Unicum 1 grijpt de koppositie

14 April, 2019 07:06

Zaterdag 13 april,

Noddy, Darshan, Mitchell, Raydel, Melvin, Arthur, Nossy, Wesley, Quincy, Marwin en Cees waren door trainer Maurice Ligeon als basisspelers aangemerkt, terwijl Shirwan, Jeroen, Aswad, Ben, Jeremy, Sam en Mario de ploeg vanaf de bank zagen beginnen. Het feit dat Sam voor de 2e week achter elkaar op de bank zat had met een enkel blessure te maken. Mike en Sven waren overigens beide ziek.

Scheidsrechter Nijenhuis had nog niet voor aanvang van de wedstrijd gefloten of Unicum kreeg al een corner, grappig feit is dat Arthur in de groepsapp, een stelling  poneerde dat volgens statistieken de korte corner het meeste rendement oplevert, maar Mitchell nam de bal in de 1e minuut gewoon lang en precies waardoor Cees eenvoudig kon binnen koppen 1-0. Een heerlijke opening. Direct na de goal hield Unicum het gas er goed op en probeerde het met name via de vleugels Cees opnieuw in stelling te brengen. Maar ook over het middenveld werd de aanval gezocht, in de 9e minuut dook Nossy alleen voor de doelman van van Lunteren op maar zijn afronding was niet zuiver genoeg. Na de openingsfase liet Unicum de teugels iets vieren. Niet dat Lunteren nu direct voor gevaar zorgde, zij bleven voornamelijk in de verdedigende stellingen staan, waardoor de thuisploeg de bal wat plichtmatig rond ging spelen. Na 30 minuten kwam Unicum plots goed weg. Vanuit het niets versnelde de bezoekers het spel en na een puike actie kon er bij de 2e paal worden afgerond maar Noddy had het geluk aan zijn zijde want de bal stuitte via de paal weer het veld in. Het gevaar was niet direct geweken want de rebound leek in de goal van Unicum te verdwijnen maar Darshan bracht redding op de lijn (overigens kwam Unicum hier goed weg want Darshan beroerde de bal duidelijk met zijn hand). De thuisploeg leek direct wakker geschud. Mitchell wint een duel, komt knap voor zijn tegenstander, speelt op de middenlijn Quincy aan die vervolgens een knappe steekpass geeft op Nossy, hij kruist heerlijk voor zijn directe tegenstander langs waardoor hij alleen voor de keeper komt en geen fout maakt 2-0 (33e minuut). Nog geen 5 minuten later is de wedstrijd definitief beslist, een goed lopende aanval over de rechterflank komt bij onze opkomende back Darshan, zijn voorzet is op maat, hoewel de Lunteren goalie er niet goed uitzag, waardoor Cees zijn kop weer achter de bal kreeg en de bal in het lege doel laat vallen 3-0. Dit was ook de ruststand, hoewel Unicum eigenlijk ook nog een pingel behoorde te krijgen. De Lunteren aanvoerder pareerde een direct vrije trap van Quincy met de de arm maar de goed fluitende scheids zag er geen pingel in.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd een beetje voort, in de 52e minuut werd Quincy gewisseld voor Jeremy. Unicum hield de controle, voor onze top middenvelder Wesley speelde een zeer puike pot, maar ook zijn mede kompanen, Arthur en Nossy, speelde een lekkere wedstrijd. Maar na de pauze was het echte vuur uit de wedstrijd verdwenen. In de 70e minuut kwam Aswad in de ploeg voor de geblesseerde Darshan (knietje). Unicum wilde toch nog even gas geven geven en in de 75e minuut leverde dit een vrije trap op. Mitchell nam op 20 meter van de goal plaats achter de bal en krulde de bal ongelofelijk hard tegendraads in de kruising, de keeper verwachte de bal overigens over de muur in de andere hoek 4-0.

Lunteren bleef overigens op zoek gaan naar een doelpuntje, de jonge ploeg van trainer Dennis van den Berg beloonde zichzelf door in de 80e minuut de een fraaie aansluitingstreffer te maken 4-1. Nog geen minuut later was het slot akkoord toch voor Unicum. Jeremy, die langzaam maar zeker weer in vorm komt komt, zette voor, dit keer controleerde Cees de bal met het hoofd en via een drop-kick knalde hij de bal diagonaal in de kruising 5-1 Opnieuw een hattrick voor onze topscoorder die inmiddels op 32 doelpunten staat en wat een heerlijk gevoel dat Cees ook volgend seizoen voor Unicum speelt. Na de goal kreeg Cees een publieks wissel en werd vervangen door cultheld Jeroen. Hoewel Unicum nog een aantal mogelijkheden op meer goals kreeg was de wedstrijd gespeeld en de eindstand bereikt.  Woudenberg verloor dure punten bij VRC waardoor Unicum voor de 2e keer dit seizoen de koppositie in handen heeft. De kracht van Unicum dit jaar is naast het scorend vermogen uiteraard de brede selectie, 20 man die allen het gewenste niveau hebben om voor de titel te vechten.

Volgende week gaat Unicum op bezoek bij VRC. De wedstrijd vangt dan aan om 14:00 uur. Voor de mensen die met de bus mee willen gaan we vertrekken rond de klok van 11:30 uur.

 

< Unicum laat op bezoek bij VRC dure punten liggen Unicum boekt goede overwinning bij Valleivogels >