Unicum 1 krijgt op de broek

7 Oktober, 2018 09:39

De dag begon mooi op het sportpark de Schouw. Prachtig weer en een prettige ambiance. Echter na het blessureleed van doelman Mike Schoonheim kon er tijdens de warming-up ook een streep door de naam van Shirwan Hessen gezet worden. Noddy Bronts nam plaats onder de lat en maakte  zijn officiële competitie debuut. Voor de rest wast de opstelling gelijk aan die van vorige week.

Unicum spoot uit de startblokken, direct werd er druk gezet op de gasten uit Woudenberg. In de 6e minuut resulteerde dit al in een kans voor Nossy. Unicum hield Woudenberg vooral op de eigen helft en stoorde vroeg. In de 9e minuut veroverde Arthur de bal, speelde direct Wesley aan, Quincy kwam naar binnen en kreeg de bal van Wesley, hij draaide schitterend bij zijn man weg, speelde nog een mannetje uit en opende op Jeremy, die haalde de achterlijn en zette voor waarna Quincy verrassend voor Cees opdook en de bal heerlijk binnen kopte. 1-0. Daarna kreeg Unicum nog enkele mogelijkheden maar afstemming voor de goal ontbrak. Vooral Cees en Nossy voelden elkaar wat minder aan dan gebruikelijk.

Na 20 minuten leek Unicum het gas er een beetje af te halen en zakte wat meer in. Hierdoor kreeg Woudenberg meer grip op de wedstrijd en lieten zij zien een zeer goede ploeg te zijn. Met verzorgd voetbal en 2 hele gevaarlijk vleugel spelers werden zij vooral over onze linkerflank gevaarlijk. Toch was het prutserig werk op het middenveld dat Woudenberg in staat stelde op gelijke hoogte te komen. Arthur verzuimde in te grijpen en Woudenberg kon zo richting de 16 meter opstomen. Een diagonaal schot lag pardoes achter Noddy. 1-1. In de resterende tijd voor de pauze kwam Unicum nog een paar keer goed weg. Maar de ruststand 1-1.

Na de pauze speelde Unicum naar de eigen aanhang boven op het terras. Dit staat meestal garant voor spektakel. Maar dit keer werkte de tegenstander niet mee. In de 48e minuut kreeg Woudenberg een corner en werkelijk heel de verdediging stond te pitten, incluis onze keeper. de eerste achterstand van het seizoen was een feit 1-2. Nog geen vier minuten later loopt Unicum opnieuw tegen een domper aan. Een vlijmscherp uitgevoerde counter en plots staat het 1-3.

In de 56e minuut vervangt Ben, na 8 weken herstellen van een knieblessure, in het veld voor Nossy. Er komt direct wat meer gif in de ploeg en Unicum krijg zowaar een paar goede kansen, maar het vizier van Jeremy, Wesley en Cees staat niet helemaal op scherp. Als in de 65e minuut Marvin voor de zeer goed spelende Quincy het veld betreed had hij zich direct kunnen onderscheiden maar zijn schot in de korte hoek werd heel knap gepakt door de Woudenberg goalie.

Overigens bleef Woudenberg ook  levensgevaarlijk en ging Unicum een paar keer door het oog van de naald. Maar goed langzaam verdwenen de krachten uit de ploeg van trainer Maurice Ligeon. In de slotfase kreeg Unicum nog een goal tegen en werd de eindstand bepaald op 1-4. Een domper van jewelste. Zaak is om de rug te rechten en er volgende week tegen Horst weer te staan.

 

< Blessure? maak via Unicum direct een afspraak bij Centra Plaza Unicum JO12-5 slaat genadeloos toe >