unicum 1 in beker door naar de volgende ronde

12 September, 2020 20:48

Zaterdag 12 september

Unicum 1 was vandaag op bezoek bij v.v Hierden. wij mogen tegenwoordig zeggen dat beide verenigingen een zwak hebben voor elkaar. Met name op sponsor en supporter vlak. Kortom altijd leuk en gezellig om bij elkaar op bezoek te gaan.

Trainer Eric de Jongh gaf vandaag Cees en Joshua rust (lichte blessure klachten) Mike en Mitchell waren geblesseerd. Opstelling Unicum 1;

Milan, Yorik, Cliff, Melvin, Sam, Wesley, Timothy, Dylan, Willen Jelle, Redwane en Quicy. op de bank zaten Anthony, Niels, Darryl, Dylano, Dario en Robin. Als bezoekers spoten we uit de startblokken. Binnen 4 minuten werd middels een steekpass Quincy al alleen op de keeper af gestuurd. Hij sneed heerlijk de 16 in speelde de keeper uit en wilde de bal binnen tikken, zijn inzet belandde op de paal. een voorzet op de geheel vrij staande Willem Jelle was beter geweest. Eén minuut later kreeg Quincy alweer een kans, uit een corner kon hij opnieuw vrij aanleggen maar de Hierden doelman stond op zijn post. Unicum domineerde de wedstrijd over het hele veld. Er werd zeer verzorgd gespeeld, de bal ging van voet naar voet. Voor het meegereisde publiek was het echt genieten. De laatste jaren is het sowieso genieten bij uitwedstrijden tegen Hierden. Unicum stapt altijd al winnaar van het veld. Ondanks dat Hierden één klasse hoger speelt werden zij vandaag overklast. In de 10e minuut werd Dylan de diepte ingestuurd de keeper van Hierden kwam uit maar was eigenlijk kansloos op de lob van de stilistische spelverdeler van Unicum. Zijn inzet landde helaas op de lat. Tot de 40e minuut was Unicum sowieso heer en meester over het hele veld. Eigenlijk had unicum al 3-0 of 4-0 voor moeten staan. In de laatste 5 minuten kreeg de thuisploeg 2 aardige mogelijkheden waarvan er één had moeten zitten. Toch kwamen de bezoekers vlak voor de pauze op voorsprong. Yorik werd als rechtsback de 16 meter ingestoken en zijn inzet werd nog bijna van de doellijn gehaald maar verdween toch tussen de palen 0-1 ook tevens de ruststand.

Na de pauze veranderde niet veel. Unicum bleef het heft in handen nemen en domineerde de hele pot. Hoewel Hierden iets beter in het spel kon het geen potten breken. Unicum speelde nog steeds zeer verzorgd maar de grote kansen werden er niet gecreëerd. Toch kon het meegereisde publiek genieten van het goede voetbal. In de 64e minuut werd Willem Jelle onreglementair gevloerd net buiten de 16 meter. Door de afwezigheid van Mitchell nam Quincy plaats achter de bal... zijn inzet verdween heerlijk hoog in de bovenhoek, een vrije trap uit het boekje waar zelfs Messi een puntje aan kan zuigen 0-2. In de 76e minuut werd het ook nog 0-3 door een fantastische aanval over meerdere schijven waarbij Wesley in de laatste fase het overzicht hield en de bal panklaar legde voor Niels de de niet te missen kans ook simpel benutte.

De invallers Dario, Niels, Robin en Darryl speelde ook gewoon mee in et positiespel . De score had hoger uit kunnen/moeten vallen. Maar het spel wordt elke weel een beetje beter. Met een breed kwalitatief goede selectie kijken we met veel vertrouwen uit naar de start van de competitie die volgende week zijn aanvang heeft in Oldebroek. OWIOS is dan om 14.30 onze tegenstander.

Voor onze vaste supporters heb ik een een "voorlopig" slechte mededeling. De bus is alleen bedoeld voor spelers en staf. Overige belangstellende moeten met eigen vervoer. hopelijk tot volgende week.

 

 

 

< Unicum opent het nieuwe seizoen met een overwinning Unicum wint 2e beker duel >