Unicum 1 -asv Dronten 1 onbeslist

30 Augustus, 2020 09:23

Zaterdag 29 augustus,

Een bekerwedstrijd spelen tegen een team die in dezelfde klasse uitkomt als Unicum zelf is eerlijk gezegd een beetje gek. Bij de thuisploeg stond de wedstrijd overigens in het teken van het afscheid van Arthur van der Veen. Mister Unicum heeft uiteindelijk 17 jaar in het 1e elftal gespeeld. Na zo'n 350 wedstrijd kreeg hij gisteren een waardig afscheid, hij mocht een half uur mee doen en kreeg daarna een publiekswissel. Onder applaus ging hij van het veld af. Arthur bedankt, je mag trots zijn op je voetbal tijd bij onze mooie club. Top dat je al die jaren je eigen club trouw bent gebleven. Hulde!!

Uiteraard moest er nog gevoetbald worden, op het moment dat Arthur van het veld afging kijk de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. Een doffe schuiver werd door Milan foutief ingeschat, hij dacht de bal zelf naast te tikken maar helaas voor de Schouwbewoners verdween de bal toch in de touwen. Unicum probeerde verzorgd voetbal te brengen maar slaagde daar amper in. Het was zoals de laatste wedstrijd rommelig en er werd veel balverlies geleden. Daardoor ontstond er wel een open wedstrijd met mogelijkheden aan beide kanten. Toch moest Unicum tot de laatste minuut vóór rust wachten om het scorebord te halen. Een corner van Quincy werd die wie ander dan Cees op waarde geschat, hij torende hooguit boven de de ASVD verdedigers en schampte de bal heerlijk naar de verre kruising. 1-1

Na de pauze zette trainer Eric de jong een aantal dingen om, Melvin kwam voor Niels die logischerwijs zijn draai nog een beetje moet vinden. Hierdoor ging Cees naar spits en nam Melvin de plek van Cees over in de laatste lijn. Unicum speelde direct met meer elan en was duidelijk opzoek naar de voorsprong. Maar al snel ging de storm liggen, hoewel het wel een open wedstrijd bleef. De bezoekers kregen in de laatste fase van de wedstrijd een aantal grote mogelijkheden maar goed verdedigend werk of slecht afronden zorgde ervoor dat de stand ongewijzigd bleef. In de absolute slotfase van de wedstrijd werd Joshua de ruimte ingestuurd. Na zijn tegenstander uitgespeeld te hebben schoof hij de bal op Redwane, die met een heerlijk listig hakje dylan wilde bedienen, de aanval stierf in schoonheid. De goed leidende scheidsrechter O'Neil floot kort het vorige daarna voor einde wedstrijd. Unicum heeft nog wat stappen te zetten om richting de vorm van vorig seizoen te groeien. Dinsdag wacht een oefenwedstrijd tegen Zuidvogels en zaterdag gaan we richten richting IJsselmuiden voor de bekerwedstrijd tegen IJVV.

 

< CORONA PROTOCOLLEN KNVB oefenpotje FC Almere v.v. Unicum >