Unicum 1 neemt ook tweede horde in de competitie

30 September, 2019 11:17

De verslaggever was even een paar dagen naar de zon, dus is het verslag wat korter dan u normaal gewend bent.

Unicum 1 - de Merionos 1

Trainer Eric de Jongh stuurde zijn ploeg super aanvallend ingesteld het veld in. Doel was om de bezoekers door veel positie wisselingen niet het gevoel te geven dat er wat te halen viel op het natte sportpark de Schouw.  Jordy stond onder de lat terwijl Darshan en Sam als aanvallende backs stonden opgesteld. Cliff eigenlijk de enige verdediger werd in het centrum geflankeerd door Dyllan, die veelvuldig moest inschuiven. Het middenveld was met Arthur, Wesley en Mitchell één brokervaring en stond prima. De aanval werd weer geleid door Cees die zich op de flanken gesteund voelde door Quincy en Dylano. - Milan, Ben, Melvin, Xaveiro en Nossayr begonnen op de bank. 

Unicum schiet de eerste 20 minuten uit de startblokken, Al snel valt de 1-0 op aangeven van Quincy scoort Cees.  Na de 1-0 creëert de thuisploeg nog een paar goede kansen maar wordt verzuimd om de 2-0 te maken. Na de openingsfase worden de Merinos wat sterker en zij komen in de 25e minuut dan ook op gelijke hoogte, een gekraakt schot vanaf 25 valt pardoes achter de verraste Unicum goalie. De laatste 10 minuten voor rust neemt Unicum het heft weer volledig in handen. Aanvallend lopen onze spelers er met veel variatie makkelijk doorheen, vooral Quincy, Sam en Dylano stichten continu gevaar. In deze fase haalt Unicum een heel hoog niveau waarin het dan ook 2x scoort. Cees staat zoals verwacht weer op de plek waar de goals gemaakt moeten worden en scoort de 2-1 en 3-1. 

Rust. 

Na de pauze speelt Unicum iets wisselvalliger. Er wordt een beetje op twee gedachten gehinkt. In plaats van de bal rustig op de eigen helft rond te spelen en de bezoekers te lokken blijven we eigenlijk maar aanvallen, hoewel de Merinos zeker sterker de kleedkamer uitkwamen. Toch lijkt Unicum de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Quincy maakt op schitterende wijze de 4-1 (afstandsschot in de bovenhoek). De wedstrijd lijkt gespeeld. Een grote kans op 5-1 wordt gemist. In de 76e minuut komen de bezoekers wat dichterbij en staat het plots 4-2. Unicum begint slordiger te spelen. Er wordt te veel balverlies geleden waardoor de bezoekers meer grip krijgen. In de 87e minuut wordt het zelfs nog 4-3. Maar dat is ook de eindstand. Om het bekende adagium maar eens van stal te halen "als je er één meer maakt dan de tegenstander dan win je elk potje" Laat dat nu net de doelstelling zijn dan zijn we verder in het seizoen wel hoe we er voor staan.

Komende zaterdag vertrekt de bus rond 12.10 uur naar Scherpenzeel alwaar de Valleivogels de volgende tegenstander is.  Dinsdag aanstaande (1 oktober) speelt Unicum een oefenwedstrijd in en tegen Huizen (aanvang 20.15)
< knappe overwinning Unicum 1 VV Unicum JO9-3 - VV Unicum JO9-4 >