Unicum 1 en 2 al door in de beker

8 September, 2019 10:28

Na de goede overwinning van vorige week, toen werd asc Waterwijk uit Almere met 6-1 aan de zegekar gebonden. Werd er bij vlagen zeer goed gevoetbald en was Quincy als doelpuntenmaker compleet los. Na een eigen goal maakte Quincy maar liefst vijf goals.  De eerste ronde van de KNVB districtsbeker wordt zoals u ongetwijfeld weet afgewerkt in poules van vier ploegen. Unicum - asc Waterwijk - West Frisia en de Zouaven moeten middels onderlinge duels uitmaken wie er door kan gaan naar de volgende ronde. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de knock-out fase.

Zaterdag 7 september stond de wedstrijd tegen West Frisia op het programma, de gastheren hadden vorige week van hun buren de Zouaven 4-1 op de broek gehad en leken gebrand om een goede pot op de mat te leggen. Unicum begon in de volgende opstelling;  Jordy, Darshan, Xaverio, Daimy, Melvin - Arthur, Wesley, Dylan - Sam, Quincy en Dylano. 

Aan de boorden van het IJsselmeer was het echter al heel snel duidelijk dat de ploeg van trainer Eric de Jongh gebrand was om de Enkhuizenaren bij de spreekwoordelijke strot te grijpen.  Er werd direct hoog druk gezet en aan de bal werden de behendige jongens, Dylan en Dylano, veelvuldig gezocht. Het tussen de linies spelen zit in het DNA van beide spelers. Maar het controlerende blok Arthur en Wesley speelde niet normaal goed terwijl Daimy en Xaverio de boel verdedigend prima onder controle hadden. Als het kun werd er diepte gezocht, maar als het moest werd de bal van kant gespeeld. 

Zo pril in het seizoen was er zo'n man of 30 mee naar Enkhuizen en zij hadden geen spijt van hun beslissing om op het voor Unicum rare tijdstip van 17:00 uur de schouwbewoners aan te moedigen.  Binnen 14 minuten stond het al 0-3 door goals van Dylan, Dylano en opnieuw Dylan. Ik moet zeggen de ene aanval was nog mooier dan de andere. De 0-4 in de 20e minuut was ook zo'n schoolvoorbeeld van intelligent voetbal. Dylano kreeg de bal op 25 meter van goal aangespeeld dribbelde met speels gemak twee tegenstanders voorbij en gaf vervolgens een heerlijke steekpass die door wie anders dan Dylan weer op waarde werd geschat. Hij omspeelde simpel de keeper en tekende voor zijn hattrick 0-4.

Unicum naam na 20 minuten even gas terug en speelde de bal wat rond zonder dat West Frisia ook maar in het spel voor kon komen. De bezoekers hadden de absolute controle over de wedstrijd. Helaas moest Darshan geblesseerd van het veld en werd vervangen door Darren, hierdoor verhuisde Melvin naar de rechterkant en nam Darren de linksback positie over. In de 44e minuut speelde Melvin Dylano aan de rechterzijde van het veld de bal aan, met een prachtige crosspass bediende hij Sam die aan de linkerkant van het veld vogel vrij stond, met een simpele passeerbeweging en een lepe voorzet bediende Sam de bij de 2e paal vrijstaande Dylan die via een volley de 0-5 achter de verbouwereerde doelman binnen liet slaan. RUST

Na de pauze veranderde het spelbeeld eigenlijk niet. Unicum hield het heft in handen hoewel het af en toe wel erg frivool werd. Hierdoor werd het spel iets slordiger maar nog meer dan het aanzien waard. Nossyar kwam in de ploeg voor Xaverio, waardoor Wesley een linie terug zakte. In de 60e minuut bediende Nossyar opnieuw Dylan. Zijn vizier stond de hele wedstrijd al goed afgesteld, hoewel Quincy (die ietwat ongelukkig speelde) de bal graag wilde hebben knalde Dylan de bal zelf maar tegen de touwen 0-6. 

20 minuten voor tijd kwam Mitchell in het veld voor Dylan ( de routinier kon zodoende zijn eerste minuten van het seizoen maken). Unicum bleef naar goals zoeken en het spel bleef zeker verzorgd alleen het tempo ging misschien iets naar beneden. In de 80e minuut kon Quincy dan toch nog op het scorebord komen. Een vrije trap op de 16 meter werd door hem opgeëist. Al drie weken oefent hij na de training op vrije trappen en hij zag zijn training beloond worden met een heerlijke treffer. 0-7. De gastheren kregen in de slotfase hun ere-treffer waardoor de einduitslag op 1-7 uitkwam. 

Hoewel twee wedstrijden eigenlijk nog als één zwaluw gezien kan worden staan we er twee weken voor de start van de competitie goed op. Gisteren ontbraken Cees, Jeremy, Bram en Cliff nog terwijl Roberto en onze eigen kleine motor Ben in het 2e elftal (die overigens ook een beide duels hebben gewonnen) minuten kon maken.  Dinsdag 10 september wordt er een oefenweistrijd gespeeld bij Deltasport in Houten de wedstrijd begint om 20.15 uur.

Zaterdag 14 september wordt er om 17:00 uur afgetrapt. De Zouaven is dan de tegenstander. Overigens zijn de Zouaven ook al geplaatst zijn voor de volgende ronde. 

< Opnieuw een goede oefenzege voor Unicum 1 Trainer gezocht JO19-2 >