Unicum 1 pakt de koppositie

30 Maart, 2020 13:02

Zaterdag 28 maart...

Onder een stalende zon stond de Lelystadse derby op het programma. De ploeg van trainer Eric de Jong was de laatste weken goed op dreef. Veenscheboys werd twee weken geleden vrij eenvoudig aan de zegekar gebonden (Cees (2) en Quincy (1) waren als gebruikelijk weer de doelpuntenmakers in de met 3-0 gewonnen wedstrijd. Vorige week werd er op een overvol sportpark in Dronten een zwaar bevochten overwinning tegen ASVD behaald, Een weergaloze Dyllan stelde aanvoerder Wesley in staat om tegen zijn oude club in de slotfase de winnende goal te maken. Hierdoor staat Unicum nu op een gedeelde 1e plaats.

Vandaag kan Unicum in de derby tegen Batavia beschikken over een volledig fitte selectie. Het sportpark de schouw barst uit zijn voegen. Het blijkt geen overbodige luxe te zijn geweest om twee extra biertap punten op te zetten. Op het terras boven verdringt de harde kern zich voor een goed plekkie maar ook rondom het veld is het bomvol. Het arbitrale troi geeft in de bestuurskamer aan dat het zin heeft om een pot te leiden onder deze fantastische omstandigheden. De ploegen betreden het veld begeleid met wit/blauwe rook rond heel het veld (sfeeractie unicum sfeerteam).

Als de rookwolken zijn opgetrokken fluit de scheidsrechter voor aanvang wedstrijd. Direct wordt duidelijk dat Unicum maar 1 ding wil. De thuisploeg schiet uit de startblokken en direct de eerste aanval komt Batavia al goed weg. De voorzet van Sam wordt door Cees op de lat gekopt. Unicum blijft daarna het initiatief houden, terwijl Batavia, toch ook een hele goede ploeg,  af en toe een spelden prikje uitdeelt maar de steekpasjes van de middenvelders worden door Milan goed op waarde geschat en zijn steeds een prooi voor de Unicum doelman. Het middenveld van Unicum (Arthur, Wesley en Dyllan) staat als een huis en heeft de absolute controle. Cliff en Mitchel spelen samen in het centrum en schuiven om de beurt in, de passing van "kappie" is om te likkebaarden. Quincy en Dylano maken hun directe tegenstanders het leven zuur en Sam is op het vertrouwde kunstgras onnavolgbaar. Na 25 minuten is het dan raak. Een aanval over vijf schijven waarbij de laatste drie via het 1 x raken principe beland voor de voeten van Cees die de bal beheerst in de hoek prikt. 1-0. Heel de schouw kan het horen dat de thuisploeg op voorsprong is gekomen. Direct na de aftrap vliegt Unicum er weer op, want men wil niets aan het toeval overlaten vandaag. De bal wordt op het middenveld door Arthur veroverd, hij bedient direct Wesley die aan een rush begint en op het randje van de 16 zijn directe tegenstander poort, zijn schot beland op de paal maar de terugkomende bal wordt attent door Sam binnen getikt, 2-0. Tot de rust blijft het een super leuke en open wedstrijd waarbij Guido Pauw ook 2 x dicht bij een doelpunt is (1x net voorlangs en 1x een wereld redding van Milan)

Na de rust trekt Batavia het spel wat meer naar zich toe, Unicum wil wat meer controlerend spelen maar dat pakt niet helemaal lekker uit. Te veel en te snel balverlies zorgt ervoor dat er juist geen controle is. In de 58e minuut profiteert Batavia hiervan doordat Melvin (die overigens een puike pot speelde) slordig inspeelt Dyllan niet oplet kan Hamouchi profiteren en schuift vanaf de rand van de 16 de bal onder Milan door 2-1. Even lijkt er paniek te ontstaan en is Unicum vijf minuten na deze goal van slag. Maar in de 63e minuut wordt er weer een sublieme aanval gestart over de linkerflank, Quincy en Sam spelen wederom met hun directe tegenstander, Quincy draait weg bij zijn man lijkt de 16 in te dribbelen maar besluit op het laatste moment een steekpass te geven op de weer mee opgerukte Sam, zijn stift over de verdediging heen werd door Cees steenhard ingekopt waardoor de marge weer op 2 wordt gebracht. 3-1.

Eerlijk is eerlijk er zijn twee ploegen nodig voor een goede pot en dat was deze middag het geval. Onder het toeziend oog van de camera's van omroep Flevoland werd er echt reclame gemaakt voor het amateur voetbal. Wat een sfeer, wat een ambiance,  kansen aan beide kanten. in de 85 minuut wordt het plots nog spannend Guido Pauw gaat wel heel makkelijk naar de grond in de duel met Cliff en de scheids wijst tot verbazing van iedereen naar de stip. Pauw gaat zelf achter de bal en hoewel Milan zijn inzet met de vinger toppen beroerd valt de bal toch binnen 3-2. Bij Unicum was er geen sprake van paniek. Waar het eerder niet lukte om te controleren werden de al moe gestreden, maar jagende  Bataven van het kastje naar de muur getikt. Heel het blauwe deel van sportpark verlangde naar het einde maar de scheids vond het nodig (waarschijnlijk genoot hij ook gewoon van de hele entourage) om 7 minuten bij te trekken. In de 92e minuut vond Nossyar (in de ploeg gekomen voor Dylano) het wel welletjes hij begon via een 1/2-tje met Arthur aan een aanval die hij volledig op zijn conto mag schrijven, drie man passerend sneed hij uiteindelijk de 16 in, Oog in oog met de Batavia doelman leek hij Cees instaat te stelen zijn 3e te maken maar Nossyar ging voor eigen succes en stiftte de bal over de Batavia doelman heen, 4-2 saillant detail volgend seizoen stapt Nossyar over naar Batavia. Al met al kwam de overwinning niet meer in gevaar en is Unicum doordat Merino's gelijkspeelde nu alleen koploper in de 2e klasse G. Met nog vijfwedstrijden te gaan blijft het echter ongemeen spannend.

Op de klanken van Barry van Vliet was Unicum maar vast begonnen aan een "mini Jordaan in de Polder"

 

U Begrijpt het het zo mooi kunnen zijn.... Helaas is het bovenstaande stuk fictief en zitten we de Corona crisis bijna allemaal thuis.... Als vereniging proberen we er alles aan te doen om weer klaar te zijn wanneer de seinen weer op groen komen te staan. Inmiddels is er al groot onderhoud gepleegd op veld 1. Er is een nieuwe reclame railing opgehangen waardoor de borden veel steviger hangen. De metamorfose van de kantine is nog steeds in gang, nu worden de kozijn en helemaal opnieuw in de lak gezet (dank een Ken en Herman). Hopelijk kunnen we dit seizoen nog ballen, mocht dat niet door kunnen gaan dan zijn we in. ieder geval klaar voor het nieuwe seizoen..

< GEEN VOETBAL MEER DIT SEIZOEN ALLE ACTIVITEITEN DIT SEIZOEN AFGELAST!!! >