Unicum 1 gaat goed de winterstop in

14 December, 2019 18:48

Super saterday zou het geweest moeten zijn. Batavia zou tegen De Merinos de nummer 1 tegen de gedeeld nummer 2 en Unicum ook gedeeld nummer 2 ontving nummer 4 asv Dronten. Helaas voor de competitie ging de eerst genoemde wedstrijd niet door. Dus was het op het sportpark de Schouw weliswaar een topper maar "business als usual" Ondanks het slechte weer was het toch lekker druk maar langs de lijn waagde de meeste supporters zich niet. Op het terras onder het afdak was het behoorlijk dringen maar niemand klaagde.

Overigens had Unicum ook nog een primeur voor de wedstrijd.... Michiel van Dorst was deze week 50 jaar geworden en zijn broer Bart had hem opgegeven als "pupil van de week" we hebben er graag aan meegewerkt!

Trainer Eric de Jongh worstelt al weken om iedereen fit te krijgen maar Melvin, Dylano, Darshan zijn absoluut niet fit om te spelen en het meespelen van  Cees was uiterst onzeker. Maar in de warming-up werd het sein alsnog op groen gezet. Met Cees in de ploeg krijgen de overige aanvallers simpel gewoon meer ruimte. Milan, Jeremy, Cliff, Wesley, Sam, Arthur, Mitchell, Dyllan, Quincy, Nossayr en Cees was de basisploeg.

Vanaf het begin was het duidelijk de Unicum tegen een eveneens gehandicapt Dronten het spel wilde maken. Het 1e kwartier was prima maar het tempo nog iets te laag maar Unicum draaide de duimschroeven meer en meer aan. In het tweede kwartier gaf de thuisploeg meer gas en werden de eerste kansen gecreëerd maar tot twee maal toe stond de Dronten keeper op de goede plek. Plots kreeg Dronten uit een corner een aardige kans. Milan werkte een corner niet helemaal lekker weg en de rebound verdween overigens via de vinger toppen van Milan op de paal en vervolgens veilig in zijn handen te rollen. Dit was het signaal voor Unicum om nog scherper te spelen. Maar een schot op de paal en Nossayr die alleen voor de keeper niet kon scoren hielden de brilstand nog op het bord. Rust 0-0

Na de pauze schoot Unicum uit de start blokken, na de aftrap werd de bal beheerst rond gespeeld om uiteindelijk bij Jeremy te belanden, overigens speelde Jeremy voor het eerst als rechtsback en dat deed hij fantastisch. Zijn gevoelige voorzet was een prooi voor Cees die de 1-0 binnen knikte. Unicum was heer en meester de hele ploeg speelde als één team en dan lijken de schouwbewoners onverslaanbaar. Heerlijk combinaties, mooie persoonlijke acties, puike voorzetten het was wachten op meer doelpunten. Maar dat kon Unicum zich zelf wel kwalijk nemen. Mitchell, Quincy hadden hun afrondvizier niet scherp afgesteld. In de 73e minuut werd er weer een combinatie opgezet Wesley speelde Quincy in, die via de kaats Sam bediende die stoomde de hele wedstrijd langs de lijn maar nu gat hij 25 meter van de achterlijn een heerlijk gekrulde voorzet die door Cees snoeihard in de kruising werd gekopt. Een kanonskogel van zijn kop niet normaal.

Ben kwam in de 75e minuut voor Nossayr maar de overwinning kwam niet meer in gevaar!!! En lekker opsteker zo voor de winterstop en knap de rug gerecht na de slechte beurt van vorige week.

Resumé: verdediging stond als een huis. Jeremy Sam, heerlijk als dit de backs zijn. Cliff ijzersterk, Wesley speelde als een veldheer. Middenveld Arthur zeer goed, Nossayr goed gespeeld ongelukkig in de afwerking, hij had er twee binnen kunnen/moeten prikken, Dyllan speelde als een echte patron. Aanval Mitchell in een vrije rol, mocht zwerven deed hij goed ook hij was niet scherp in de afronding maar zijn passing is van ongekend hoog niveau. Quincy speelde in de combinatie fantastisch was wat ongelukkig in zijn persoonlijke acties maar een ruime voldoende mag ook voor hem genoteerd worden. Cees was weer als vanouds, vooral in de tweede helft zijn beide kop doelpunten waren van grote klasse en hij had zelfs enkele stilistische hoogstandjes.  Ben viel prima in.

We kijken uit naar het trainingskamp in Zuid Spanje en de eerstvolgende wedstrijd uit bij Batavia. Fijne feestdagen!!!

< Prijsuitreiking Grote Clubactie 2019 Unicum eenvoudig langs FC Horst >