Unicum 1 neemt eerste horde

12 Juni, 2022 10:23

Zaterdag 11 juni,

De dag stond al direct in het teken van voetbal. Dingen die voor heel lang heel normaal leken zijn opeens weer bijzonder. Dan doel ik vooral op het feit dat het prachtige Cor Bakker toernooi eindelijk weer georganiseerd kon worden. Weliswaar met iets minder teams dan de jaren voor corona maar  een fantastische herstart om het de komende jaren weer te laten groeien. Maar goed, hoe leuk het ook is om voor de senioren een slottoernooi te organiseren toch stond de dag in het teken van de 1e wedstrijd in de nacompetitie voor de strijd om promotie naar de 1e klasse. Ik zal direct met de deur in huis vallen. Van de 8 ploegen die mogen strijden om promotie zijn er nog 4 over en Unicum is daar er uiteraard ook 1 van.

De wedstrijd in Zwolle tegen het jonge enr goed en verzorgd spelende BeQuick 28 was er een van twee gezichten. Voor de pauze was Unicum heer en meester maar na de pauze had BeQuick duidelijk het overwicht. De goals voor de pauze waren van grote schoonheid. Melvin die de bal kreeg ingespeeld van Denzel gaf een ware bananenbal richting de opstormende Dyllan, die de pass van Mel op waarde schatte, de keeper omspeelde en met zijn "zwakke"rechter de bal kon binnen schuiven. Overigens een bliksemstart want binnen 7 minuten vonden de blauw-witten al het doel. Na de goal hield Unicum het initiatief, maar er moet gezegd worden dat de Zwollenaren aardig meevoetbalde, een technisch zeer goede ploeg die via positiespel het Unicum moeilijk wilde maken, maar bij de eindpass ging het te vaak mis. Overigens had unicum tussen minuut 10 en 30 zeker nog twee keer kunnen scoren, maar Quincy en Jason waren net niet scherp genoeg. in de 32e minuut komt BeQuick de 16 meter van Unicum in en dat levert na een domme overtreding op de achterlijn een penalty op voor de thuisploeg. Maar Milan pakte de bal uitstekend. Unicum kwam goed weg, maar pakte daarna direct de draad weer op. vlak voor rust stoomde Denzel vanuit de laatste linie op, hij behield goed het overzicht en speelde Sam aan die direct zijn tegenstander opzocht, na een heerlijke schijnbeweging gaf hij een voorzet op maat waar Jason wel raad mee wist. De jonge spits kopte de 0-2 tegen de touwen.

In de rust was iedereen die mee was vol vertrouwen, dit kon niet meer mis gaan. Na de pauze ontstond er een andere wedstrijd, Unicum zakte meer en meer in en liet de thuisploeg het spel maken. Dat resulteerde overigens niet in grote kansen. Maar in de 70e minuut schoot Unicum zichzelf in de voet. Flegmatiek uitverdedigen zorgde ervoor dat de thuisploeg weer geloof kreeg 1-2. Met nog ruim 20 minuten op de klok werd het toch nog even billen knijpen. In de 85e minuut kwam de ploeg van trainer Eric de Jongh echt goed weg, de BeQuick spits stond ook in oog met Milan maar schoot gelukkig naast. In de laatste minuut had Quincy  nog de 1-3 op zijn schoen maar ook hij faalde oog in oog met de doelman.

Al met al een hele leuke pot om naar  te kijken, goed verzorgd voetbal met veel spanning, we kunnen dus spreken van een topmiddag maar om promotie af te dwingen moeten er nog twee wedstrijden gewonnen worden. Te beginnen aanstaande dinsdag tegen Hulzense Boys uit Nijverdal. Overigens is het opvallende dat de 1e klasse teams al zijn uitgeschakeld en dat 3 van de 4 halve finalisten uit onze eigen 2G afgkomstig zijn. Batavia treft dinsdag Veenscheboys.

< Van Slimming is de naam.... Lorenzo van Slimming. Van der Feer is Champions League sponsor geworden >