau dan ook leuk zijn! De thuisploeg kreeg de eerste twee mogelijkheden maar het vizier (zowel met de voet als het hoofd) was spits Velthuizen niet scherp.

Na 20 minuten voetbal slaat de thuisploeg toch toe, hoewel er matig verdedigen van Unicum zijde aan vooraf gaat, nu is Veldhuizen wel scherp en schuift binnen de vijf meter de bal onder de zeer goed keepende Milan Leibrand door. 1-0 Maar Unicum recht haar rug en scoort uit een schitterende counter via Arthur, Dyllan, Sam, Cees en Quincy een heerlijke goal. De voorzet van Sam naar de tweede paal werd door Cees op waarde geschat en op goal gekopt, maar via de doelman en de lat valt de bal voor Quincy die zich niet bedenkt en de gelijkmaker binnen knikt 1-1. Hoewel de Merino's dreigend bleven was het restant van de eerste helft voor Unicum. Het middenveld heerste Wesley en Dyllan namen de ploeg echt bij de hand en brachten het niveau van het Unicum spel naar het level wat we allen graag willen zien. Helaas hadden de schouwbewoners geen geluk. 3 x de lat en 1x de paal stond een voorsprong in de weg. Milan moest ook nog een keer handelend optreden maar in de één op één was hij onverslaanbaar. Rust 1-1

Na de pauze een onveranderd beeld, Unicum optisch iets sterker maar Merino's ook erg dreigend. Cees vocht heerlijke duels uit met de rots in de branding aan Merino's zijde. Onze linkerkant liep fantastisch SAm en Quincy waren en plaageest voor de verdedigers van de thuisploeg. Toch komen de Merino's al in de 53e minuut weer op voorsprong. Dom bal verlies van Unicum leidt een counter in die plots weer door Velthuizen tot een doelpunt wordt gepromoveerd 2-1

Eve was Unicum van slag want het was tegen de verhouding in. Maar de rug werd gerecht en de duimschroeven werden aangedraaid. Unicum speelde zeer goed maar juist in de eindfase stokte het mooie aanvalsspel. In de 62e minuut kwam Dylano (terug van een blessure en vakantie) in de ploeg voor Jeremy. Zijn persoonlijke actie en snelheid zouden voor extra aanvallende power moeten zorgen, maar Dylano kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken, hoewel hij uiteraard wel twee man bezighoud. Het duurde tot de 80e minuut dat het meegereisde publiek weer kon juichen. Mitchell speelde Sam in op de helft van de tegenstander, hij draaide heerlijk bij zijn man weg en steekt de bal richting Quincy die sneller is dan zijn directe tegenstander en de 16 meter in kan snijden, zijn punter in zijn loop is onverwachts en verschalkt de doelman van de thuisclub 2-2.

In een zeer spannende slotfase bleven beide ploegen dreigend maar doelpunten werden niet meer gemaakt. Door het gelijke spel pakt de Merino's de 2e periodetitel, namens Unicum gefeliciteerd!

De maand van de waarheid gaat volgende week zaterdag verder met de thuiswedstrijd tegen Veenscheboys. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Dinsdagavond om 20:00 uur speelt Unicum in het Yanmar Stadion tegen Jong Almere City FC voor de Rixax cup.

< Pareltjes uit Unicum (academie) opleiding maken naam!! WERKZAAMHEDEN KANTINE >